Marire poza

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

Avatar utilizator
XVanish
Average Member
Mesaje: 100
Membru din: Lun Iul 13, 2009 1:36 pm
Localitate: Baia Mare
Contact:

Marire poza

Mesajde XVanish » Dum Iul 19, 2009 2:25 pm

Initial am vrut sa folosesc lightbox dar nu am reusit sa il fac functional. Am ramas la varianta in care folsesc scriptul asta java care imi deschide poza intr-o pagina noua de dimensiunile pe care le vreau. In varianta asta e ok, functioneaza, dar daca deex imi afiseaza 3 produse dintr-o categorie cand dau pe poza oricarui produs poza care mi-o arata marita este aceeasi la toate cele 3 produsele chiar daca de fapt poza de langa descrierea produsului este afisata bine.

Care sa fie problema? De ce cand dau pe oricare dintre poze sa le vad marite imi arata aceeasi poza la toate?

Accept si alta soluie mai buna de a vedea poza la marimea ei naturala, dar intr-o fereastra noua.

Multumesc anticipat pt ajutor.

Cod: Selectaţi tot

<?

include ("dbinfo.php");
$sql=mysql_query("SELECT * FROM `produse` WHERE `categorie` LIKE '{$_GET['categorie']}' ORDER BY `denumire` ASC");
mysql_query($sql);

while($row=mysql_fetch_assoc($sql))
{
echo "<table class=\"tabelprincipal\">";
echo "<script language=\"javascript\" type=\"text/javascript\">
      function marire_poza()
      {
      window.open (\"img/produse/{$row['poza']}\", \"mywindow\",\"location=0,status=0,scrollbars=0,width=850,height=850\");
      }
      </script>";
   echo "<td class=\"tabelprincipalstanga\"><img src=\"img/produse/{$row['poza']}\" width=\"140px\" onClick=\"marire_poza();\"></td>";
   
         echo "<td class=\"tabelprincipaldreapta_sus\" colspan=\"2\">";
            echo "<b>Cod:</b> {$row['cod']}<br/>";
            echo "<b>Denumire: {$row['denumire']}</b><br/><br/>";
            echo "<b>Descriere:</b><p>{$row['descriere']}</p><br/>";
               echo "<p><h1>Obs: pentru o vizualizare mai buna a produsului faceti click pe poza.</h1></p>";
         echo "<tr><td class=\"tabelprincipaldreapta_jos\">";
            
         echo "</tr></td>";
         echo "</td>";
echo "</table><br/>";
}
   
mysql_close($conectare);

?>



MarPlo
Senior Member
Mesaje: 885
Membru din: Mie Sep 24, 2008 9:32 am
Localitate: Braila
Contact:

Mesajde MarPlo » Dum Iul 19, 2009 3:27 pm

Scoate functia JS din codul PHP, sau macar din bucla WHILE.
Ar trebui sa ai cam asa:

Cod: Selectaţi tot

<script type="text/javascript">
      function marire_poza(img)
      {
      window.open (img, "mywindow", "location=0,status=0,scrollbars=0,width=850,height=850");
      }
</script>

<?php
// cod php
// in WHILE generezi codul pt. imagine
// ...
$src = 'img/produse/'.$row['poza'];
echo '<img src="'.$src.'" width="140px" onClick="marire_poza(\''.$src.'\');">';
?>


Asta e o indrumare mai in graba ca sa o adaptezi pt. codul tau.

P.S. Ar trebui sa scoti din WHILE si inceputul, respectiv inchiderea tabelului; altfel aceste se vor repeta.

Avatar utilizator
XVanish
Average Member
Mesaje: 100
Membru din: Lun Iul 13, 2009 1:36 pm
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde XVanish » Dum Iul 19, 2009 4:14 pm

Am incercat initial cu scriptul in head dar nu mi-a mers si nu stiam de ce... vad ca ai stabilit $src... o sa il modific mai tarziu sa vad daca e buna solutia... nu stiu oare eu de ce nu m-am gandit la asta...

Iti multumesc!

Avatar utilizator
XVanish
Average Member
Mesaje: 100
Membru din: Lun Iul 13, 2009 1:36 pm
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde XVanish » Lun Iul 20, 2009 3:27 pm

Problema a fost aici:

Cod: Selectaţi tot

echo "<td class=\"tabelprincipalstanga\">";
   echo '<img src="'.$src.'" width="140px" onClick="marire_poza(\''.$src.'\');">';
echo "</td>";

Daca pun tot continutul tabelului in acelasi echo "<td class=""><img src..></td>"; nu vrea sa afiseze bine, iar daca le pun separat merge perfect. Ciudat...
.


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori