backup in retea lan
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
backup in retea lan
un exemplu simplu de backup:
$file = "C:\\test\\test.txt";
$destination = "C:\\test\\test.txt.bak";
copy($file, $destination);
a reusit cineva sa faca acest backup in retea? (la una din cele doua variabile sa fie adaugat un ip din lan)
$file = "C:\\test\\test.txt";
$destination = "C:\\test\\test.txt.bak";
copy($file, $destination);
a reusit cineva sa faca acest backup in retea? (la una din cele doua variabile sa fie adaugat un ip din lan)
- black diamond
- Senior Member
- black diamond
- Senior Member
in loc de \\server\share o sa ai drive:\director\, si in momentul asta poti sa folosesti functii normale pentru fisiere, cred, pentru ca e treaba sistemului de operare sa lucreze cu fisierele din share.
|
p.s. pentru anumite lucruri trebuie un dram de logica si rabdare... sau o cautare scurta pe net. faceti uz de google!
p.s. pentru anumite lucruri trebuie un dram de logica si rabdare... sau o cautare scurta pe net. faceti uz de google!
- black diamond
- Senior Member
- black diamond
- Senior Member
raspund la intrebarile de mai sus:
a) sub ce user ruleaza apache?
in prima faza am incercat cu root pentru toate privilegiile, sa vad ca merge, si apoi as fi schimbat userul...
b) iti cere sa te autentifici pe \\server\share ?
nu
in alta ordine de idei, ma repet putin. Am sharat o partitie pe o statie din lan cu drepturi de scriere. Daca o accesez cu windows explorer e ok, merge. Daca incerc sa o accesez cu un script php, inclusiv doar pentru citire, cu opendir(), rezultatul este nefavorabil... Efectiv nu pot accesa nimic in retea, la o locatie (path) unde imi am si un ip din retea locala. Pe server pot sa copiez, sa mut de pe o partitie pe alta... in retea nimic. Nu se poate sau mai trebuie configurat ceva pentru operatiunea de copiere in retea?
a) sub ce user ruleaza apache?
in prima faza am incercat cu root pentru toate privilegiile, sa vad ca merge, si apoi as fi schimbat userul...
b) iti cere sa te autentifici pe \\server\share ?
nu
in alta ordine de idei, ma repet putin. Am sharat o partitie pe o statie din lan cu drepturi de scriere. Daca o accesez cu windows explorer e ok, merge. Daca incerc sa o accesez cu un script php, inclusiv doar pentru citire, cu opendir(), rezultatul este nefavorabil... Efectiv nu pot accesa nimic in retea, la o locatie (path) unde imi am si un ip din retea locala. Pe server pot sa copiez, sa mut de pe o partitie pe alta... in retea nimic. Nu se poate sau mai trebuie configurat ceva pentru operatiunea de copiere in retea?
- black diamond
- Senior Member