include

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

dianagaby2002
PHPRomania Supporter
Mesaje: 19
Membru din: Mie Aug 05, 2015 10:09 am

include

Mesajde dianagaby2002 » Joi Aug 13, 2015 8:44 am

Buna!

Imi apare ca imaginea e rupta. Nu am dat bine calea? (daca deschid meniu.php se vede meniul)Mersi!

pagina.php

Cod: Selectaţi tot

<?php include '../../../meniu.php'; ?>
<html>
<head>
</head>

<body>

<h3>Pagina</h3>

<p>Paragraf 1</p>
<p>Paragraf 2</p>
<p>Paragraf 3</p>

</body>
</html>


meniu.php

Cod: Selectaţi tot

<html>
<head>
</head>

<body>

<img src="meniu.jpg">

</body>
</html>


Caile sunt: C:\xampp\htdocs\test\meniu.php
C:\xampp\htdocs\test\meniu.jpg
C:\xampp\htdocs\test\test1\test2\test3\pagina.php



nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: include

Mesajde nevvermind » Joi Aug 13, 2015 11:59 am

Daca ai dat cai relative catre resurse (care nu incep cu "/"), ele vor fi relative la fisierul accesat, in cazul tau "pagina.php".
Deci va incerca sa deschida "C:\xampp\htdocs\test\test1\test2\test3\meniu.jpg". Dar cum nu exista, iti da 404. Ca sa vezi asta, deschide firebug sau chrome dev tools.
Imagine


De asta, de obicei, site-urile au un single entry-point (index.php) catre toate resursele, pt un mai bun control si pt a evita astfel de probleme ale cailor relative. Cauta despre cai relative si absolute.

http://www.coffeecup.com/help/articles/ ... athslinks/
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

clickymedia
Junior Member
Mesaje: 45
Membru din: Mie Iun 17, 2015 2:11 pm
Contact:

Re: include

Mesajde clickymedia » Vin Aug 14, 2015 1:13 pm

Pentru mai multa siguranta poti da calea completa. Ex.: http:// www . domeniu . ext / poza . jpg
Atentie la .JPG sau . jpg
Pe caut hotel gasesti case si apartamente de inchiriat in regim hotelier.

picassoo
New Member
Mesaje: 4
Membru din: Mie Aug 12, 2015 10:45 pm

Re: include

Mesajde picassoo » Vin Aug 14, 2015 8:51 pm

De ce nu folosesti ceva mai usor, daca ai legatura cu mysql. Fati un tabel si pune acolo legatura

exmp:

Cod: Selectaţi tot

CREATE TABLE `aparate` (
 `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `Locatia` varchar(255) DEFAULT NULL,
 `imaginea` varchar(255) DEFAULT NULL
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=97 DEFAULT CHARSET=utf8;

INSERT INTO `locatie_fisier` VALUES ('1', '../../../poze', 'imaginea.jpg');


Cod: Selectaţi tot

<?php
$resultaat = "SELECT  * FROM locatie_fisier ORDER BY id DESC ";
   
if(isset($_POST["Locatia"])){
   
    //sanitize $cat_id to reduce injection risk here
   
}

if ($resultaat > 0)
   
 if (mysql_num_rows($resultaat)==0) {

echo "<td>".$myrow['Locatia']."/".$myrow['imaginea']."</td>";


}
?>


Si asa poti controla si verifica locatia mai usor, iti faci si un admin panel sa poti modifica direct de acolo.

sa vezi imaginea pui asa:

Cod: Selectaţi tot

<td class="cell0"><span id="wb_uid6"> <div style="width: 172px; height: 229px;"><img style="width: 172px; height: 229px;" src="../images/aparate/<?php echo $myrow['imaginea'];?>" id="" alt="" /></div></span></td>


sau

Cod: Selectaţi tot

<td class="cell0"><span id="wb_uid6"> <div style="width: 172px; height: 229px;"><img style="width: 172px; height: 229px;" src="<?php echo $myrow['Locatia'];?><?php echo $myrow['imaginea'];?>" id="" alt="" /></div>
</span></td>

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: include

Mesajde nevvermind » Sâm Aug 15, 2015 2:44 am

Dude, e de incepatori problema. Calibreaza-ti raspunsul.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

CristianG
Average Member
Mesaje: 85
Membru din: Mie Oct 30, 2013 4:45 pm

Re: include

Mesajde CristianG » Sâm Aug 15, 2015 3:15 am

Wtf picasoo dude ce e cu tine? Crezi ca totul se rezuma la baza de date. Ia exemplu la nevermind si gata.

Daca nu simplu lucru e sa iti faci un DOC_ROOT unde iti vei accesa patch + calea ca sa nu te mai bati la cap.

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6380
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: include

Mesajde Birkoff » Sâm Aug 15, 2015 4:50 am

dianagaby2002 scrie:Buna!

Imi apare ca imaginea e rupta. Nu am dat bine calea? (daca deschid meniu.php se vede meniul)Mersi!


http://www.tutorialeonline.net/ro/artic ... entul-base -> citeste tutorialul asta si poate te lamuresti, daca o sa dai caile mereu de la tagul base nu o sa mai ai probleme (altfel le dai de la locatia relativa a fisierului curent si e mai greu uneori pentru incepatori sau cand ai url_rewrite)
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: include

Mesajde nevvermind » Sâm Aug 15, 2015 10:45 am

@Birkoff - sincer, nu prea am vazut sa se foloseasca acel element, like... ever: http://stackoverflow.com/questions/1889 ... e-html-tag
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6380
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: include

Mesajde Birkoff » Sâm Aug 15, 2015 12:07 pm

eu am avut probleme, in special la linkurile relative generate dinamic din js si daia am inceput sa il folosesc ma scutit de probleme.
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 36 vizitatori