Instalare site php

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

gerbil
New Member

Instalare site php

Mesajde gerbil » Mar Iun 18, 2013 11:02 pm

Va salut si sper sa ma puteti ajuta. Imi cer scuze daca trebuia la alta categorie. Un amic a facut acum 1 an si ceva un site de imobiliare la cineva de pe net, respectivul l-a facut in php. A fost urcat pe un hosting .tk ( pt teste ) si i-au dat un email cu fisierele site-ului. Ulterior amicul si-a luat un domeniu .ro de la Hostway iar respcectivul care a conceput site-ul i l-a urcat acolo. Problema e ca amicul nu a facut niciodata un backup nici la site. nici la baza de date deoarece nu se pricepe, nu a mai platit din motive financiare hostingul iar acesta a fost sters. Azi a platit, darcei de la hosting i-au zis ca numai au cum sa ii dea hostingul vechi deoarece nu a platit si acesta a fost sters. I-au facut alt hosting ( deci acum are alte date de logare ) dar adresa a ramas aceeasi. Eu am urcat siteul ( cel primit pe email pt teste), am facut in Cpanel o noua baza de date si un user, am bagat datele bazei de date, userul parola in fisierul config.php si totusi site-ul merge cu erori de genul "Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/herghe94/public_html/header.php on line 31". Ma gandesc ca respectivii care au facut siteul au bagat ei ceva date care s-au dus in baza de date si acuma logic ca nu le mai gaseste. Precizez ca site-ul are un admin, se scrie dupa adresa /admin, iar in email ei zic ca datele de logare defaultar fi admin si parola admin. Totusi nu merge sa ma oghez cu acestea. Daca as fi reusit s aintru in administrarea site-ului poate as di putut sterge acele date care dau erori. Daca am voie, va pun si adresa site-ului ca sa va dati seama dar am zis sa nu ziceti ca fac reclama mascata. Chiar nu stiu ce sa ii mai fac. Pe amic nu il mai intereseaza baza de date veche (oricum s-a dus) vrea sa fie de la zero dar nu stiu cum si ce sa ii fac.

ps: cel care a facut site-ul numai raspunde la telefon, ca l-ar fi intrebat chiar pe el.

Birkoff
Senior Member

Re: Instalare site php

Mesajde Birkoff » Mar Iun 18, 2013 11:19 pm

eroarea de care zici poate apare din 2 motive:

1) datele de conectare la baza de date nu sunt corecte (user/parola/server)
2) interogarea respectiva nu e corecta -> caz in care trebuie sa vezi ce interogare este si sa o corectezi (cel mai mult te ajuta un mysql_error() ca sa vezi exact eroarea si un echo la query ca sa vezi cum e compus si sa il corectezi)
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

gerbil
New Member

Mesajde gerbil » Mar Iun 18, 2013 11:31 pm

In fisierul config.php am pus ceva de genul
<?php
$db_server = "mysql.hostway";
$db_user = "herghe94_78";
$db_pass = "parola";
$db = "herghe94_imobiliare";
$siteurl = "http://adresa.ro/";
$contactmail = "email@gmail.com";
$sitename = "nume_site";
?>

datele fiind de la baza de date facuta de mine si serverul mysql.hostway, asa zic ei pe email ca ar fi. Problema e ca nu stiu/nu pot sa ma loghez in panelul de administrare al site-ului, dupa cum am zis cei care l-au facut ziceau ca default sunt admin si admin dar nu merge, nu se logheaza. Poate asa reuseam sa sterg datele bagate de el si pe care nu le mai gaseste in baza de date ( baza de date nou creata e complet goala).

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Mie Iun 19, 2013 12:01 am

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Înapoi la “PHP Incepători”