Comunitatea PHP Romania
MightyDeals

Prima pagină PHP General PHP Incepători MySQL Update Query

MySQL Update Query

Secţiune dedicată începatorilor.

Mesaj Sâm Iun 16, 2012 9:04 pm
cipcip Senior Member

Salut, m-am lovit de o dilema si sper ca ma puteti ajuta.

Sa presupunem ca am o baza de date cu urmatoarea tabela:

Links ( id, url, title )

In acea tabela doar id si url sunt completate, title urmand a se lua dupa aceea.

Sa presupunem ca acel tabel are N link-uri adaugate, pot fi 10, pot fi 500.000. Cum pot updata titlul ? Cu query simplu update si verificare daca acel camp este empty ?

Ceva in genul este corect ?

$title = is_empty($title)

if ($title = true ) {
    UPDATE title FROM url WHERE title = $title
}
Imagine

Mesaj Dum Iun 17, 2012 12:37 am
Birkoff Avatar utilizator
Senior Member

daca primesti dintr-un formular datele, verifici daca e completat titlul si faci update...

daca vrei sa faci actualizare in baza de date atunci trebuie sa faci intai o interogare sa vezi daca e completat sau gol si in functie de rezultat sa faci update daca acel camp e gol in bd...

o alta solutie alternativa e sa ai campul url setat de tip unic in baza de date si asa sa faci o singura interogare pentru insert or update.

da mai multe detalii ce vrei sa faci ca sa stim cum te ghidam (dupa cum vezi sunt 3 solutii la problema ta, depinde pe care vrei sa te bazezi)

Mesaj Dum Iun 17, 2012 9:33 am
cipcip Senior Member

Ideea e ca am facut un web crawler ca windows form in vb.net, si nu am reusit inca sa preiau titlul de acolo si ma gandeam sa le bag asa in baza de date si dupa aceea prin php sa fac update sa iau titlul.
Imagine

Mesaj Dum Iun 17, 2012 4:10 pm
virus Avatar utilizator
Average Member

Query-ul pentru UPDATE este

mysql_query("UPDATE `nume_tabel` SET title = 'ce_valoare_vrei' WHERE title ='' ");

Acest query iti va pune acelasi titlu la toate inregistrarile care au campul title gol
echo ($busy === TRUE) ? "F**k Off" : "Hello. Can I help You?" ;

Mesaj Dum Iun 17, 2012 7:55 pm
cipcip Senior Member

@virus m-am gandit la acea varianta, recunosc ca nu am incercat-o inca, dar imi preia recursiv toate link-urile din baza de date ?

Eu o sa am un fisier php care cu ajutorul CRON o sa ruleze o data la o ora de exemplu ca sa faca update la link-uri.
Imagine

Mesaj Lun Iun 18, 2012 2:13 pm
mihaitha Avatar utilizator
Senior Member

O mica problema ce am detectat-o in codul tau:
if ($title = true) { ...

Compararea se face cu "==" sau "===", "=" face asignare. Codul iti va intra permanent pe branch-ul acela pentru ca tu asignezi valoarea "TRUE" variabilei $title, dupa care verifici valoarea ei, care, guess what, e TRUE.
Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: no matter how good you are at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious.

Mesaj Lun Iun 18, 2012 3:11 pm
cipcip Senior Member

Codul ala l-am scris la repezeala, nu l-am gandit, a fost doar o idee despre cum as putea face :)
Imagine

Mesaj Dum Apr 14, 2013 12:55 am
Google Bot New Member

Înapoi la PHP Incepători

Copyright © 2001-2013 PHP Romania Gazduire web | Haine online | Gazduire web | Campanii SMS | Gazduire Claus Web | Inregistrare Domenii | Anunturi | Jocuri cu bile
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România