Verificare link

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

clickymedia
Junior Member
Mesaje: 45
Membru din: Mie Iun 17, 2015 2:11 pm
Contact:

Verificare link

Mesajde clickymedia » Joi Iul 30, 2015 11:23 pm

Salut,

Cum pot verifica daca un link este valid ?
Lucrez la un director si vreau sa fac un script care sa verifice periodic link-urile.
Multumesc


Pe caut hotel gasesti case si apartamente de inchiriat in regim hotelier.

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: Verificare link

Mesajde nevvermind » Vin Iul 31, 2015 10:18 am

Faci un request catre cel link si vezi daca iti raspunde cu 200 (incluzand redirectarile), folosing doar HEAD si nu GET, sa fie mai rapid.

Dar sunt diverse tool-uri pt asa ceva (primul exemplu cautand pe net: http://wummel.github.io/linkchecker/) sau fa singur unul in node.js. Spun node fiindca-i asincron si vei avea nevoie de asa ceva cand vei aduna cateva mii/milioane de linkuri.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6380
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Verificare link

Mesajde Birkoff » Vin Iul 31, 2015 11:23 am

http://php.net/manual/en/function.readlink.php
sau
http://php.net/manual/en/curl.examples.php

daca vrei sa cauti existenta un anumit link intr-o pagina externa, atunci trebuie sa si parsezi ce iti vine de la curl si sa cauti linkul respectiv (folosind http://php.net/manual/en/function.preg-match.php )

legat de ce a zis mai sus nevermind, atentie ca node.js nu e activ pe hosting in share (de obicei cel mai folosit tip de hosting)
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: Verificare link

Mesajde nevvermind » Vin Iul 31, 2015 11:50 am

Nu se referea la linkuri in sens de hyperlinkuri? La ce ar folosi readlink? Sau preg_match chiar. :?
OP are o lista cu URL-uri si vrea sa vada daca sunt valide (sa nu dea 4xx sau 5xx), nu? Numai curl e bun de-acolo.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6380
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Verificare link

Mesajde Birkoff » Vin Iul 31, 2015 12:43 pm

asta e ca nu stie sa se exprime, nu specifica clar daca vrea sa verifice forma unui url sau existenta unei pagini la acel url sau existenta unui link/text in acea pagina la acel url... asteptam sa raspunda si vedem.
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1264
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: Verificare link

Mesajde nevvermind » Vin Iul 31, 2015 1:07 pm

Atunci eu cum am inteles? Exista o sansa infima ca tu sa te fi grabit? :P
Formularea aia e tipica pt "am un hyperlink si vreau sa vad daca imi arata o pagina cand dau click pe el, numai ca vreau sa automatizez procesul".
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

clickymedia
Junior Member
Mesaje: 45
Membru din: Mie Iun 17, 2015 2:11 pm
Contact:

Re: Verificare link

Mesajde clickymedia » Vin Iul 31, 2015 2:46 pm

Am gasit ceva pe internet

function check_url($url)
{
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$data = curl_exec($ch);
$headers = curl_getinfo($ch);
curl_close($ch);
return $headers['http_code'];
}


if(check_url("http://www.google. ro") == '200'){
echo "Its works";
}else{
echo "broken url";
}

Am facut un agregator sau director pe http:// agregator . clickymedia . ro
Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi pentru a crea un agregator romanesc bun care sa ajute site-urile inscrise in el.
Structura care am facuto este ok, ce-ar trebui sa mai adaug la site ?
Pe partea de verificare link-uri ma gandeam sa folosesc functia de mai sus si daca timp de 5 zile nu gaseste un link sa-l stearga automat din site.


Multumesc :)
Pe caut hotel gasesti case si apartamente de inchiriat in regim hotelier.


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 28 vizitatori