Salutare la toata lumea.
Asi avea o intrebare, am un simplu form cu 3 input-uri, nume parola email, si trebuie sa fac validarea in php, nu client-side. Problema e ca vreau ca pentru fiecare eroare, sa apara un hint langa input-ul gresit, eg: langa email-> email-u nu este valid etc.. si asa pentru toate 3 campuri.
Validarea deja am facut-o in php, dar nu stiu cum sa arat utilizatorului mesaju pentru input-u gresit, nu vreau doar sa spun ca a gresit ceva, ci si exact unde a gresit. Prin jQuery am incercat cu $.post dar call-back function imi permite doar 2 variante ca raspunsuri din partea php-ului, pe cand mie imi trebuie cel putin 5.
La sfarsit, cand user-u da submit si toate campurile sunt goale, vreau ca fiecare sa aiba un border rosu si un mesaj specific pentru fiecare pentru ai spune ce si unde a gresit.
Sper sa se inteleaga problema si nu caut script-u facut, si doar idea si functiile pe care trebuie sa le folosesc. Am incercat ca fac un array in php si sa pun in el eventualele erori dar nu stiu care ar fi varianta jquery-ului pentru 'foreach' sau ceva asemanator pentru a citi tot array-ul. Daca stiti cum asi putea proceda pentru a ajunge la ce asi vrea sa fac, v-asi fi recunoscator.
Multumesc.