calcularea produsului elem dintr-o coloana - rezolvat
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
calcularea produsului elem dintr-o coloana - rezolvat
Salutari,
Stie cineva cum se poate calcula produsul elementelor dintr-o coloana?
Adica, daca vreau suma, e SUM(x).
Din cate am vazut, nu exista o functie agregata pentru calcularea produsului.
Am cautat pe net si nu am gasit nimic, am incercat cate ceva, dar nu sunt prea incantat de rezultate.
Bineinteles cel mai lejer rezolvi cu un cursor, iei fiecare row si inmultesti valorile intr-o variabila.
Stie cineva alta solutie?
Stie cineva cum se poate calcula produsul elementelor dintr-o coloana?
Adica, daca vreau suma, e SUM(x).
Din cate am vazut, nu exista o functie agregata pentru calcularea produsului.
Am cautat pe net si nu am gasit nimic, am incercat cate ceva, dar nu sunt prea incantat de rezultate.
Bineinteles cel mai lejer rezolvi cu un cursor, iei fiecare row si inmultesti valorile intr-o variabila.
Stie cineva alta solutie?
Ultima oară modificat Mie Dec 03, 2008 12:44 pm de către ceteras, modificat de 2 ori în total.
- mihaitha
- Senior Member
Te cred, insa priveste problema prin prisma unui programator MySQL: cum ar putea el sa implementeze un motor de tratare a unor overflow exceptions, cand overflow-ul poate aparea (la SELECT PRODUCT) in oricare din urmatoarele variante:
1. putine valori din campuri mari (INT, BIGINT, DOUBLE)
2. numar mediu de valori din campuri medii (MEDIUMINT, SMALLINT)
3. multe valori din campuri mici (de exemplu produsul a 500.000 de campuri de tip TINYINT).
Daca vrei neaparat pe partea de MySQL, altfel decat intr-o procedura stocata nu imi vine...
1. putine valori din campuri mari (INT, BIGINT, DOUBLE)
2. numar mediu de valori din campuri medii (MEDIUMINT, SMALLINT)
3. multe valori din campuri mici (de exemplu produsul a 500.000 de campuri de tip TINYINT).
Daca vrei neaparat pe partea de MySQL, altfel decat intr-o procedura stocata nu imi vine...
- jianuovidiu
- Senior Member
Ultima oară modificat Joi Dec 04, 2008 12:35 am de către jianuovidiu, modificat 1 dată în total.
- jianuovidiu
- Senior Member
- jianuovidiu
- Senior Member