Am nevoie de un script votare simplu, detalii in topic, pls

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

ady_lov3_u
PHPRomania Supporter

Am nevoie de un script votare simplu, detalii in topic, pls

Mesajde ady_lov3_u » Mar Mai 03, 2011 6:25 pm

Salutari, am si eu un site, o campanie mai exact, adica urmaresc sa strang voturi pe acel site pt o campanie.
Ce am eu nevoie, si nu gasesc de nici un fel, este vorba de un script php de votare cat mai simplu.

Nu trebuie decat sa am un link sau buton (ramane sa ma decid eu) pe care daca dai click se inregistreaza un vot, iar undeva langa sa-mi arate de ex "avem 123 voturi" iar cand cineva voteaza sa se actualizeze nr de voturi (ori cu un refresh la pagina, ori sa apara in loc la tot ce e pe pagina de ex "ai votat, multumim" si un buton cu "ok" de ex)
Votul sa nu se poata da decat odata per ip, nu ma intereseaza sa ne complicam cu un vot la 24 ore, tocmai ca, nici nu urmaresc asta, am nevoie ca de pe un ip sa poata fi dat decat un vot ever, nu sa poata iar peste 1 zi, o luna sau 10 ani.

Iar cineva cu un ip de pe care s-a votat in locul la butonul sau linkul de votare sa ii apara un mesaj de ex "ai votat aceasta campanie" iar langa tot asa sa apara nr de voturi, toate la fel aranjate decat msj de genu in locul la butonul/linkul de votare.

Atat am nevoie, sa fie cat mai simplu, pt ca, asa simplu cat o fi, nu gasesc nicaieri.

Scuze daca nu m-am explicat clar, daca aveti nevoie de vreun detaliu, va raspund.

Astept cat mai urgent, si multumesc oricui isi face putin timp ptr mine :)

corsar
Average Member

Mesajde corsar » Mar Mai 03, 2011 8:21 pm

un singur cuvant: facebook

ady_lov3_u
PHPRomania Supporter

Mesajde ady_lov3_u » Mar Mai 03, 2011 8:48 pm

Stiu despre ce vb tu, dar nu de ala am nevoie, ca il puneam pana acum, site-ul trebuie sa faca totul fara alte site-uri, ca atunci degeaba il fac, cel putin la site-ul meu nu e o idee buna votul de la fb

pana la urma cred ca trebuie sa va platesc pt a obtine ceva, chiar daca e simplu, dar, daca ramane ultima solutie, voi strange din ass o voi face, pt ca, chiar am nevoie :(

MihaiC
Senior Member

Mesajde MihaiC » Mar Mai 03, 2011 9:37 pm

Faci un tabel in db cu doua campuri id(int) auto_increment si ip(varchar).
Mai faci o functie de verificare daca se afla ip-ul in db si in functie de rezultatul pe care ti-l da functia pui link pentru vot sau "ai votat".
Pentru vot mai faci o functie in care inserezi ip-ul useru-lui si inca una pentru a scoate numarul de ip-uri din tabel(numarul de voturi).
Dev @

ady_lov3_u
PHPRomania Supporter

Mesajde ady_lov3_u » Mar Mai 03, 2011 10:06 pm

Mihai, nu prea le am cu php-ul, adica il cunosc cat de cat, dar nu sa fac si ce e nevoie aici, daca te-as ruga, functia de verificare, de votare si de scoatere ip-uri, fisierul php acela simplu sa ma ajuti cu el, o sa incerc si eu sa fac ceva din inspiratii in alte fisiere php cu alte functii, dar nu cred ca o sa reusesc, iti raman dator de super cinste :)

MihaiC
Senior Member

Mesajde MihaiC » Mar Mai 03, 2011 10:21 pm

Ultima oară modificat Mie Mai 04, 2011 8:36 am de către MihaiC, modificat de 2 ori în total.
Dev @

ady_lov3_u
PHPRomania Supporter

Mesajde ady_lov3_u » Mar Mai 03, 2011 11:32 pm

ady_lov3_u
PHPRomania Supporter

Mesajde ady_lov3_u » Joi Mai 05, 2011 12:04 am

MihaiC
Senior Member

Mesajde MihaiC » Joi Mai 05, 2011 1:05 am

E $_SERVER['REMOTE_ADDR'] in loc de PHP_SELF.
Nu stiu ce mi-a trecut prin cap cand am pus asta, dar macar atata puteai sa te prinzi si tu.

google data vitoare

Edit: si banuiesc ca te conectezi la mysql inainte de codul ala, ca altfel nu merge.
Dev @

ady_lov3_u
PHPRomania Supporter

Mesajde ady_lov3_u » Joi Mai 05, 2011 1:11 am

ispas
Senior Member

Mesajde ispas » Joi Mai 05, 2011 9:26 am

pentru a fi sigur ca nu se fac "smecherii" cu ip-ul,poti face ceva si pe baza de cookie sau session(); ! google it

MihaiC
Senior Member

Mesajde MihaiC » Joi Mai 05, 2011 10:17 am

Si am uitat, pe langa faptul ca tre' sa te conectezi la mysql ca sa mearga, trebuie sa creezi tabelul pe care l-am comentat eu in clasa aia folosind phpmyadmin.

Ca sa fii mai sigur care e problema, unde vezi or die($sql), inlocuieste cu or die(mysql_error()).

Daca ai fi citit un amarat de tutorial despre lucrul cu php/mysql ai fi stiut sa rezolvi singur tot fara prea mari batai de cap, poate chiar sa-l faci singur.

P.S.: si eu sunt de acord ca votul pe ip e aiurea. Eu am ip dinamic de exemplu. Cel mai sigur e sa ii pui pe participanti sa se inregistreze cu un username.
Dev @

ady_lov3_u
PHPRomania Supporter

Mesajde ady_lov3_u » Joi Mai 05, 2011 12:35 pm

E, oi fi eu praf in php, dar macar atat am facut, adica am creeat tabelul ala in baza de date, numit "voting" exact asa cum apare in "voting.class.php" in care ai vrut initial sa faci sa creeze si tabelul, gen un install :D asta stiam, si scuze ca am uitat sa te tin la curent si in legatura cu asta.

Php/mysql stiu, adica legaturile, nu asta e problema, adica stiu ca pot sa trec un die(mysql_error()) echo 'Nu gasesc baza de date' ; de exemplu
Partea asta o cunosc, ca si multe altele, care tot cu ajutor sau cu google le-am facut, cum ar fi scriptul de trimitere mail, cel de postare comentarii, login admin, postare comentarii ca admin, dar la asta nici cu google nu gasesc, de zile intregi tot ce caut imi da numai genul de scripturi cu pool, ceea ce eu nu vreau, am cautat tot felul de cuvinte combinate, script votare, tutorial script votare php, cum sa faci script simplu, etc, si astea sunt doar o mica parte, nimic nu mi-a dat genul asta de vot, si nu mai stiu cum sa mai caut, poate se cauta in vreun anume fel, dar, sincer, m-a depasit situatia, o recunosc.

A, si inca ceva, tocmai asta e, site-ul meu sau mai bine zis campania e una non-profit, care nu are mai multe voturi sau vreun concurs intre useri sau mai stiu eu ce, nu are login ptr useri, ca nu am nevoie, si de asta nu ma intereseaza si alte protectii anti-vot de mai multe ori, nu ma intereseaza daca unu voteaza de 1000 de ori ca are ip dinamic, pe mine ma intereseaza sa am nr cat mai mare de voturi care sa fie = cu nr de ip deci cat mai multe ip-uri = cat mai multi useri care voteaza, nu e ceva cu premii, pt care iau sau dau bani, e doar o campanie. deci singura protectie de care am nevoie este cea per ip, doar un vot forever.

Ok, stiu ca poate deja te enervez cand ma vezi asa noob, imi cer scuze, si cel putin vreau sa-ti multumesc ca, dintre atatia romani, este singurul care ai binevoit sa ajuti pe cineva, de asta ai respectul meu ;)

MihaiC
Senior Member

Mesajde MihaiC » Joi Mai 05, 2011 2:01 pm

Pai e "SELECT ip FROM `votes`".
Redenumeste tabelul sau modifica interogarile. Si pune mysql_error() unde ti-am spus.

Edit: si legat de ultimul paragraf al tau, aici se dau idei/solutii, nu chiar coduri de-a gata. Asa ca eu sunt cel care a gresit, nu colegii.
Precum am spus, daca pierdeai doua ore pe un tutorial eu zic ca invatai destule cat sa faci singur scriptul.
Dev @

ady_lov3_u
PHPRomania Supporter

Mesajde ady_lov3_u » Sâm Mai 07, 2011 2:49 pm

Înapoi la “Cod PHP”