Ce faceti cand se rupe firul?

PEAR, Smarty, ADOdb, OOP, PHP 5, XML, UML, Şabloane de proiectare, PHP-GTK.

Moderatori: coditza, Emil, Moderatori

Dodo
Senior Member

Mesajde Dodo » Mie Dec 13, 2006 10:37 pm

Haha ce urat :) chiar saptamana trecuta + saptamana asta am patit chestia asta si abia azi am terminat proiectul (trebuia sa fie gata vinerea trecuta).
Situatia sta cam asa... mi-a venit proiectul marti, n-am fost anuntat ca deadline-ul e asa devreme (vineri), proiectul era maricel + ca mai aveam cate ceva + ca e perioada de teze (5 teze intr-o sapt), miercuri seara am aflat de deadline, am muncit miercuri noapte + joi noapte (munca de noapte in conditii de stres = degeaba) s-au adunat multe ore si sunt platit pe ora si cand mi-a cerut socoteala sefu vineri pentru intarziere + numarul mare de ore mi s-a taiat tot chefu de munca. Weekendul l-am pierdut stand in fata la calculator si incercand sa ma concentrez sa fac ceva, luni m-am apucat sa-l termin si a iesit o branza, marti am avut de invatat pentru teza si ghici :) abia azi l-am terminat cu ultima farama de chef din mine.

Concluzie: Daca postai chestia asta vineri dadeam o lada de bere. Ma distram si eu tot weekendul, terminam si proiectul de luni, era si sefu fericit, eram si eu fericit si erai si tu acum cu o lada de bere langa tine.
|

kleampa
Senior Member

Mesajde kleampa » Mie Dec 13, 2006 11:23 pm

cola, nu a existat data in care sa nu beau un pahar si sa-mi revina cheful de munca
sau o relaxare la piscina/masinute in parc :)/patinoar/biliard

Dodo
Senior Member

Mesajde Dodo » Mie Dec 13, 2006 11:31 pm

Iti arde de mers la piscina cand te stii cu deadline-ul depasit ?
|

doryy42
Senior Member

Mesajde doryy42 » Mie Dec 13, 2006 11:32 pm

cand imi dispare chefu .. ma uit la filme stau si vb pe mess ies p`afara si ma intoc cand se face ziua .. si altele
P.S. kleampa : in cazul meu cola nu are remediu de plictiseala :)) :lol:

ExcalIbvr
Senior Member

Mesajde ExcalIbvr » Joi Dec 14, 2006 12:54 pm

Bun subiect!

In primul rand, incerc sa evit situatiile de acest gen. De-obicei reusesc, printr-o analiza buna a specificatiilor la inceput si prin propunerea unui deadline realist. Am avut cateva experiente cand a trebuit sa lucrez repede si pe bani putin => frustrant!

In al doilea rand, e o chestiune de atitudine: eu sunt propriul meu stapan (ah, cat ne place noua oamenilor sa credem asta! dar in acest caz, ajuta), imi organizez munca dupa bunul meu plac si in modul in care sunt cel mai eficient. Daca un client are pretentii nerealiste, ii sugerez o alta firma (am facut asta de multe ori). Sau, daca proiectul e interesant, ii cer foarte multi bani (uneori functioneaza si merita).

Care-i cel mai rau lucru care se poate intampla daca intarziu cu un proiect? E clientul meu un aeroport, iar de aplicatia mea depind vieti de oameni? Daca nu, atunci relax :).

Practic, asa cum spunea si kleampa: sa iesi un pic din ritmul/mediul de lucru ajuta.

P.S. tocmai ma intorc dintr-o astfel de iesire :p.

later (1 min later) edit:
Sunt abonat la 76 de feed-uri si e mare tentatia sa deschid Bloglines-ul tot la 5 minute. La fel si mail-ul... Asa ca atunci cand am nevoie , inchid toate sursele de distragere a atentiei, inclusiv telefonul!

punctweb
Senior Member

Mesajde punctweb » Joi Dec 14, 2006 1:56 pm

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Joi Dec 14, 2006 2:01 pm

mdaa... interesant thread
[m-am gandit sa nu va mai aburesc cu faptul ca si thread-ul asta e pus da-mb(o)ulea]

(si) eu cred ca cel mai bine e sa te relaxezi si sa iesi din lumea web-ului insa nu pentru mult timp... de ce ? pentru ca dup-aia te-nveti sa stai degeaba si e mult mai comod sa joci un counter decat sa lucrezi la o pagina [nu intotdeauna am parerea asta dar era doar un exemplu]

ceea ce vreau sa spun e ca ce e mult strica [aprope orice] !!

carco
Senior Member

Mesajde carco » Joi Dec 14, 2006 2:29 pm

Simplu! Cand se rupe filmu', lasi balta proiectul in curs si continui munca la proiectul la care s-a rupt filmu' saptamana trecuta. Daca nici la asta nu ai spor, incerci cu cel abandonat acum doua saptamani :), trebuie sa-ti vina chefu' la unul din ele, nu?
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera

black diamond
Senior Member

Mesajde black diamond » Joi Dec 14, 2006 2:44 pm

|
p.s. pentru anumite lucruri trebuie un dram de logica si rabdare... sau o cautare scurta pe net. faceti uz de google!

cdanea
Average Member

Mesajde cdanea » Joi Dec 14, 2006 3:15 pm

Dodo
Senior Member

Mesajde Dodo » Joi Dec 14, 2006 3:29 pm

|

cdanea
Average Member

Mesajde cdanea » Joi Dec 14, 2006 3:31 pm

ExcalIbvr
Senior Member

Mesajde ExcalIbvr » Joi Dec 14, 2006 4:48 pm

@cdanea, identifica mai clar problema:
- ai un proiect mare si nu mai stii de unde sa-l apuci, atatea ai de facut la el?
- ti s-a facut lehamite de proiect?
- te-ai blocat intr-un punct si nu stii unde s-o apuci?
- nu ti-s foarte clare specificatiile si cam ce-ar trebui sa faci?

Rupe proiectul in sarcini mici si tangibile. Pune-le pe hartie. Ia-le una cate una.

cdanea
Average Member

Mesajde cdanea » Joi Dec 14, 2006 4:55 pm

pai am trecut de faza de proiectare si partea de core/controller. sunt la buriceala/codare a viewurilor+modele si mi s-a acrit.

le fac pe rand, dar fac cate 1/zi :D ceea ce inseamna ca voi termina ... aa, nu, inseamna ca nu voi termina :D

de obicei fac de 10 ori mai multe :(
Ideea e ca nu am nici o tragere de inima. Parca imi vine sa inventez cate un feature nou si neimportant (dar interesant dpdv al implementarii) decat sa-i dau inainte cu corner cases si divuri si submituri....

Înapoi la “PHP Avansat”