Adresa de upload imagini ... Topic is solved

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

papaleon
Junior Member
Mesaje: 43
Membru din: Dum Dec 27, 2015 11:26 pm

Adresa de upload imagini ...  Topic is solved

Mesajde papaleon » Mie Apr 19, 2017 3:59 pm

Sal ! ... incercand sa fac uploading de imagine intr-o pagina, m-am inspirat din tutorialul w3Schools/Tutorial PHP Advanced/PHP 5 Upload
dar nu reusesc sa inteleg cum pot extrage dupa BROSE, adresa de unde se uploadeaza imaginea...(acolo vad doar adresa unde se upladeaza ..)
Eu vreau sa transfer 'titlul' si 'adresa' imaginii intr-un table " imagini_client " in DB pentru utilizare ulterioara ... ma poate lamuri cineva ?!? TKS !

Aici am pus doar codul html:

<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
Select image to upload:
<input type="file" name="fileToUpload" id="fileToUpload">
<input type="submit" value="Upload Image" name="submit">
</form>

... de aici obtin titlul imaginii dar nu si adresa de unde iau imaginea.



nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1196
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: Adresa de upload imagini ...

Mesajde nevvermind » Mie Apr 19, 2017 5:13 pm

Adresa FIZICA a fisierului ti-e oferita de PHP, prin globala $_FILES. Apoi fisierul ajuns in server il muti intr-un folder accesibil din exterior, gen "/media", apoi accessezi precum "http://localhost/media/image.png".

Cauta tutoriale despre upload-ul fisierelor cu PHP si globala $_FILES.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

papaleon
Junior Member
Mesaje: 43
Membru din: Dum Dec 27, 2015 11:26 pm

Re: Adresa de upload imagini ...

Mesajde papaleon » Joi Apr 20, 2017 3:34 pm

DA, TKS nevvermind ! ... am inteles, dar cred ca eu nu judecam corect algoritmul .


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori