Editoare php ?
Moderatori: cristi, Moderatori
- emedgidia
- Junior Member
Am dat si eu jos Zend ... intr-adevar ... mi-a cam luat privirile ... nu arata rau .. si nici PHPed-ul nu e rau. Oricum .. o sa trebuiasca sa imi dedic mult timp trecerii de la nivelul de incepator .. la care inca sunt .. din pacate ... la nivelul mediu in programarea PHP. Deci, urati-mi good luck.
Fiecare programator este diferit in felul lui!!!
-
Emil
- PHPRomania Coder Professional
sper ca ai luat versiunea BETA care e foarte schimbata fata de versiunea veche 3.0 . Oricum in scurt timp apare si versiunea noua ..
In niste post-uri anterioare am vorbit de viitoarea versiune 1 a popularului PHPEdit care tot intarzie se apare desi developerul mi-a zis ca o lanseaza in aprilie. Mie mi-a dat un release canditate (nu e public) si arata cam asa :
Cateva lipsuri care o sa ma faca sa nu renunt la Zend Studio :
- Project manager integrat (inca e ca plugin , destul de bun dar ma enerveaza ca nu se "dock-eaza" ca si celelalte module .
- Lipsa SFTP .
- Nu are autocompletion la resursele din fisierele incluse intr-un script si baza de date cu autocompletion universal .
Ce-mi place e ca s-a integrat o unealta GREP ( linuxistii stiu la ce ma refer
) .
Pana la versiunea finala inca nu ma pronunt pentru ca cred ca o sa mai am surprize
In niste post-uri anterioare am vorbit de viitoarea versiune 1 a popularului PHPEdit care tot intarzie se apare desi developerul mi-a zis ca o lanseaza in aprilie. Mie mi-a dat un release canditate (nu e public) si arata cam asa :
Cateva lipsuri care o sa ma faca sa nu renunt la Zend Studio :
- Project manager integrat (inca e ca plugin , destul de bun dar ma enerveaza ca nu se "dock-eaza" ca si celelalte module .
- Lipsa SFTP .
- Nu are autocompletion la resursele din fisierele incluse intr-un script si baza de date cu autocompletion universal .
Ce-mi place e ca s-a integrat o unealta GREP ( linuxistii stiu la ce ma refer
Pana la versiunea finala inca nu ma pronunt pentru ca cred ca o sa mai am surprize
It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.
-
Emil
Well,la versiunea veche de ZDE 3.0 nu stiu pt ca nu l-am folosit niciodata pt a scrie html, pt ca scriu doar template-uri html. Versinea 3.5 BETA are default tag-urile lowercase si e o optiune la preferences in tab-ul Code Completion pentru a scrie tag-urile UPPERCASE Always complete HTML tags as UPPERCASE
It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.
-
Emil
Zend Studio™ - Beta 2 (Windows, Linux, Mac OS X)
Zend Studio™ - Beta 2 (Windows, Linux, Mac OS X)
version 3.5 Beta tocmai a fost lansat .. downloading
version 3.5 Beta tocmai a fost lansat .. downloading
-
DeusX
- PHPRomania Supporter
Tot aveam eu o mica jena folosind ZDE, pe care o mai am acuma, dar nu-mi dadeam seama care... Aceeasi jena nu o resimteam in DW cand scriam codul.... ceva ma deranja
Am facut screenshoturi si comparatii... se pare ca spatiere intre liniile din ZDE e mult mai mica decat in DW, iar asta ma cam supara la ochi.
Exista vreo metoda de a mari aceasta spatiere?
Am facut screenshoturi si comparatii... se pare ca spatiere intre liniile din ZDE e mult mai mica decat in DW, iar asta ma cam supara la ochi.
Exista vreo metoda de a mari aceasta spatiere?
...zise Ursu`
-
Emil
nu prea .. intr-adevar si eu sunt foarte pretentios la cum arata editorul si de multe ori ma trezesc folosind teme de culori extreme pt ca sunt in ton cu dispozitia mea
. Acum folosesc un Monospaced de 15 si un orange aprins in background .. groovy huh ? 
-
Emil
A scrie cod PHP nu e tot una cu a scrie hipertext.
Dreamweaver se intampla a fi cel mai bun IDE pt html si Zend este pe placul meu pentru ca le folosesc cu usurinta.
Quanta arata bine, Kdevelop la fel .. insa nu au ergonomia celor doua mentionate mai sus,la un loc.
Dreamweaver se intampla a fi cel mai bun IDE pt html si Zend este pe placul meu pentru ca le folosesc cu usurinta.
Quanta arata bine, Kdevelop la fel .. insa nu au ergonomia celor doua mentionate mai sus,la un loc.
Normal, fiecare cu preferintele lui, insa eu de 6 luni folosesc linux si la munca si acasa pentru a scrie cod php (that`s my job) si acum daca ma pui sa folosesc dreamweaver mi se pare peste mana. Cat despre zend, acesta e facut in Java? L-am incercat insa la athlon XP 2000+ si 512 Mb DDR mi se pare nefolositor. Daca ar fi facut cu GTK (vezi eclipse) s-ar merita.
Apropo, cat costa un dreamweaver??? Sau Zend???
Apropo, cat costa un dreamweaver??? Sau Zend???
-
Emil
Oh cut the craps out !
Toata lumea invoca asta, "e scris in Java" so what ???
Am aproape 512 RAM, Dreamweaver deschis,WinSCP, Zend Studio 3.5 , vreo cateva ferestre cu o gramada de tab-uri din Firefox, Winamp 5, Mozilla Thunderbird, un internet explorer, Yahoo messenger , Apache,MySQL . CPU Athlon XP 1700 si nu ma plang deloc , PC-ul mi se misca aproape ok si nu am nici o configuratie fantastica la hardware.
Si Eclipse in GTK ? no kiddin... mananca si ala la memorie de se sufoca pc-ul, in jur de 160 mb la mine si eclipse o platforma pt Java, sper ca nu faci referire la PHPEclipse care deocamdata e o tentativa nereusita de editor PHP .
Toata lumea invoca asta, "e scris in Java" so what ???
Am aproape 512 RAM, Dreamweaver deschis,WinSCP, Zend Studio 3.5 , vreo cateva ferestre cu o gramada de tab-uri din Firefox, Winamp 5, Mozilla Thunderbird, un internet explorer, Yahoo messenger , Apache,MySQL . CPU Athlon XP 1700 si nu ma plang deloc , PC-ul mi se misca aproape ok si nu am nici o configuratie fantastica la hardware.
Si Eclipse in GTK ? no kiddin... mananca si ala la memorie de se sufoca pc-ul, in jur de 160 mb la mine si eclipse o platforma pt Java, sper ca nu faci referire la PHPEclipse care deocamdata e o tentativa nereusita de editor PHP .