Salutare,
Am lansat de curand (la inceputul anului) primul meu site facut cu PHP & MySQL : http://phpideas.dap.ro . Acesta se doreste o comunitate a cunoscatorilor si incepatorilor in ale PHP-ului unde oamenii sa citeasca si sa si posteze tutoriale .
Drumul ce trebuie parcurs pana acolo stiu ca este lung, si eu sunt abia la inceput.
Zilele trecute insa am primit niste reprosuri de la un tip cum ca site-ul ar fi copiat dupa PHPROMANIA. Tipul sustine ca eu nu numai ca am copiat design-ul celor de la phpromania , ci chiar spune ca ""ai copiat ca idee multe dintre modulele lor"".
De aceea am venit pe forum ca sa cer parerea celor de aici, mai "batrani" in ale PHP-ului decat mine, daca tipul are intradevar dreptate???
Daca voi vedea ca vor exista in continuare persoane care sa-mi spuna ca am un site "copiat dupa phpromania" , din dorinta de a nu fi un plagiator, promit ca voi revizui complet design-ul site si orice va fi nevoie.
Toate cele bune, si astept parerile voastre.
Ce parere aveti despre acest site????
Moderatori: cristi, Moderatori
Pai eu cred ca poti sa-ti dai seama si sg, daca situl tau seamana ca php romania.
Acuma, zau ca pare o clona micuta.
uite tinind ca cont ca situl tau e relativ asemanator prin content cu acesta, poti (puteai) sa vb cu cristi , ca tu sa faci o sectiune speciala destinata unor unui anume tip de uitlizatori. In momentul de fatza, parctic esti concurentza, si una cu un site,care seamana suspect de mult cu phpromania (layout, content)
Acuma, zau ca pare o clona micuta.
uite tinind ca cont ca situl tau e relativ asemanator prin content cu acesta, poti (puteai) sa vb cu cristi , ca tu sa faci o sectiune speciala destinata unor unui anume tip de uitlizatori. In momentul de fatza, parctic esti concurentza, si una cu un site,care seamana suspect de mult cu phpromania (layout, content)
Freelancer Network Romania
-
Wolverine
- PHPRomania Supporter
Recunosc ca m-am inspirat in realizarea lui de pe PHPRomania si PHPfreaks. (www.phpfreaks.com) .Daca am gresit experimentand si incercand sa fac ce au facut si altii, imi recunosc vina. Poate ca uitandu-ma la voi si la altii am ajuns sa copiez. Daca s-a intamplat asta imi cer scuze.
Sincer pe mine la un site nu ma intereseaza in primul rand designul, ci continutul si in acelasi timp accesibilitatea si usurinta de a gasi ceea ce vrei pe el. De aceea nu m-am gandit prea mult ca design-ul meu va parea (sau va fi) copiat dupa PHPRomania.
Va invit sa faceti o comparatie intre site-ul PHPRomania si PHPfreaks. Nu s-ar putea de asemenea spune ca unii s-au inspirat dupa altii? Si ei si voi va ocupati de acelasi domeniu: PHP & MySQL .Design-ul este destul de asemanator, si ei afiseaza ultimile tutoriale pe prima pagina,si voi faceti la fel, meniul din stanga este identic, si ei au un forum bine pus la punct
si voi aveti un forum bun. Ce parere aveti despre asta?
Cu toate acestea eu nu cred ca a copiat vreunul dupa altul.
Cei de la PHPRomania au luat legatura cu mine si mi-au oferit o colaborare. Sincer, cred ca ar fi o idee foarte buna.
Sincer pe mine la un site nu ma intereseaza in primul rand designul, ci continutul si in acelasi timp accesibilitatea si usurinta de a gasi ceea ce vrei pe el. De aceea nu m-am gandit prea mult ca design-ul meu va parea (sau va fi) copiat dupa PHPRomania.
Va invit sa faceti o comparatie intre site-ul PHPRomania si PHPfreaks. Nu s-ar putea de asemenea spune ca unii s-au inspirat dupa altii? Si ei si voi va ocupati de acelasi domeniu: PHP & MySQL .Design-ul este destul de asemanator, si ei afiseaza ultimile tutoriale pe prima pagina,si voi faceti la fel, meniul din stanga este identic, si ei au un forum bine pus la punct
si voi aveti un forum bun. Ce parere aveti despre asta?
Cu toate acestea eu nu cred ca a copiat vreunul dupa altul.
Cei de la PHPRomania au luat legatura cu mine si mi-au oferit o colaborare. Sincer, cred ca ar fi o idee foarte buna.
Explorati orizontul ideilor voastre in PHP
Subscriu la aceasta parere, asha cum am spus shi in celalalt post.
Sau poate incerci o alta abordare a problemei. faptul ca exista o alternativa la phpromania e un lucru bun, dar totushi hai sa nu facem siteuri de dragul lui phpnuke shi phpbb.
Apropo de asta,parca in EULA celor enumerati mai sus spune ca pot fi folositi gratuit dar sa specifici sursa. asha cum a facut cristi (vezi josul paginii)
Sau poate incerci o alta abordare a problemei. faptul ca exista o alternativa la phpromania e un lucru bun, dar totushi hai sa nu facem siteuri de dragul lui phpnuke shi phpbb.
Apropo de asta,parca in EULA celor enumerati mai sus spune ca pot fi folositi gratuit dar sa specifici sursa. asha cum a facut cristi (vezi josul paginii)
wolverine
nu e vorba de cine e cine a copiat, bravo tie. competitia d-aia e, k sa bage bete in roate celorlalti. in fine, ce nu-mi place la site-ul tau e k nu exista o aranjare logica, fonturile sunt folosite destul de aiurea, si culorile, si stilul, si marimea, etc, si shoutboxul e destul de ... in fine, nu se prea intelege, nu e citibil. adeka aiurea.
in rest, toate bine...

in rest, toate bine...
Doctore, de 3 lei pastile
ah da...
ai grija k ce faci sa faci tu, nu sa copii de la altii si nici makar sa nu pui un copyright acolo, k mai stiu si eu niste aDAPtati kre nu pun nici makar (c) la phpnuke...
Doctore, de 3 lei pastile
-
Wolverine
- PHPRomania Supporter
Ma tem ca nu v-ati uitat prea atent pe site. Nu am folosit absolut deloc phpnuke,si nici phpBB. De fapt pana azi doar auzisem de phpnuke,dar nu stiam ce e exact.
Totul a fost facut de mine dupa ce am citit diverse tutoriale, documentatii, etc. Motiv pentru care nu am de ce sa pun copyright pe site.
In viitor voi pune un forum phpBB,si atunci credeti-ma ca o sa le pun copyright-ul.
Totul a fost facut de mine dupa ce am citit diverse tutoriale, documentatii, etc. Motiv pentru care nu am de ce sa pun copyright pe site.
In viitor voi pune un forum phpBB,si atunci credeti-ma ca o sa le pun copyright-ul.
pai phpromania are un astfel de design (corectati-am daca gresesc) tocmai pt ca e facut in phpnuke.
Tu daca n-ai lucrat cu phpnuke, trebuia sa faci un design. Acum, eu daca as fi facut un astfel de site, ar fi semanat cu oricare altul dar nu cu phpromania. Mi-e greu sa cred ca te-ai gindit la un design si s-a nimerit tocmai asta, atit de similar cu phpromania.
Tu daca n-ai lucrat cu phpnuke, trebuia sa faci un design. Acum, eu daca as fi facut un astfel de site, ar fi semanat cu oricare altul dar nu cu phpromania. Mi-e greu sa cred ca te-ai gindit la un design si s-a nimerit tocmai asta, atit de similar cu phpromania.
Freelancer Network Romania
-
Wolverine
- PHPRomania Supporter
Crezi ce vrei.
Dupa cum am spus si mai sus, pe mine nu ma intereseaza foarte mult design-ul la un site, ci continutul, motiv pentru care stau mult pe site-uri ca www.phpfreaks.com si uneori chiar phpromania, site-uri care nu exceleaza ,dupa parerea mea, in design ci prin informatii.
phpideas este primul meu proiect, si l-am facut cum am stiut, ideea structurii mi-a dat-o un prieten mai avansat in php.
Dupa cum am spus si mai sus, pe mine nu ma intereseaza foarte mult design-ul la un site, ci continutul, motiv pentru care stau mult pe site-uri ca www.phpfreaks.com si uneori chiar phpromania, site-uri care nu exceleaza ,dupa parerea mea, in design ci prin informatii.
phpideas este primul meu proiect, si l-am facut cum am stiut, ideea structurii mi-a dat-o un prieten mai avansat in php.
Inseamna ca amicul era fan phpnuke (recunosc ca m-am uitat putzin pe codul tau html incercand sa gasesc ceva caracteristic phpnuke dar nu am gasit)
Una din primele mele lectzii de programare a fost ca daca cineva a facut un lucru bun (e vorba de cod nu de informatzie) nu are rost sa fac shi eu la fel ci sa invatz ce a facut el shi sa trec mai departe (adica sa nu merge pe urmele lui la nesfarshit, sa-mi fac propriul drum). Deci sa creez ceva nou.
Eu nu pot sa-tzi urez decat sa faci un proiect mai mare decat phpromania dar deocamdata, dupa cum vezi din opiniile celorlaltzi, nu itzi potzi crea nici o identitate.
Shi phpromania este o copie, dar e facut pentru romani shi din acest motiv e apreciat. Shi eu navig pe siteuri cum e phpfreaks dar pe phpromania sunt acasa.
Pentru ce ai facut tu nu am nici un motiv sa-tzi adaug siteul in bookmarkul meu (shi nu din cauza designului, shi nici a contzinutului)
Una din primele mele lectzii de programare a fost ca daca cineva a facut un lucru bun (e vorba de cod nu de informatzie) nu are rost sa fac shi eu la fel ci sa invatz ce a facut el shi sa trec mai departe (adica sa nu merge pe urmele lui la nesfarshit, sa-mi fac propriul drum). Deci sa creez ceva nou.
Eu nu pot sa-tzi urez decat sa faci un proiect mai mare decat phpromania dar deocamdata, dupa cum vezi din opiniile celorlaltzi, nu itzi potzi crea nici o identitate.
Shi phpromania este o copie, dar e facut pentru romani shi din acest motiv e apreciat. Shi eu navig pe siteuri cum e phpfreaks dar pe phpromania sunt acasa.
Pentru ce ai facut tu nu am nici un motiv sa-tzi adaug siteul in bookmarkul meu (shi nu din cauza designului, shi nici a contzinutului)