mapare clasa peste tabela

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

vekand
Average Member
Mesaje: 83
Membru din: Dum Mai 03, 2015 9:15 am

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde vekand » Mar Iul 19, 2016 1:25 pm

P.S. Pana la urma am gasit ceva pe site-ul lor pe care l-am adaptat si arata cam asa:

Cod: Selectaţi tot

<div class="row">
   <div class="col-md-12">
      <IFRAME
      height="900px"
      width="900px"
      align="left"
      frameborder="0"
      marginwidth="1"
      marginheight ="1"
      scrolling="auto"
      SRC="{{ $tournament->chesssite }}"
      title="{{ $tournament->descriere }}" > Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.
      </IFRAME>
   </div>
</div>

Nu este chiar ce mi-am dorit dar tot e mai bine decit nimic, imi permite sa afizez pagina turneului in homepage la mine, dar trebuie sa iau url-ul turneului de pe site-ul lor si sa-l pun intr-un cimp din baza de date. Le-am dat si un mail dar inca nu am primit raspuns. Multumesc oricum.



nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde nevvermind » Mar Iul 19, 2016 1:48 pm

Da, nu cred sa expuna un API. Poate poti folosi formularul lor de cautare. Sau iframe. Numai n-o face constant, ca le rupi banda. Requestul in serverele lor sa se duca doar la nevoie, nu automat. Deci ascunde iframe-ul ala daca nu e nevoie de el, sau fa-l sa apara la vreun click de buton, nu direct in template.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

vekand
Average Member
Mesaje: 83
Membru din: Dum Mai 03, 2015 9:15 am

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde vekand » Mar Iul 19, 2016 2:00 pm

Da, am ascuns iframe-ul intr-un click de buton, nu se deschide decit daca vrea cineva sa vada detaliile turneului. In plus vreau sa fac o optiune sa dezactivez cautarea pentru turneele desfasurate cu timp in urma, sa zicem mai vechi de 2-3 luni. Deocamdata si atita e bine, ma scuteste sa fac upload de fisiere PDF. Dezavantajul e ca vad detaliile doar daca exista si la ei pe site.

vekand
Average Member
Mesaje: 83
Membru din: Dum Mai 03, 2015 9:15 am

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde vekand » Joi Iul 21, 2016 8:49 pm

Salut nevvermind, e normal ca o aplicatie (proiectul in Laravel pe care il fac) sa aiba deja 70 MB (fara baza de date), desi nu e gata decit pe jumatate? Asta inseamna ca nu va putea functiona pe hostinguri minimale (500 MB). E adevarat ca am pus multe plugin-uri care imi trebuiau, dar parca prea repede creste.

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde nevvermind » Joi Iul 21, 2016 10:57 pm

Folderul "vendor" al Magento 2 are 320MB. E-n regula.
Hosting-urile minimale sa fie sanatoase. Alea-s pentru un bloguri personale sau site-uri de prezentare, nu pt un CMS/shop/CRM/aplicatie serioasa.
Totusi, evita prea multe imagini etc. Vezi ce papa asa de mult.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6380
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde Birkoff » Vin Iul 22, 2016 4:48 am

vekand scrie:Salut nevvermind, e normal ca o aplicatie (proiectul in Laravel pe care il fac) sa aiba deja 70 MB (fara baza de date), desi nu e gata decit pe jumatate? Asta inseamna ca nu va putea functiona pe hostinguri minimale (500 MB). E adevarat ca am pus multe plugin-uri care imi trebuiau, dar parca prea repede creste.


laravel oricum nu merge pe hosting in share unde sunt multe restrictii legate de anumite functii php folosite in laravel...
legat de marimea proiectului, am gasit shopuri si de 500 mb (doar codul fara poze), acum depinde foarte mult cate librarii folosesti si cum il gandesti si il optimizezi.
exemplu, cms-ul meu cu toate modulele de shop are in jur de 35 mb si are cam aceleasi facilitati ca si emag sau pcgarage dar e gandit din start sa mearga si pe cel mai slab host si nu folosesc prea multe librarii externe (maxim 10)
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

vekand
Average Member
Mesaje: 83
Membru din: Dum Mai 03, 2015 9:15 am

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde vekand » Vin Iul 22, 2016 8:17 am

Printre altele am pus si libraria dompdf si doar asta are 16 MB. Nu stiu ce sa fac cu ea. Libraria phpoffice are si ea cam 8 MB. Sa zicem ca la dompdf pot renunta, nu salvez in format PDF, dar imi trebuie sa salvez in format Excel. Exista solutii mai bune? Multumesc.

vekand
Average Member
Mesaje: 83
Membru din: Dum Mai 03, 2015 9:15 am

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde vekand » Vin Iul 22, 2016 8:38 am

In composer.json in require si require-dev am astea:

Cod: Selectaţi tot

   "require": {
        "php": ">=5.5.9",
        "laravel/framework": "5.2.*",
        "laravelcollective/html":"5.2.*",
        "maatwebsite/excel": "~2.1.0",
        "barryvdh/laravel-dompdf": "0.6.*",
        "guzzlehttp/guzzle": "~5.3|~6.0",
        "nesbot/carbon": "^1.21"
    },
    "require-dev": {
        "fzaninotto/faker": "~1.4",
        "mockery/mockery": "0.9.*",
        "phpunit/phpunit": "~4.0",
        "symfony/css-selector": "2.8.*|3.0.*",
        "symfony/dom-crawler": "2.8.*|3.0.*",
        "doctrine/dbal":"*"
    },

Am mai descoperit ca laravel.log are 7 MB. Macar de asta scap usor.

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde nevvermind » Vin Iul 22, 2016 11:39 am

"dar imi trebuie sa salvez in format Excel. Exista solutii mai bune?"
CSV-uri. Alea pot fi deschise in Excel.

PS: log rotation - http://www-uxsup.csx.cam.ac.uk/~jw35/co ... /x1670.htm
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

vekand
Average Member
Mesaje: 83
Membru din: Dum Mai 03, 2015 9:15 am

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde vekand » Vin Iul 22, 2016 12:25 pm

Multumesc pentru ajutor! Am mai facut curatenie, am renuntat la dompdf si am ajuns la 43 MB. Voi vedea mai tirziu daca va fi cazul sa renunt si la Excel. Am pana in prezent peste 50 view-uri, poate si alea maresc aplicatia.
Am terminat partea de blog si partea de turnee (si la blog am facut o relatie manytomany, post_tag, mai am una user_role) dar imi ramine partea de cursuri, acolo vor fi multe canvas-uri cu diagrame de sah care se vor salva in fisiere .jpg si se vor pune in editorul de cursuri. Ma astept ca aplicatia sa creasca iar. Unii antrenori lucreaza si cu 100 elevi pe grupe valorice, iar daca la fiecare curs exista 10-15 diagrame de rezolvat ca tema de casa, se vor aduna. Evident ca nu este obligatoriu ca fiecare diagrama sa fie salvata in .jpg, doar cele care apar si in partea scrisa a cursului.

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde nevvermind » Vin Iul 22, 2016 1:57 pm

Eu zic mai bine sa-ti faci o librarie JS separata pentru crearea de diagrame dinamic. E nebunie daca faci JPEG la fiecare. Vei ajunge la giga.
Foloseste canvas [1] si deseneaza pe el. Fa o librarie/script cu o metoda care primeste un format standard de sah [2], cu pozitiile pieselor, si deseneaza in canvas HTML direct.
Apoi ofera posibilitatea de export in orice format de imagine vrei.
Nu salva imagini pe server. Tine numai layout-ul in format text. Asa poti stoca miliarde de layout-uri. Lasa browser-le lor sa faca rendering in imagini.

[1] https://developer.mozilla.org/en-US/doc ... Canvas_API

[2] Fa scriptul tau JS sa primeasca un format ceva mai standardizat, nu orice format. Asa il faci mai future-proof, poate-l folosesti si in alte proiecte. Ai optiuni:
- https://en.wikipedia.org/wiki/Forsyth%E ... s_Notation - asta-i pt un layout fix, ce cauti tu
- https://en.wikipedia.org/wiki/Portable_Game_Notation - asta-i pt un joc intreg. n-ai nevoie decat daca vrei sa faci animatii ale meciurilor

PS: Cat scriam, am gasit asta: http://chessboardjs.com/examples#1002. Done. Dar genereaza div-uri, nu canvas. Dar este exact la ce ma refeream. In afara de faptul ca nu face in canvas, ci in div, e perfect. Vezi cum/daca poti face export.
Ultima oară modificat Vin Iul 22, 2016 2:13 pm de către nevvermind, modificat 1 dată în total.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde nevvermind » Vin Iul 22, 2016 2:09 pm

De ce ai "doctrine/dbal" in require-dev? Esti sigur? Aplicatia ta n-are nevoie de libraria asta?
"require-dev" e pt librariile folosite in dezvoltarea aplicatiei tale, nu in rularea ei. Asta fiindca, in productie, iti vei instala aplicatia cu

Cod: Selectaţi tot

composer install --no-dev --prefer-dist --optimize-autoloader --no-interaction

Flag-ul "--no-dev" ii spune Composer-ului sa omita instalarea librariilor din "require-dev". N-ai nevoie de ele in productie, doar local.
Dar asta inseamna ca, atunci cand vei folosi "--no-dev" in productie, "doctrine/dbal" n-o sa fie instalat si imi imaginez ca aplicatia ta o sa crape.
Ultima oară modificat Vin Iul 22, 2016 4:33 pm de către nevvermind, modificat 1 dată în total.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

vekand
Average Member
Mesaje: 83
Membru din: Dum Mai 03, 2015 9:15 am

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde vekand » Vin Iul 22, 2016 3:12 pm

Voi tine cont de lucrurile astea, inca n-am inceput cu partea de cursuri.
Da, este nevoie de doctrine/dbal in Eloquent la migration, daca vrei sa schimbi numele unor coloane sau nume de tabele fata de Model. Cel putin mie mi-a cerut asta, a dat eroare iar dupa ce am pus doctrine/dbal a functionat.

vekand
Average Member
Mesaje: 83
Membru din: Dum Mai 03, 2015 9:15 am

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde vekand » Vin Iul 22, 2016 3:24 pm

P.S. Inca n-am instalat Laravel Homestead sa fac o simulare cum ar merge pe Linux. Probabil ca ma voi lovi si acolo de probleme.

vekand
Average Member
Mesaje: 83
Membru din: Dum Mai 03, 2015 9:15 am

Re: mapare clasa peste tabela

Mesajde vekand » Vin Iul 22, 2016 4:29 pm

P.S. 2 : In productie probabil ca ar functiona si fara doctrine/dbal, pentru ca acolo de obicei nu se fac modificari de structura la tabele.


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 64 vizitatori