adresa IP [inchis]
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
- vectorialpx
- Senior Member
adresa IP [inchis]
Ultima oară modificat Vin Sep 08, 2006 8:29 am de către vectorialpx, modificat de 3 ori în total.
-
cristic
- Junior Member
Ceea ce vrei tu nu are solutie. In primul rand pentru ca daca se foloseste un proxy server transparent de catre client la iesire fiecare cerere la serverul tau chiar daca este un singur om in aceeasi sesiune va avea la fiecare cerere un nou port de request.
A doua problema exact cum ziceau si baietii este faptul ca 192.168.x.x si 10.x.x.x si 127.x.x.x sunt clase private pe care toata lumea le foloseste in intraneturi. Din cauza asta nu vei putea sa identifici unic un calculator prin metoda de care spuneai.
Sincer, daca vrei sa identifici un calculator cel mai bine este sa folosesti COOKIES din php. Iti faci un generator de ID-uri sau folosesti uniqid() din PHP si apoi daca omul nu are cookie-ul setat il setezi tu. Astfel vei avea in cel mai rau caz 2 sau 3 id-uri pentru un singur om presupunand ca foloseste 2 - 3 browsere diferite pe masina aia.
A doua problema exact cum ziceau si baietii este faptul ca 192.168.x.x si 10.x.x.x si 127.x.x.x sunt clase private pe care toata lumea le foloseste in intraneturi. Din cauza asta nu vei putea sa identifici unic un calculator prin metoda de care spuneai.
Sincer, daca vrei sa identifici un calculator cel mai bine este sa folosesti COOKIES din php. Iti faci un generator de ID-uri sau folosesti uniqid() din PHP si apoi daca omul nu are cookie-ul setat il setezi tu. Astfel vei avea in cel mai rau caz 2 sau 3 id-uri pentru un singur om presupunand ca foloseste 2 - 3 browsere diferite pe masina aia.
Cristian MARIN - Designers Division Developer
InterAKT Online (www.interaktonline.com)
Tel: +4021 312.53.12
Tel/Fax: +4021 312.51.91
cmarin@interaktonline.com
- vectorialpx
- Senior Member
multam!
da... cam ce zice cristic as fi vrut...
RE:kyron
nu stiu ce vrei sa zici tu cu generarea ip-ului unic.
initial eu vreau un guestbook si posibilitatea de a adauga comentarii pe site. Sunt userii oligofreni care posteaza aberatii... injuraturi, idei d-ale lor, etc (sper ca intelegi... fie ca au ceva personal cu mine fie ca n-au ce face)...
initial am restrictionat ip-ul remote_addr dar... e incorect pentru ca pot fi useri din aceeasi retea care sunt `de treaba`...
daca goleste coukieurile o sa aiba acces din nou...
deci asta e exclus...
ma gandeam ca poate exista posibilitatea sa iau din server (nu stiu daca e public... voi ziceti ca nu) asocierea port-IP al unui calculator...
am ganduri asa inalte ca pot deveni apline...
RE:kyron
nu stiu ce vrei sa zici tu cu generarea ip-ului unic.
initial eu vreau un guestbook si posibilitatea de a adauga comentarii pe site. Sunt userii oligofreni care posteaza aberatii... injuraturi, idei d-ale lor, etc (sper ca intelegi... fie ca au ceva personal cu mine fie ca n-au ce face)...
initial am restrictionat ip-ul remote_addr dar... e incorect pentru ca pot fi useri din aceeasi retea care sunt `de treaba`...
daca goleste coukieurile o sa aiba acces din nou...
deci asta e exclus...
ma gandeam ca poate exista posibilitatea sa iau din server (nu stiu daca e public... voi ziceti ca nu) asocierea port-IP al unui calculator...
am ganduri asa inalte ca pot deveni apline...
-
cristic
- Junior Member
Orice Web Application spre deosebire de aplicatiile desktop o sa aiba incoveniente. Faptul ca nu poti identifica si apoi forta anumite lucruri pentru un utilizator este unul dintre ele. Poti face cu niste cascadorii niste chestii aproximative dar niciodata nu o sa poti sa faci o restrictionare reala a unei persoane si in acelasi timp sa ai situl deschis publicului larg sa se inregistreze pe el.
Ceea mai basic problema de acest fel fara un raspuns exact (exista cateva solutii aproximative) este sa numeri cati utilizatori sunt online pe un site logati la un moment dat.
Ceea mai basic problema de acest fel fara un raspuns exact (exista cateva solutii aproximative) este sa numeri cati utilizatori sunt online pe un site logati la un moment dat.
- vectorialpx
- Senior Member
-
cristic
- Junior Member
Poti insa sa folosesti aceasta pagina pentru a afla "LOCATIA PE GOOGLE MAP" a userului cu IP repectiv pe care poti sa il iei prin comanda netstat.
http://www.seomoz.org/ip2loc/ip2loc.php
PS : Sa imi spui daca iti place !
http://www.seomoz.org/ip2loc/ip2loc.php
PS : Sa imi spui daca iti place !
- vectorialpx
- Senior Member
- vectorialpx
- Senior Member
- vectorialpx
- Senior Member