coloane tableless [rezolvat]
Moderatori: eyecon, Moderatori
- vectorialpx
- Senior Member
coloane tableless [rezolvat]
Ultima oară modificat Mie Feb 13, 2008 11:31 am de către vectorialpx, modificat 1 dată în total.
- vectorialpx
- Senior Member
aia cu height:100% la body era tare dar nu merge la mine... oi fi avand css-ul idiot... o sa mai fac incercari dar pana acum nimic... in IE e oke [aproape] dar in firefox nu vrea pic...
edit // am observat ca trebuie sa fac cateva modificari majore... so, nu stiu cum o sa fac... si sa pun tabel o sa fie destul de greu
edit // am observat ca trebuie sa fac cateva modificari majore... so, nu stiu cum o sa fac... si sa pun tabel o sa fie destul de greu
Singura solutie de incredere atata timp cat inca mai e in viata IE6 e o tehnica numita faux-columns, celelalte sunt
mult prea pline de hack-uri. Desi link-ul e catre un articol cu doua coloane, cred ca te descurci pentru trei. Nu am gasit articolul unde se ocupa de varianta in trei coloane.
Sunt curios dupa ce il citesti ce parere ai intre varianta asta si una cu un tabel.
Singurul avantaj pe care il vad contra tabele e faptul ca FF nu suport pozitionare
absoluta in TD-uri.
mult prea pline de hack-uri. Desi link-ul e catre un articol cu doua coloane, cred ca te descurci pentru trei. Nu am gasit articolul unde se ocupa de varianta in trei coloane.
Sunt curios dupa ce il citesti ce parere ai intre varianta asta si una cu un tabel.
Singurul avantaj pe care il vad contra tabele e faptul ca FF nu suport pozitionare
absoluta in TD-uri.
- vectorialpx
- Senior Member
Amenthes, nu vad nimic acolo [cel putin nu in momentul asta...]
ExcalIbvr, vreau sa fie cu height 100%, adica sa am bg-ul pana jos, asta e problema..
stiu sa fac coloane dar am nevoie sa pun alb in coloana din centru si, daca pun coloana din dreapta o alta culoare atunci va arata ca dracu... un fel de "L" alb urias... si vreau ca toate coloanele sa fie de sus pana jos. Cum ziceam, tabelul are asta de la "mama natura" dar div-urile au mari probleme de compatibilitate. Daca merge in firefox nu merge in IE si daca merge oke si in IE si in firefox [rar...] atunci nu mere in Safari
si tot asa...
ExcalIbvr, vreau sa fie cu height 100%, adica sa am bg-ul pana jos, asta e problema..
stiu sa fac coloane dar am nevoie sa pun alb in coloana din centru si, daca pun coloana din dreapta o alta culoare atunci va arata ca dracu... un fel de "L" alb urias... si vreau ca toate coloanele sa fie de sus pana jos. Cum ziceam, tabelul are asta de la "mama natura" dar div-urile au mari probleme de compatibilitate. Daca merge in firefox nu merge in IE si daca merge oke si in IE si in firefox [rar...] atunci nu mere in Safari
- vectorialpx
- Senior Member
ExcalIbvr
<style type="text/css">
#left { float: left; display: inline; width: 150px; background-color:#ccc; }
#middle { float: left; display: inline; width: 500px; margin-left: 10px; background-color:#999; }
#right { float: left; display: inline; width: 150px; margin-left: 10px; background-color:#666; }
#footer { clear: both; }
</style>
<div id="header">h</div>
<div id="left">1</div>
<div id="middle">2<br />
<br /><br /><br /><br />fin
</div>
<div id="right">3</div>
<div id="footer">4</div>
eu vreau ceva de genul:
<table width="550">
<tr>
<td bgcolor="#cccccc">1</td>
<td bgcolor="#999999">2<br />
<br /><br /><br /><br />fin</td>
<td bgcolor="#666666">3</td>
</tr>
</table>
Amenthes, nu are legatura Faux Columns cu ce zic eu... e vorba de inaltime... m-am uitat la http://www.communitymx.com/content/arti ... ?cid=afc58 dar nu e ce imi trebuie mie [asta chiar nu ma intereseaza...]
<style type="text/css">
#left { float: left; display: inline; width: 150px; background-color:#ccc; }
#middle { float: left; display: inline; width: 500px; margin-left: 10px; background-color:#999; }
#right { float: left; display: inline; width: 150px; margin-left: 10px; background-color:#666; }
#footer { clear: both; }
</style>
<div id="header">h</div>
<div id="left">1</div>
<div id="middle">2<br />
</div>
<div id="right">3</div>
<div id="footer">4</div>
eu vreau ceva de genul:
<table width="550">
<tr>
<td bgcolor="#cccccc">1</td>
<td bgcolor="#999999">2<br />
<br /><br /><br /><br />fin</td>
<td bgcolor="#666666">3</td>
</tr>
</table>
Amenthes, nu are legatura Faux Columns cu ce zic eu... e vorba de inaltime... m-am uitat la http://www.communitymx.com/content/arti ... ?cid=afc58 dar nu e ce imi trebuie mie [asta chiar nu ma intereseaza...]
- vectorialpx
- Senior Member
- Copyright
- Senior Member
Vezi daca te ajuta cu ceva hacku asta:
<style type="text/css">
#wrapper{ overflow:hidden; }
#header{ background-color:#ffa; width:820px; }
#left { float: left; display: inline; width: 150px; background-color:#ccc; padding-bottom:3000px; margin-bottom:-3000px;}
#right { float: left; display: inline; width: 150px; margin-left: 10px; background-color:#666; padding-bottom:3000px; margin-bottom:-3000px; }
#footer { clear: both; background-color:#eee; width:820px; position:relative; }
</style>
----------------------------
<div id="wrapper">
<div id="header">h</div>
<div id="left">1</div>
<div id="middle">2<br />
</div>
<div id="right">3</div>
<div id="footer">f</div>
</div>
Later.
<style type="text/css">
#wrapper{ overflow:hidden; }
#header{ background-color:#ffa; width:820px; }
#left { float: left; display: inline; width: 150px; background-color:#ccc; padding-bottom:3000px; margin-bottom:-3000px;}
#right { float: left; display: inline; width: 150px; margin-left: 10px; background-color:#666; padding-bottom:3000px; margin-bottom:-3000px; }
#footer { clear: both; background-color:#eee; width:820px; position:relative; }
</style>
----------------------------
<div id="wrapper">
<div id="header">h</div>
<div id="left">1</div>
<div id="middle">2<br />
</div>
<div id="right">3</div>
<div id="footer">f</div>
</div>