Ajutor la introducere plata un functie de id

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

Davidescu
PHPRomania Supporter
Mesaje: 6
Membru din: Dum Noi 10, 2013 2:18 pm

Ajutor la introducere plata un functie de id

Mesajde Davidescu » Lun Ian 20, 2014 5:46 pm

Buna cine ma poate ajuta si pe mine cu urmatoarea situatie.

Am formularul de mai jos :

<form action="platapers.php" method="post">

<input type="text" name="id_pers" value="<?php echo $_GET['del']; ?>" />
Tipul platii:<input type="text" name="tipplata">
Suma :<br> <input type="text" name="suma">
Data platii:<br><input type="date" name="dataplata"><br>
Ultima zi de plata:<br><input type="date" name="expirare"><br>
Chitanta:<br><input type="text" name="chitanta"><br><br>

<input type="submit" value="Adauga plata"><br>
</form>

Deci primul input se adauga singur cand se apasa pe id respectiv.

Plateste.php


<?php
$conectare=mysqli_connect("f");


$delete_query = mysqli_query($con,"insert into plati(id_pers,id_persoana,tipplata,suma,dataplata,expirare,chitanta) values('$_POST[id_pers]','$_POST[tipplata]','$_POST[suma]','$_POST[dataplata]','$_POST[expirare]','$_POST[chitanta]')";
if(mysql_query($delete_query))
{
echo "Plata a fost adaugata";
}

echo "eroare";
?>


Eu vreau sa imi adauge plata respetiva pentru id selectat cu metoda get
Din pacate nu merge
Ma poate ajuta cineva.



necuratu
PHPRomania Supporter
Mesaje: 29
Membru din: Vin Iun 19, 2009 4:09 pm
Localitate: Online
Contact:

Re: Ajutor la introducere plata un functie de id

Mesajde necuratu » Mar Ian 21, 2014 10:13 am

pai schimba formul sa fie get si fa si acelasi lucru la mysql query

Davidescu
PHPRomania Supporter
Mesaje: 6
Membru din: Dum Noi 10, 2013 2:18 pm

Re: Ajutor la introducere plata un functie de id

Mesajde Davidescu » Mar Ian 21, 2014 11:31 am

Am gasit o solutie pana la urma. Iti multumesc mult pentru raspuns!

moof2010
Average Member
Mesaje: 55
Membru din: Sâm Aug 17, 2013 10:54 pm

Re: Ajutor la introducere plata un functie de id

Mesajde moof2010 » Mar Ian 21, 2014 3:17 pm

E o porcarie formularul tau si nu jicnesc aici.


eu pot modifica acel id si astfel sa pun plati aiurea. Poti trelua id direct din sesiune nu trebuie sa il treci aiurea prin formular

Davidescu
PHPRomania Supporter
Mesaje: 6
Membru din: Dum Noi 10, 2013 2:18 pm

Re: Ajutor la introducere plata un functie de id

Mesajde Davidescu » Mar Ian 21, 2014 7:19 pm

Da banuiesc ca ai dreptate.
Dar am inceput sa invat php de 1 luna deci ,.....

moof2010
Average Member
Mesaje: 55
Membru din: Sâm Aug 17, 2013 10:54 pm

Re: Ajutor la introducere plata un functie de id

Mesajde moof2010 » Mie Ian 22, 2014 10:57 am

Bun, dar nu ai vazut ca poti modifica valoarea inainte de trimitere? Nu te-a speriat acest lucru? Macar un disable sau invisible sa pui la acel form daca tot vrei sa il trimiti prin post.

Daca este logat cand face acea plata, si este daca ii ceri id din baza de date banuesc, poti ca in loc sa trimiti id-ul sa il ceri $_SESSION['user_id'] sau cum ai tu.


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 25 vizitatori