Comunitatea PHP Romania
MightyDeals

Prima pagină Promovare şi găzduire Servere Web Prevent direct acces of php files

Prevent direct acces of php files

Discuţii despre serverele web pe care poate rula PHP: Apache, Internet Information Server (IIS), nginx, lighttpd.

Discuţii despre cloud computing: Amazon Web Services, Azure, Google App Engine, Cloudflare

Mesaj Sâm Sep 15, 2007 2:54 pm
darklight New Member

Salutare tuturor

sa trecem la fapte :)

Se da un domeniu si un cms (wordrpress instalat).
Cum as putea restrictiona accesul la fisierele interne ale cms-ului (gen config.php) pentru a nu putea fi afisate in browser , atunci cand utilizatorul scrie in adress bar calea catre acel fisier. Adica tot ce e php sa fie interpretat de php si sa nu poate fi vizualizat in browser.

.htaccess sa fie raspunsul ?

thx

greets,
darklight

Mesaj Sâm Sep 15, 2007 3:51 pm
Cosmin Chiru Senior Member

Poti schimba permisiunile pe acel fisier.

Mesaj Sâm Sep 15, 2007 9:29 pm
sharp20 Junior Member

Salutare,

Da. Din cate stiu eu .htaccess e raspunsul. Poti folosi directiva <FilesMatch> pentru a restriciona de tot accessul catre anumite fisiere sau tipuri de fisiere.

Detalii aici: http://www.ssi-developer.net/htaccess/htaccess_protection_file.shtml

Atunci cand utilizatorul scrie in adress bar calea catre acel fisier ii va aparea un mesaj: 303 Forbidden blabla . Nu cred ca e nevoie ca acele fisiere de sistem sa fie interpretate de php cand utilizatorul incearca sa le acceseze direct.
Nihil Sine Deo.

Mesaj Lun Sep 17, 2007 12:32 am
whooper Senior Member

darklight scrie:
Adica tot ce e php sa fie interpretat de php si sa nu poate fi vizualizat in browser.

pai la tine e altfel? ca la mine asa e. Ce e cu extensia PHP este interpretat de PHP si nu este vizualizat in browser. Trebuie doar sa scrii in configurarea Apache /IIS, ca pentru fisierele PHP se foloseste interpretorul respectiv.

de exemplu .. un fisier config.php in browser se vede ca o pagina blank, pentru ca nu afiseaza nimic. E un fisieri cu setari. Fara Print-uri si fara Echo-uri.

daca incepi si umblii la permisiuni o sa ai surprize. Cum vrei sa mai functioneze aplicatia aia daca nu-i mai dai lui Apache/PHP dreptul sa parseze fisiere de configurare?
Join The Forums - Time Well Wasted!

Mesaj Sâm Mai 16, 2009 11:47 am
flexlm Avatar utilizator
PHPRomania Supporter

mi se pare din cite spui, ca nu-ti merge PHP-ul, ceva nu ai configurat cum trebuie. In mod normal pagina trebuie sa fie blank, asa cum a spus si whooper. Asta inseamna ca la tine fisierele php nu se executa. Iti recomand sa reinstalezi APACHE-ul

Mesaj Dum Apr 14, 2013 12:55 am
Google Bot New Member

Înapoi la Servere Web

Copyright © 2001-2013 PHP Romania Gazduire web | Haine online | Gazduire web | Campanii SMS | Gazduire Claus Web | Inregistrare Domenii | Anunturi | Jocuri cu bile
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România