Design Pattern

PEAR, Smarty, ADOdb, OOP, PHP 5, XML, UML, Şabloane de proiectare, PHP-GTK.

Moderatori: coditza, Emil, Moderatori

kelye
Senior Member

Mesajde kelye » Mie Dec 13, 2006 8:28 pm

exact exemplul de clasa l-am vazut in general la multa lumea care se lauda cu OOP .. de aia am preferat sa merg inca procedural pana cand "prind spilul" oop-ului ..

excelent in acest sens e site-ul http://www.phppatterns.com/
si de citit

strofo
Average Member

Mesajde strofo » Vin Dec 15, 2006 11:11 am

@cargo - la ce avantaje pe termen lung te gandesti?
@kelye - poti sa dai un exemplu de cod conform OOP pentru acea clasa, sau vroiai decat sa afirmi nu esti de acord cu folosirea claselor in acel mod?

Sa inteleg ca in php, in afara de cateva framwork-uri, clasele sunt folosite ca structuri? Ceea ce ma sperie e ca am vazut exemple in care functiile care fac update, select, etc erau incapsulate in clase similare claselor statice din OOP. Eu personal sunt un mare fan al programarii procedurale in php si pastrarea claselor pentru controale customizate. Din pacate nu stiu cum se poate face un poll pe site. Ar fi interesant de vazut cati folosesc OOP si cati folosesc functii.

PS @kelye - poti sa continui postul cu ACL? sunt f interesat. ar fi frumos daca ai da si un cod!

cdanea
Average Member

Mesajde cdanea » Vin Dec 15, 2006 12:27 pm

iulian
PHPRomania Supporter

Mesajde iulian » Mie Aug 01, 2007 11:24 am

iulian
PHPRomania Supporter

Mesajde iulian » Mie Aug 01, 2007 11:27 am

huleacatalin
PHPRomania Supporter

Mesajde huleacatalin » Dum Aug 26, 2007 6:30 pm

salut, imi cer scuze ca deturnez discutia catre un alt topic. Am vazut ca discutati despre design patterns si three tier si am vrut sa va intreb daca o aplicatie construita de mine este "corecta" sau nu.

Imi puteti da va rog niste sugestii pe topicul despre Katyshop - solutie e-commerce din sectiunea Proiecte? Am incercat sa scriu three tier si cu design patterns, atat cat am inteles eu ca inseamna three tier si design patterns. Insa inteleg ca mai am de invatat si as primi cu mare placere niste sfaturi pe tema asta.

Ideea este ca daca downloadati tot codul sursa, putem avea la indemana o aplicatie completa care este scrisa "in spiritul" acesta, in loc sa postam doar mici bucati de cod, care poate inseamna ceva pentru un incepator sau poate nu. Asa in schimb, putem avea intreaga imagine de ansamblu si vedem clar ce inseamna Logic, Data layer si Presentation.

Multumesc. Si, va rog frumos, ceva sfaturi? Promit sa tin cont de sfaturi la o viitoare versiune.

adix
Average Member

Mesajde adix » Mar Oct 02, 2007 11:06 pm

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Mie Oct 03, 2007 10:16 am

hunt_h_er
Average Member

Mesajde hunt_h_er » Mie Ian 16, 2008 12:31 pm

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Mie Ian 16, 2008 3:19 pm

hunt_h_er, iti scapa ideea de baza. Intr-un limbaj de programare orientat pe obiecte, ca la carte, se face diferenta intre astfel de declaratii. Asta e una din conditiile polimorfismului. In PHP nu e asa.

andreivig
PHPRomania Supporter

Carte despre design patterns

Mesajde andreivig » Mar Ian 22, 2008 9:00 am

Salut .. sincer sa fiu nu am avut rabdare sa citesc toate mesajele din acest thread.

O carte care arata foarte clar cum pot fi folosite design patterns in web development este :

PHP|architect's Guide to PHP Design Patterns de Jason E. Sweat

Mie mi s-a parut mult mai folositoare decat cartea scrisa de GOF.

hunt_h_er
Average Member

Mesajde hunt_h_er » Mar Ian 22, 2008 1:40 pm

Recomand si PHP Objects, Patterns and Practice...

Înapoi la “PHP Avansat”