Conectare MYSql de pe alt HOST

Întrebări legate de conectarea la baze de date MySQL prin intermediul PHP

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

aciobanita
New Member

Conectare MYSql de pe alt HOST

Mesajde aciobanita » Dum Iun 27, 2010 6:58 pm

BUna ziua,

O intrebare am si eu, sper sa gasesc si un raspuns.

Am o aplicatie care foloseste ca baza de date MySql, doresc sa ma conectez la baza de date care se afla pe un alt server.

Momentan pe server ruleaza Windows Server 2003, cum aflu adresa hostu-lui MySql instalat pe server, folosind IP-ul si si portul 3306, nu am reusit sa ma conectez.

Astept un raspuns.
Multumesc anticipat.

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Dum Iun 27, 2010 9:44 pm

unele servere nu permit conectarea din exterior ci doar din interiorul serverului de pe localhost... trebuie sa vorbesti cu acel hosting sa vezi daca permite sau nu (eventual sa faci teste punand adresa site-ului in loc de localhost)
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

aciobanita
New Member

Mesajde aciobanita » Dum Iun 27, 2010 10:39 pm

da stiu ca nu se permite accesul din exterior,

Am acces complet la server, este al meu, dar nu stiu exact care este adresa, pe IP-ul servarului , port 3306 nu merge, si nu stiu exact ce setari trebuie sa fac la mysql pentru a imi da acces din exterior, de preferat ar fi sa pot sa folosesc tot numele domeniului, sa creez un alias, de ex: mysqlhost.domeniul.ro

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Dum Iun 27, 2010 11:17 pm

cei de la care ai hosting-ul ce recomanda?
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Louis
Average Member

Mesajde Louis » Dum Iun 27, 2010 11:24 pm

Faci port mapping: cand vine un request pe un domeniu/ip si portul 3306 sau indiferent de ce port vrei tu, sa se faca redirect in reteaua interna catre ip-ul serverului unde sta mysql, pe portul 3306. Dar aici ai nevoie sa iti faca chestia asta cei care administreaza datacenterul (daca e intr-un datacenter).

aciobanita
New Member

Mesajde aciobanita » Dum Iun 27, 2010 11:45 pm

Multumesc pentru raspunsuri.

Pentru moment am rezolvat, era o problema de la servarul de Mysql.

Am setat din mysql sa permita accesul si de pe alt host, am creat un alias pentru domeniu, si e OK, pot sa ma conectez la serverul Mysql,

Mai ramane sa rezolv problema securitatii.

O seara faina.

Înapoi la “MySQL”