Cat castiga?
Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori
Ii bine daca gasesti ca junior sa mai fii angajat in perioada asta. Eu cand am fost angajat acum 2 ani de zile aveam putin peste 300 euro ca junior (deja aveam 3 ani experienta in spate in proiecte personale). Asa ca 300 euro ca junior e acceptabil, dar tu ar trebui sa te auto-evaluezi si sa iti zici pretul pentru ca atunci cand te angajezi e ca si cum te-ai vinde. Spor.
There are 10 kinds of people in the world, those who understand binary, and those who don't.
- a4tech
- Senior Member
logica afacerilor este simpla vanzare/cumparare daca nu ai clienti nu poti sa faci nimic au am avut in cap un proiect unic dar am ramas fara bani de investit si pe praful asta ... si apropo pt tine asa sant asociat in alte firme pe alte domenii care inca mai merg deci nu sant in business doar de dragul de a avea acte 
Cu respect Paul !
-
Pirahna
- Senior Member
Un programator bun eu nu cred ca o sa taie vreodata sumele in jumate ca sa dezvolte o aplicatie. Adica e mai rentabil sa mori de foame decat sa "lucrezi dublu".
Ma inspir din industria auto ... oricat de grava ar fi criza, masinile noi nu s-au ieftinit mai deloc. Oferte si reduceri de 2000-3000 de euro (la masini de 25.000) care sunt complet inutile.
S-au ieftinit foarte mult cele la second hand, dar in rest isi pastreaza preturile.
Nu vad de ce ca programator, daca nu ai comenzi deloc sa scazi pretul cu 50%. Daca nu ai comenzi, astepti sa ai comenzi ... poate omul care vine cu comanda la tine vrea un programator bun, si cand ii zici 1200 eur in loc de 2500 eur cat ar trebui sa coste, probabil se duce la altcineva.
Ca freelancer castigi bine numai daca ai o baza, clienti, oferte. Daca nu le ai cat-decat stabile, mai bine te angajezi.
Ma inspir din industria auto ... oricat de grava ar fi criza, masinile noi nu s-au ieftinit mai deloc. Oferte si reduceri de 2000-3000 de euro (la masini de 25.000) care sunt complet inutile.
S-au ieftinit foarte mult cele la second hand, dar in rest isi pastreaza preturile.
Nu vad de ce ca programator, daca nu ai comenzi deloc sa scazi pretul cu 50%. Daca nu ai comenzi, astepti sa ai comenzi ... poate omul care vine cu comanda la tine vrea un programator bun, si cand ii zici 1200 eur in loc de 2500 eur cat ar trebui sa coste, probabil se duce la altcineva.
Ca freelancer castigi bine numai daca ai o baza, clienti, oferte. Daca nu le ai cat-decat stabile, mai bine te angajezi.
|
- vectorialpx
- Senior Member