Am o baza de date in care in campul 'culori' pot fi introduse valori de la 1 la 5 in mod aleator.
Cum fac sa afisez pe pagina cuvinte in locul valorilor?
De exemplu daca valoarea este 1, pe pagina sa apara cuvantul "rosu"...
daca e 2 sa apara cuvantul "galben"...etc?
Afisare pe pagina
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
Cod: Selectaţi tot
switch ($culoare) {
case 1:echo "galben"; break;
case 2:echo "bleu"; break;
default: echo "roz-bonbon cu picatele";
}
Foloseste
[php]
if ($culoare==1 ) {echo "Nume culoare 1";}
if ($culoare==2 ) {echo "Nume culoare 2";}
//etc
[/php]
Pui datele din tabel intr- o matrice (vect(1)(1) -> rezultat_interogare(1)) si afisezi matricea.
Sau pune toata chestia asta intr- o functie care are ca argument un vector (array) si l afiseaza asemanator mai sus.
[php]
if ($culoare==1 ) {echo "Nume culoare 1";}
if ($culoare==2 ) {echo "Nume culoare 2";}
//etc
[/php]
Pui datele din tabel intr- o matrice (vect(1)(1) -> rezultat_interogare(1)) si afisezi matricea.
Sau pune toata chestia asta intr- o functie care are ca argument un vector (array) si l afiseaza asemanator mai sus.
Problema este putin mai complicata, deoarece paginile de afisare a rezultatului le fac in mai multe limbi.
Astfel Utilizatorul A introduce in engleza cuvantul "rosu" si in baza de date este stocat ca valoare '1' in campul 'culori'.
Vine Utilizatorul B si scrie in rusa cuvantul "verde" care in baza de date este stocat ca valoare '2' in campul 'culori'.
In pagina mea trebuie sa apara ceva de genul:
"Utilizatorul A prefera culoarea rosu."
"Utilizatorul B prefera culoarea verde."
Deoarece pagina apare in mai multe limbi, trebuie sa imi afiseze denumirea culorii in limba respectiva.
Dar la mine pe pagina, apare asa:
"Utilizatorul A prefera culoarea 1."
"Utilizatorul B prefera culoarea 2."
Cum fac sa inlocuiesc in pagina valoarea "1" cu cuvantul "rosu" daca doresc informatii doar despre Utilizatotul A,
sau valoarea "2" cu cuvantul "verde" daca doresc informatii doar despre Utilizatotul B?
Schimbarea paginilor si a restului de text in functie de limba selectata am rezolvat-o, a ramas
doar sa rezolv cu valorile alea extrase din baza de date.
Astfel Utilizatorul A introduce in engleza cuvantul "rosu" si in baza de date este stocat ca valoare '1' in campul 'culori'.
Vine Utilizatorul B si scrie in rusa cuvantul "verde" care in baza de date este stocat ca valoare '2' in campul 'culori'.
In pagina mea trebuie sa apara ceva de genul:
"Utilizatorul A prefera culoarea rosu."
"Utilizatorul B prefera culoarea verde."
Deoarece pagina apare in mai multe limbi, trebuie sa imi afiseze denumirea culorii in limba respectiva.
Dar la mine pe pagina, apare asa:
"Utilizatorul A prefera culoarea 1."
"Utilizatorul B prefera culoarea 2."
Cum fac sa inlocuiesc in pagina valoarea "1" cu cuvantul "rosu" daca doresc informatii doar despre Utilizatotul A,
sau valoarea "2" cu cuvantul "verde" daca doresc informatii doar despre Utilizatotul B?
Schimbarea paginilor si a restului de text in functie de limba selectata am rezolvat-o, a ramas
doar sa rezolv cu valorile alea extrase din baza de date.
Acuma merge...Mersi Demonu, intr-adevar problema era la variabila pe care nu o preluam corect. Imi da acum "roz bonbon cu picatele " in toate limbile..
Lui Rovas ii multumesc la fel...cred ca si solutia lui ar fi mers. Sant bucuros ca merge si de frica sa nu stric iar codul nu mai testez solutia ta..Mersi oricum..
Lui Rovas ii multumesc la fel...cred ca si solutia lui ar fi mers. Sant bucuros ca merge si de frica sa nu stric iar codul nu mai testez solutia ta..Mersi oricum..