---mentionez sunt un incepator cu ambitie --
ideea este destul de simpla am o pagina web in care vreau sa pun un mic motor de cautare in bd format din 2 combobox si 1 textbox.dupa modelul aflat aici http://www.fortunaimob.ro/cauta.php
baza mea de date se numeste angelo_angeloteam
tabelele sunt urmatoarele : apartament
CREATE TABLE `apartament` (
`id_apartam` smallint(6) NOT NULL auto_increment,
`denumire` varchar(15) NOT NULL default 'apartament',
`nume_pr` varchar(30) NOT NULL default '',
`prenume_pr` varchar(30) NOT NULL default '',
`telefon` text NOT NULL,
`zona_cartier` text NOT NULL,
`nr_camere` varchar(20) NOT NULL default '',
`stare_constructie` varchar(20) NOT NULL default '',
`pret` int(11) NOT NULL default '0',
`status` varchar(20) NOT NULL default '',
`bacnota` varchar(10) NOT NULL default '',
`descriere` text,
`img` varchar(150) NOT NULL default '',
`adresa` text,
PRIMARY KEY (`id_apartam`)
)
casa,conturi,spatii,teren (la acestea nu mai dau structura pt ca este similara +/- un camp sau 2)
1.in primul combobox vreau sa selectez felul imobilului casa,aparatament,garsoniera. Asta se poate face asa
<select name="menu1" >
<option >-- alege tip imobil --</option>
<option value="alege_apartament.php">apartament</option>
<option value="alege_casa.php">casa/vila</option>
<option value="alege_garsoniera.php">garsoniera</option>
<option value="alege_spatiu.php">spatiu comercial</option>
<option value="alege_teren.php">teren</option>
</select>
totusi mi-i se pare destul de redundant sa creez 5 pagini php cand as putea cumva sa creez doar una in care sa pun selecturile si sa le apelez cumva sa le fac functii sau nu stiu...
2.in al doilea combobox vreau sa selectez 'zona_cartier' aferenta optiunii alese in primul combo adica sa aleg cartierul.(-- deci combobox-urile trebuie sa fie legate intre ele sa lucreze in tandem -- ) aici trebuie ca datele sa le citesc dinamic din campul 'zona_cartier' deoarece daca vin si bag un nou cartier sa imi apara si el in combo - asta habar nu am cum se poate face
3. trebuie sa am si un textbox in care sa specific eu un anume pret maxim dupa care sa caute sau daca nu tot un combobox in care sa am neste valori predefinite sa zicem de la 10000 - 30000 de euro etc.. clar si asta trebuie sa fie legate de primele 2 ..
si toate impreuna m-or incuiat ...va rog un pic pic de ajutor
[/b]
vreau 2 combobox si 1 textbox care sa imi caute in db date
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
vreau 2 combobox si 1 textbox care sa imi caute in db date
Better late than never but better never late
Si tipul de imobil unde e in baza de date?
Vrei ca cele 2 select-uri sa fie legate unul de altu (o solutie eleganta e ajax, alta deloc eleganta e ca la alegerea tipului de imobil sa se faca un refresh la toata pagina si sa se salveze intr-un request/session tipul de imobil si una absurda e cea care o ai tu acum cu 6 pagini).
Ce vrei sa faci tu e simplu dar nu inteleg unde e tipul de imobil in baza de date reprezentat.
Vrei ca cele 2 select-uri sa fie legate unul de altu (o solutie eleganta e ajax, alta deloc eleganta e ca la alegerea tipului de imobil sa se faca un refresh la toata pagina si sa se salveze intr-un request/session tipul de imobil si una absurda e cea care o ai tu acum cu 6 pagini).
Ce vrei sa faci tu e simplu dar nu inteleg unde e tipul de imobil in baza de date reprezentat.