|
|
XDYNX
Senior Member
Data înscrierii: 08/Iun/2006
Locație: Pitesti

|
Viitorul Internetului ...
Ce am observat in ultima vreame cat mai multi utilizatori care au internet, cat mai multe forumuri despre cum sa iti faci un blog, cum sa faci un site, forumuri despre seo, si asta adus cat mai multi utlizatori ai internetului sa isi creaza bloguri, site-uri, uni dintr-o pasiune, alti vor sa castige din publicitate, adsense, cat despre adsense acum cativa ani se platea bine, eu asta am observat pe blogul meu am ajus sa fiu platit cu un 0.01 $ pentru un click. Urmatori ani publicitate pe internet nu cred ca o sa mai fie ceva profitabil pentru proprietarii de site-uri, banuiesc ca propietari de site-uri o sa ajunga sa isi puna cat mai multe bannere asa cum sunt site-urile din rusia.
Intrebare mea cat sa castig acum din 100 00 de vizitatori pe zi pe site din romania ?
Cat mai multe firme de servici web sa plang ca nu au agajati, sau le pleca angajati. Site-uri freelancers fac cu ochiul programatorilor, designerilor, asta ma tenteaza pe mine cate o data, ma face sa nu fiu multumit cu jobul care il am acum, mandrie din mine ma face sa cred ca pot sa ma descur si singur, astea sunt zile cand merge prost la serviciu... Multi isi schimb locul de munca foarte des, sa ne uitam la parinti nostri care locul lor de munca este acela care il avea acum 30 de ani si nu este job bine platit... de ce acum nu mai este asa ? Tu de cate ori ai schimbat locul de munca ? _________________
Publicitatea online din Romania
|
Joi Iul 10, 2008 7:40 am |
|
|
Birkoff
Senior Member

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

|
Din mesajul tau inteleg ca ai multe nemultumiri, atat in viata personala cat si la job, dar fi fara grija, asa e viata, toate vin si trec, tu trebuie doar sa te adaptezi...
1. in ce priveste site-urile cu bloguri, site-uri si forumuri, acestea apar la fel de repede precum dispar, deoarece un astfel de site, daca nu are o idee buna in spate si nu este sustinut nu va avea trafic si va muri de la sine...
Nu e de ajuns sa faci un site, trebuie si intretinut si optimizat, pentru a atrage mereu vizitatori noi si a trezii interesul iar asta cere timp si rabdare, pe care multi pusti nu le au (mai ales rabdarea) si atunci se lauda cu site-ul pe la prieteni si dupa 3-6-10 luni acel site moare pentru ca nu mai e vizitat de nimeni...
2. castigurile din publicitatea pe internet sunt destul de mari, am prieteni care lucreaza in marketing si publicitate si mi-au spus ca unii din clientii lor platesc mii de euro pentru reclama pe internet, pe site-uri tinta...
Acum daca vrei sa castigi si tu o parte din acei mii de euro trebuie sa ai un site cu un trafic destul de mare pe zi ca sa trezesti interesul firmelor care se ocupa de marketing si publicitate... altfel te vei alege cu 0.01 $ ca si pana acum... castigurile pe internet se masoara in trafic... cu cat mai multa lume interesata vine pe pagina ta cu atat ai sanse mai mari de castig...
3. Mentalitatea care era pe vremea parintilor sa schimbat, acum se vrea mai multi bani, mai multa stabilitate, cat mai multe avantaje etc... cat esti tanar si nu ai grija cuiva nu iti pasa ca maine nu mai ai job, te descurci tu, dar cand incepi sa ai o familie, atunci stabilitatea locului de munca si salariul isi spun cuvantul...
Eu lucrez de la 18 ani, am inceput ca vanzator in magazin, apoi am trecut la en-gross, apoi am stat o perioada ca eletronist, apoi am avut o ocazie sa fiu tehnician pe retele, apoi am ajuns programator... ideea e ca ma adaptez, nu trebuie sa ma blochez pe o singura meserie, ba chiar dupa ani de facut aceleasi chestii chiar ma plictisesc si incerc ceva nou, cred ca mi-am schimbat jobul de cel putin 7 sau 8 ori pana acum, doar ca ultimele 3 joburi au fost mai lungi, la ultimul am stat 4 ani, iar la asta sunt de 3 luni dabia si inca ma mai adaptez... important este sa stii ce vrei, eu la ultimul servici am vrut sa nu mai fiu stresat si am stat 4 ani fara nici un stres, veneam la job cand vroiam si plecam cand vroiam (nu aveam program fix) + ca mediul de lucru era lejer si colegii de treaba (jucam jocuri de retea in timpul jobului cu ceilalti colegi, atat era de lejer) dar apoi am inteles ca asa nu merge, nu mai invat nimic nou, nu mai avansez si am hotarat sa ma mut, acum am salariu mai mare si invat cate ceva nou in fiecare zi... conteaza sa stii ce vrei si sa cauti pana gasesti ceva care te multumeste, nu trebuie sa te opresti la primul job bine platit si sa suporti toanele sefilor, asa cum aud pe unii din amicii mei... sau sa iti faci tu propria firma daca te crezi in stare, ca freelancer, dar trebuie sa te astepti si la zile senine si la nori de furtuna, atunci cand trec saptamani si nu gasesti un client iar facturile tot vin si trebuie sa le platesti... _________________
TUTORIALE WEB în limba Română
|
Pagină personală - servicii hardware si software
|
Cine vrea link-exchange
Ofer spatiu de reclama
|
Joi Iul 10, 2008 9:56 am |
|
|
szerky
Average Member

Data înscrierii: 10/Iul/2008

|
Ai atins mai multe probleme in postul tau . In mare masura ai dreptate , si eu am observat ca au aparut o gramada de tutoriale "cum sa iti faci un site in 5 pasi" si fel si fel de CMS-uri, Shopping Cart`uri si alte aplicatii .
Ma surprinde in momentul de fata , si probabil nu doar pe mine , numarul mare de studenti care vor sa devina programatori , cel putin din ce m-am uitat pe forumurile romanesti , aproape 5 din 10 studenti vor sa devina programatori.
Apoi daca te uiti si la anunturi "fac siteuri" o sa observi si acolo cateva zeci .
Deci oferta cred ca va depasii cererea in urmatorii ani , salariile vor scadea si ele.. dar ce conteaza banii cand faci ceva din placere , nu ?
Probabil , cel mai suparator lucru pentru pasionatii din IT este faptul ca viitorii lor colegi de la serviciu nu or sa mai fie niste oameni pasionati ci niste "alergatori dupa bani" .
O alta problema este ca , clientul roman nu stie sa faca diferenta intre calitate . Personal am avut un client caruia i-am facut o oferta pentru un site de comert electronic , 100 de Euro si m-a refuzat , codul era scris de mine , designul facut de un prieten .
Motivul care crezi ca a fost ? Ca il lasa pe fratele lui sa testeze nu stiu ce componenta pe Joomla .. pana la urma l-a facut fratis-o si merge pe Joomla.
Cred ca in curand produsele Open Source vor fi folosite de peste 60 % dintre clienti . De ce ?
Pai pentru ce sa mai dea bani cand poate instala nu stiu ce componenta pe Joomla or nu stiu ce CMS ..
Oamenii se multumesc sa foloseasca ceva pe gratis chiar daca nu le ofera 100 % din ce vor decat sa dea 100-200 de Euro pe o aplicatie unica ..
Asta e , sper ca tehnologia sa se schimbe si sa apara un limbaj hard ceva gen ASM .. m-am saturat sa vad toti ratatii care vor sa devina programatori doar pentru bani .
Cel putin pe mine ma doare inima cand vad pe X ca s-a apucat de PHP doar pentru ca a auzit ca se plateste bine .
Mai am cativa ani pana sa dau la facultate si deja imi e frica .. la cum merg lucrurile cred ca o sa fie 200 de candidati pe un loc in cativa ani la Politehnica.
Pe voi nu va deranjeaza cand vedeti imbulzeala asta care s-a creat in IT ?
|
Joi Iul 10, 2008 10:41 am |
|
|
|
|
mihaitha
Senior Member

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

|
A fi programator nu inseamna sa stii sintaxa pentru for si pentru while. E mult mai complicat de atat, trebuie sa ai o gandire algoritmica, sa intelegi cum functioneaza limbajul, motorul din spate, sa stii cum poti sa optimizezi etc. Din pacate exista programatori autointitulati care nici macar sintaxa lui for si while nu o stiu (am intalnit de-astia si aici pe forum - te doare capul cand vezi ce specimene de cod sunt in stare sa conceapa, sau de cate ori reinventeaza roata). Genul asta de 'programatori' (desi in cel mai bun caz poti sa ii numesti 'script-kiddies') nu vor face cariera in domeniu. Vor murdari catva timp imaginea programatorului, iar la final, cand le vor ghiortai matele de foame, se vor duce sa vanda telefoane mobile furate, ca de atat ii duce capul.
Oricum, de departe, cei mai tari sunt aia care se dau programatori fara sa stie engleza, si cer disperati tutoriale in romana. _________________ In ultima vreme imi devine tot mai clar ca se poate vorbi de '7 ani de acasa' si pe un forum
Tutoriale web in limba romana
|
Personal blog
|
Joi Iul 10, 2008 11:21 am |
|
|
mandriva2007
Senior Member
Data înscrierii: 02/Oct/2007

|
buna la toti
as incepe prin a va spune ca de profesie sunt ing electronist,pasionat de circuite integrate etc ,electronica si fizica .m-am apucat de php dintr-o pasiune cu mentiunea special ca eu nu fac bani din el.am ajutat pe cineva.domeniu din care fac bani este setarea relelor de protectie ,siemens ,areva etc ,meditatii mate si fizica.am spus aceste lucruri pt ca mai sus Birkoff a zis ca sunt multi care se dau programtori si s-au apucat de php ca sa faca mai multi bani.eu nu sunt programtor de php ,dar nu consider php o cheie de bolta.sunt de acord cu mihaita care spune ca mai intai tre sa te apuci de algoritmi da asa e pt a fi profesionist.are dreptate.ce nu sunt de acord cu el.si acum asa ca o paranteza pt ca tot imi place matematica .el a afirmat urmatoarele"Oricum, de departe, cei mai tari sunt aia care se dau programatori fara sa stie engleza, si cer disperati tutoriale in romana.".eu ma un coleg de facultate care a terminat tot electronica un tip f inteligent care desi nu stie engleza a facut adevare recitaluri cu programtori care stiu engleza pe limbajul c.si acum inchizand paranteza aplicand inductia matematica la cele spuse de mihaita referitor la aia care nu stiu engleza ,afirmatia lui este falsa . dak nu ma credeti va pot da id lui de mes si sa vorbiti cu el despre programare algoritmi ,asm si o sa va dati seama engleza nu e o conditie necesara si suficienta.nici pe departe.......eu nu vorbesc prostii aici .si ca acest site de programre sa fie complect ar trebui pentru aceia care vor intradevar sa fie programtori inclus o rubrica de algoritmii.discutii pe aceasta tema.dak m-ar intreba cineva domne sti pe aici pe forum care sunt programtori adevarati dupa parerea mea subliniez parerea mea eu i-as raspunde fara sa supar pe nimeni ca unu e octavian si celalt mihaita..asta e parera mea .mai sunt si altii,dar pe astia i-ma remarcat eu.mai demult mihaita si octavian s-au anturat intr-o discutie f interesanta despre optimizare php si mihaita mergea pana la asm cu discutiile.mi-a placut discutia lor.asm l-am studiat si eu in fac un semestru.programatori asa mai sunt piranha care este si f acid uneori si altii,dar eu pe astia i-am remarcat si m-au ajutat chair dak mihaita uneori a fost mai acid asa sa zicem ,totusi in final am rezolvat situatiile aparute.am intalnit multi pe acest forum care sufera mult .eu joc si f mult jocurile facute de bllizard gen warcraft ,diablo,starcraft.de ce ?pt ca sunt f inteligent facute ,in sensul ca nu sunt greoaie sa le inveti ,iar AI e destul de bun.am fost curios sa vad si eu cine le creeaza ,care sunt programtori din spatele acestor opere .si am intrat pe siteul lor oficia l si am vazut la sectiunea joburi ce cauta ei .dak o sa intrati si voi o sa intelgeti de ce bllizardu e as de tare.numai conditile care le cer ei pt un programtor te pun in cap sa nuami zic aici de grafica 3d si altele.deci parerea mea poate si a vostra cand o sa cititi sectiunea jobs de la blizzard ca un PROGRAMATOR cam asa ar trebui sa fie . o zi buna tuturor. _________________
"It started with lessons with ho I should hate
Listening to everything spoken to me
Now there is a chance that you were just using me
Innocents turned to see your way of life
It's ripping through me everyday
My head keep spinning with the shit that you said
You even had me get down on my knees
Praying for something that I never believed
"
By SEPULTURA
|
Dum Iul 13, 2008 1:29 pm |
|
|
mihaitha
Senior Member

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

|
Am afirmat ca programare fara engleza nu se poate, si afirmatia aceasta inca o sustin. Mentionez ca atunci cand am facut prima data aceasta afirmatie m-am referit la programarea intr-un limbaj de nivel inalt (
wiki here
), deci orice referire ulterioara tot la aceste limbaje se refera.
De ce am spus asta? Pentru ca un limbaj de nivel inalt are o sintaxa, dupa cum spune si definitia, 'more English-like', drept urmare este mult mai usor sa cauti o anumita functie, respectiv sa intelegi ce face o anumita functie la prima intalnire cu ea, cand stii ce inseamna cuvintele din prototipul ei (exemplu: caut o functie care sa imi inlocuiasca un sir de caractere din altul. Cum sa zice in engleza la 'sir de caractere'? String. Cum se zice la 'a inlocui'? Replace. Cautam in manualul PHP si gasim sectiunea 'string functions' si acolo cautam 'replace' si gasim str_replace. E un exemplu foarte simplu, dar pentru cineva care nu stie engleza cautarea aceasta ar fi mult mai anevoioasa).
Iar daca un individ e suficient de inteligent pentru a intelege conceptele algoritmicii si ale programarii, si sa le perfectioneze la un nivel cat de cat avansat (pentru a se putea numi programator), atunci respectivul poate invata engleza foarte usor (nu e o limba care sa probleme la invatare, este chiar una din cele mai simple limbi). _________________ In ultima vreme imi devine tot mai clar ca se poate vorbi de '7 ani de acasa' si pe un forum
Tutoriale web in limba romana
|
Personal blog
|
Lun Iul 14, 2008 10:53 am |
|
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google

|
|
Mie Dec 26, 2007 7:01 pm |
|
|
|
Reguli forum:
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|
|
|
|
< Subiectul anterior | Urmatorul subiect
>
|
|