Naming Convention

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

g2bytzzu
New Member

Naming Convention

Mesajde g2bytzzu » Lun Noi 12, 2012 8:44 pm

Salutare,

Care este cel mai bun model de naming convention din care va ghidati pentru o mai buna "infrumusetare" a codului PHP?

Birkoff
Senior Member

Re: Naming Convention

Mesajde Birkoff » Mar Noi 13, 2012 7:47 am

pai eu stiu doar 2, camelCase si under_line
Personal, folosesc underline (din obisnuinta) la php si camelCase la clasele css.
Pe de alta parte, intern in cod, am doar cateva tipuri de array ($info sau $value) care contin datele din formulare.
Numele de functi la mine incep cu ceea ce fac de exemplu
get_values_formX() -> preia/initializeaza valorile pentru/din formularul X
check_values_formX($values) -> verifica valorile din formularul X si returneaza mesajele de eroare pentru a fi afisate unde trebuie
show_formX() sau show_tableX() -> returneaza formularul sau tabelul care trebuie afisat intr-un anumit loc in pagina...

Cam astea sunt conventiile din codul meu intern (get, check, show), ar mai fi la clasele sql tot ceva similar si cam atat.
In rest, la comentarii, incerc sa respect specificatiile standardului phpdocumentor
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Înapoi la “Cod PHP”