Formular cu doua optiuni

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

papaleon
Average Member
Mesaje: 51
Membru din: Dum Dec 27, 2015 11:26 pm

Formular cu doua optiuni

Mesajde papaleon » Vin Aug 11, 2017 4:09 pm

Sal ! stiu ca o sa-mi ziceti ca am multe exemple prin forum, dar nu am reusit sa gasesc ceva care sa ma edifice,
mai ales ca nu reusesc sa ma inteleg cu JS ...
am urmatorul Form prin care fac upload imagini intr-un site ...
totul merge si stiu cum functioneaza, dar eu vreau ca la apasarea butonului2, sa trimit la upload.php o alta imagine, predefinita,
nu cea pe care o pot alege cu submit prin BROWSE ...
Adica, in cazul in care clientul nu doreste sa puna o poza, sa aleaga cealalta varianta care sa fie o rama goala ...

<form action='upload.php' method='post' enctype='multipart/form-data'>
<h3 style='color:green'>Selecteaza imaginea !</h3>
<input type='file' name='fileToUpload' id='fileToUpload'>
<input style='color:green; font-weight:bold' type='submit' name='submit' value='APLICA'><hr width="75%" style="1 solid red">
<b style="color:red">Daca nu ai imagine =>></b><input style='color:red' type='button' name='button2' value='NO IMG !'</td><br>
</form>
Ultima oară modificat Vin Aug 11, 2017 5:38 pm de către papaleon, modificat 1 dată în total.



papaleon
Average Member
Mesaje: 51
Membru din: Dum Dec 27, 2015 11:26 pm

Re: Formular cu doua optiuni

Mesajde papaleon » Vin Aug 11, 2017 5:35 pm

Am gasit o rezolvare cu formaction, dar ma obliga sa folosesc inca o mica rutina php prin care sa formez adresa si titlul imaginii pe care vreau sa o trimit ... eu ma gandeam ca prin al doilea buton puteam trimite la upload.php direct $_FILES["fileToUpload"]["name"] predefinita...
Incerc sa merg cu formaction ...
Daca deranjeaza postarea mea, rog sa o stergeti, eu nu am stiut cum .

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1213
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: Formular cu doua optiuni

Mesajde nevvermind » Vin Aug 11, 2017 8:13 pm

Mai bine pune o imagine de pe server, predefinita, decat sa urci una de la client.
Daca inteleg bine, e vorba de-o imagine default in caz ca nu face upload la alta mai specifica. Caz in care serverul asociaza o imagine locala (de pe server, precum "images/default.png"), mai degraba decat sa urci una default, care-i risipa de banda.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

papaleon
Average Member
Mesaje: 51
Membru din: Dum Dec 27, 2015 11:26 pm

Re: Formular cu doua optiuni

Mesajde papaleon » Vin Aug 11, 2017 9:07 pm

Ei, asta e , ca nu stiu cum sa fac, ... cand se face upload din formular, fisierul citit din BROWSE este verificat si apoi inserat intr-un tabel " imagini_client" la titlu_imagine si adresa_imagine si imaginea este depusa intr-un folder upload_imag ...
Problema este ca vreau ca atunci cand clientul opteaza pentru " NO IMAG" in fereastra imaginii sa se afiseze o imagine predefinita "NO IMAGINE". Nu stiu cum sa fac upload o imagine de pe server, cum sugerezi tu, nevvermind....
Mai este si situatia in care un client poate sa-si stearga postarea, sau sa-si schimbe imaginea, caz in care va sterge imaginea existenta si din table si din folder ... Eheeee...caldura mare monsher !!! :D
Tocmai ma straduiam sa fac ceva cu formaction la input, dar nu reusesc sa fac o actiune asa ... :(

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1213
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: Formular cu doua optiuni

Mesajde nevvermind » Sâm Aug 12, 2017 12:06 am

Daca user-ul nu selecteaza nicio imagine, insereaza in tabel calea catre un fisier special, deja existent pe server. Astfel nu mai trebuie sa faca upload degeaba.
Ma refeream sa pui un fisier precum "upload_imag/default_no_image_avatar.png" si sa inserezi calea catre cel fisier in coloana "adresa_imagine".

Sau lasa coloana NULL unde a ales sa NU urce un fisier, si, cand trebuie sa afisezi avatarul, faci

Cod: Selectaţi tot

<img src="<?php echo $avatarImagePathFromDb ?: "upload_imag/default_no_image_avatar.png" ?>" />
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

papaleon
Average Member
Mesaje: 51
Membru din: Dum Dec 27, 2015 11:26 pm

Re: Formular cu doua optiuni

Mesajde papaleon » Sâm Aug 12, 2017 11:13 am

OK, TKS, nevvermind ! ... explicatii la obiect.


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator