|
|
|
|
|
|
ADYRS
Senior Member
Data înscrierii: 13/Ian/2005
Locație: Cluj Napoca

|
""""Salut
O sa postez o infiintare de firma SRL pas cu pas (fara a da un ban la avocati sau notari sau de astea...). Daca nu e locul postului aici, va rog sa il mutati.
O sa iau cazul meu meu (student+1 asociat student, loc. Cluj)...
1. Aveti nevoie de urmatoarele documente (ii bine sa le rezolvati in ordinea asta):
- Extras CF (valabil 30 de zile - se elibereaza in 3 zile de la Biroul de carte funciara) + acordul vecinilor si al asociatiei (daca e apartament) - cererea tip se ia de la ORC + contract de inchiriere/comodat (daca e apartament al membrilor familiei - doar o declaratie din pix a proprietarului (Subsemnatul .... date personale ... sunt de acord cu infiintarea unei firme in imobilulul situat ..., firma care il are asociat pe *grad de rudenie* date personale ...)
- Timbru judiciar 0.30 RON (posta)
- Copii dupa buletine (2 bucati)
- Cazier fiscal (valabil 15 zile - se elibereaza in 5/10 zile lucratoare)
- Dovada verificare disponibilitate firma + rezervare nume - la sediul ORC.
- Adeverinta de la facultate (RECTORAT) - trebuie sa contina: date personale complete (inclusiv locul nasterii si de astea), anul de studiu, Legea de acreditare a facultatii, precizare ca "studentul nu are obligatii fata de Senatul Universitatii si indeplineste conditiile prevazute de HG 166/2003". Tot ce conteaza este sa fiti student la zi, mai tanar de 30 de ani (restantele NU conteaza - eu am 1, asociata mea 2). In principiu secretara stie toate chestiile astea, dar e mai bine sa nu uite vreuna (Statul se uita atent cand da subventii!!!)
Va recomand sa aveti tot timpul buletinul la voi (pentru cazier, CF etc.)!!!
COST:
extras CF - 20 RON (50 pentru urgenta - 1 zi)
Timbru judiciar - 0.30 RON
Dovada verificare disponibilitate firma + rezervare nume - 50 RON
Cazier fiscal - 5 RON (10 zile lucr.) / 20 RON (5 zile lucr.)
------------
TOTAL: 75.30 RON
2. Se merge cu toate astea la ORC, pentru consultanta/redactare statut etc. Doamnisoara/Domnul de acolo va face o programare (cam 5 zile lucratoare) dupa ce se uita peste acte si verifica sa le aveti toate. Tot acum veti specifica si codul CAEN pentru activitatea pe care vreti s-o desfasurati (eu le-am luat de aici http://codurile-caen.gsign.biz/), asociatii, ponderea lor etc. TOATE actele raman la voi (mai putin 1 copie dupa buletin)!!!
3. Se merge in data programata la aceeasi persoana. Aceasta va fi redactat statul (4 exemplare) + declaratie pe proprie raspundere + declaratie ca esti student (daca e cazul).
COST ~270 RON, pentru studenti 0 (zero).
4. Dupa redactarea statutului si semnarea tuturor documentelor, se merge la banca cu un exemplar din statut si se deschide un cont pentru varsarea capitalului social (minim 200 RON). Trebuie completate 2 formulare si depus banii. Veti primi o chitanta care trebuie sa o prezentati mai departe la ORC.
OBS. Capitalul social se poate scoate dupa ce primiti certificatul de inregistare si va faceti stampile.
COST 200RON + 10 RON (dechiderea contului)
5. Se merge inapoi la ORC cu urmatoarele:
- statutul firmei (pct. 3)
- declaratie pe proprie raspundere ca nu aveti antecedente fiscale (pct. 3)
- declaratie de student (pct. 3) + adeverinta de student (pct. 1) - daca e cazul
- dovada verificare si rezervare nume (pct. 1)
- extras CF + acord vecini + acord proprietar (pct. 1)
- copie dupa buletin (pct. 1)
- chitanta de la banca (pct. 4)
- timbru judiciar (pct. 1)
- cazier fiscal (pct. 1)
Vor trebui completate trei formulare tip (va ajuta doamna de acolo).
COST ~296 RON, pentru studenti 45 RON.
------------------------------------------------
COST TOTAL ~851 RON / studenti 330 RON (includ cei 200 ron capitalul social).
Eu am terminat astazi, si in 5 zile lucratoare primesc certificatul de inregistrare . Sper ca v-am fost de folos, si daca mai aveti intrebari/nelamuriri nu ezitati...""""
Eu prefer sa dau 300E la un avocat si sa ma scape de toate grijile, asta dupa ce de la facultate mi-au spus ca dau adeverinte pt infiintare srl doar din anu 2! _________________ Ajunge cel mai sus cel care ajuta pe altul sa urce....
|
Vin Iun 01, 2007 4:23 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
carco
Senior Member
Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

|
quote:
Originally posted by Pirahna:
eu am cheltuit cam 1500 ron
pai tu nu erai student cand ai facut firma, tu nu ai beneficiat de scutiri.
@octavian, un angajat e obligatoriu daca vrei sa te faci micro-intreprindere, adica nu vei plati 16% impozit pe profit ci 2% pe cifra de afaceri (venit), cel putin asa era ultima data cand m-am interesat.
De ce nu va faceti voi P.F.A. pana mai cresteti? La o societate nu poti lua banii din casierie si sa-i cheltui cum vrei (fiecare leu tb. justificat, abia dupa ce se depune bilant-ul va puteti ridica profitul), tb. sa platesti un contabil (macar pt. bilant), tb. sa tii evidente, ... Singurul dezavantaj la PFA e ca nu poti avea angajati, in rest treaba-i mult mai simpla: de maj. actelor se ocupa primaria, nu tb. sa justifici banii (ii scoti din banca/casierei si'i bei), evidenta contabila simpla (in principiu' un jurnal de incasari si plati) si, la inceputul anului, declaratia de venit pe anul precedent. _________________ Reflection::export(new ReflectionClass('PHPRomania')); apt-get install rails
|
Mar Iun 12, 2007 7:54 am |
|
|
|
|
carco
Senior Member
Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

|
quote:
Originally posted by octavian:
cand te duci la un client si-i zici ca esti GIGEL SRL e altceva decat daca esti doar Gigel
Parerea ta, eu am ceva vechime ca PFA (culmea, din asta traiesc) si nu am intalnit asemenea clienti (sincer nici nu mi-as dori asemenea clienti).
Chiar crezi ca daca'ti pui un SRL in coada or sa sara contractele de 100000+ EUR pe tine?
Oarecum offtopic,
Eu zic ca mai bine lasati sereleurile in pace si va gasiti un job la o firma serioasa (cu program de 8 ore nu 14 /zi, cu program flexibil pt. a ajunge si pe la cursuri, ...) si, dupa ce capatati o oarecare experienta, aveti ceva clienti cu care colaborati (in afara orelor de program), atunci puteti renunta la job si deveni "srl". Sa-ti faci un srl e simplu, sa castigi de pe urma lui (in conditiile in care esti doar tu si esti la inceputuri) mai mult decat de la un job serios (10000+eur/an)... e cu totul alta mancare. _________________ Reflection::export(new ReflectionClass('PHPRomania')); apt-get install rails
|
Mar Iun 12, 2007 1:08 pm |
|
|
|
|
|
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google

|
|
Mie Dec 26, 2007 7:01 pm |
|
|
|
Reguli forum:
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|
|
|
|
< Subiectul anterior | Urmatorul subiect
>
|
|