am php 4.3.9 cu apache 1.3.x pe windows xp si sunt legat la internet.
am un site pe care momentan il testez local si as vrea sa va intreb ce trebuie configurat pt. a putea trimite mailuri, mai precis a lucra cu functia mail().
am vazut ca in documentatie la functia mail() nu se prea dau detalii de configurare.
mersi
mail si php.ini
Moderator: Moderatori
imi apare cam asa
astia sunt setarile mele din php.ini:
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost
smtp_port = 25
; For Win32 only.
sendmail_from = me@example.com
am lasat exact php.ini initial doar la ultima linie am sters ';'
iar eraorea mea este:
Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in c:\apache\htdocs\diverse\tellfriend.php on line 126
oricum referiri la smtp in php.ini exista doar cele 2 de mai sus cu localhost si 25, asa ca nu mai este nimic de modificat.
acum dupa ce trimit mesajul acesta o sa opresc firewall-ul sa vad poate blocheaza el ceva.
pa
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost
smtp_port = 25
; For Win32 only.
sendmail_from = me@example.com
am lasat exact php.ini initial doar la ultima linie am sters ';'
iar eraorea mea este:
Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in c:\apache\htdocs\diverse\tellfriend.php on line 126
oricum referiri la smtp in php.ini exista doar cele 2 de mai sus cu localhost si 25, asa ca nu mai este nimic de modificat.
acum dupa ce trimit mesajul acesta o sa opresc firewall-ul sa vad poate blocheaza el ceva.
pa