Salut, am si eu o intrebare, am creat o baza de date in MySql si un formular de inregistrare in php, care imi introduce datele in baza mea de date.Apoi am creat tot in php, o pagina unde imi afiseaza 2 linii din baza mea de date, intr-un tabel.
De exemplu inregistrez un username cu, username, numele complet si parola, si am facut sa-mi afiseze username-ul si parola preluate din baza de date intr-un tabel pe pagina web, si aici intervine problema.
Acuma as vrea ca in tabelul meu pentru fiecare user in parte, sa pot da click pe numele utilizatorului si sa imi deschida o pagina personala a acestuia, cum pot face ca atunci cand imi preia datele din baza de date sa-mi faca automat o pagina pentru fiecare utilizator in parte?
Exemplu:
username | parola
Cristi |1234
George |asdf
Iar eu vreau sa pot da click pe Cristi si sa ma duca la pagina lui personala, si pe george si asa mai departe.Va multumesc.
Pot oferi si codurile php, daca este nevoie.
Preluare date din MySql cu pagina personalizata
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
Salut!
Pai:
1. Acolo unde ai tabelul, la username, introdu un link:
A) $id trebuie sa-l extragi din baza de date
2. Pagina "profil.php" trebuie sa contina selectarea din baza de date, cu criteriu id (din baza de adte = $id
Ar fi fost mai bine daca ai fi postat coloanele din baza de date, dar, sper ca am explicat cat de cat bine:).
Pai:
1. Acolo unde ai tabelul, la username, introdu un link:
Cod: Selectaţi tot
<a href="profil.php?uid='.$id.'">'.$username.'</a>
A) $id trebuie sa-l extragi din baza de date
2. Pagina "profil.php" trebuie sa contina selectarea din baza de date, cu criteriu id (din baza de adte = $id
$user_id = $_GET['uid'];
$Select = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `id` = $user_id") or die(mysql_error());
//Aici o sa afisezi rezultatele
Ar fi fost mai bine daca ai fi postat coloanele din baza de date, dar, sper ca am explicat cat de cat bine:).
Copilaria nu este de la nastere pana la o anumita varsta, iar la o anumita varsta copilul a crescut si ia toate lucrurile copilaresti si le pune la o parte. Copilaria este regatul unde nu moare nimeni.
[img=http://klaus-blog.hi2.ro/fisiere/imagine.php]
Salut, da ai explicat destul de bine, maine voi incerca sa vedem daca imi si iese si daca am inteles.Acuma nu pot incerca pentru ca nu am reusit sub nicio forma sa fac xamp-ul sa ruleze pe windows 7 si maine o sa incerc pe un xp, sper sa reusesc, daca nu mai intreb aici
multumesc pentru interesul acordat.
As avea o intrebare totusi, ai spus sa pun acea linie de cod acolo unde am tabelul, deci trebuie sa pun acea linie de acod acolo unde imi afiseaza tabelul din baza de date in pagina html nu?
As avea o intrebare totusi, ai spus sa pun acea linie de cod acolo unde am tabelul, deci trebuie sa pun acea linie de acod acolo unde imi afiseaza tabelul din baza de date in pagina html nu?
Da, trebuie sa-l pui acolo unde scrie deja usernameul in tabel (pagina .php normal)
Copilaria nu este de la nastere pana la o anumita varsta, iar la o anumita varsta copilul a crescut si ia toate lucrurile copilaresti si le pune la o parte. Copilaria este regatul unde nu moare nimeni.

Se pare ca am intampinat o eroare, probabil nu am implementat eu unde trebuie linia de cod scrisa de tine?
Uite cum am facut:
Si primesc eroare asta:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\Register\display-data.php on line 23
Linia 23 este exact linia unde am scris codul tau.
Uite cum am facut:
while($row = mysql_fetch_array($sql)) {
$username = $row['username'];
$password = $row['password'];
if($count < $limit) {
if($count == 0) {
echo "<tr>";
}
echo "<td><a href="profil.php?uid='.$id.'">'.$username.'</td><td>$password</td>"; }else{
$count = 0;
echo "</tr><tr><td>$username</td><td>$password</td>";
}
$count++;
}
echo "</tr></table>";
?>
Si primesc eroare asta:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\Register\display-data.php on line 23
Linia 23 este exact linia unde am scris codul tau.
@Ctek ai dreptate, acuma merge perfect, ciudat este ca inainte sa folosesc acea linie de cod imi afisa fara probleme din baza de date, iar cand am inserat si acea linie de cod nu a mai mers, multumesc mult.
De curiozitate, de ce inainte sa fac modificarea mergea si dupa ce am modifica nu a mai mers, folosind in continuare gresit ' si "
De curiozitate, de ce inainte sa fac modificarea mergea si dupa ce am modifica nu a mai mers, folosind in continuare gresit ' si "
pentru ca a dat de eroarea asta: unexpected T_STRING in timp ce iti afisa datele
adica, unde trebuia sa printezi tu "bla bla bla" . $ variabila, nu a putut sa afiseze corect si a dat eroare pentru ca nu ai pus ghilimele corespunzatoare si corect
sa zicem ca ai asa:
$variabila = " si un cuvant";
echo "acesta este un sir text"; iti va afisa:
acesta este un sir text
DAR!!!
echo "acesta este un sir text" . $variabila;
iti va afisa
acesta este un sir text si un cuvant
sper ca ai inteles
adica, unde trebuia sa printezi tu "bla bla bla" . $ variabila, nu a putut sa afiseze corect si a dat eroare pentru ca nu ai pus ghilimele corespunzatoare si corect
sa zicem ca ai asa:
$variabila = " si un cuvant";
echo "acesta este un sir text"; iti va afisa:
acesta este un sir text
DAR!!!
echo "acesta este un sir text" . $variabila;
iti va afisa
acesta este un sir text si un cuvant
sper ca ai inteles