Cavnas isometric rendering

Orice discutie care nu se isi are locul in alt forum. Zona off-topic.

Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori

LXS
Senior Member

Cavnas isometric rendering

Mesajde LXS » Joi Mai 12, 2011 6:51 am

CIR Engine, un nou proiect la care vreau sa incep sa lucrez, o foarte mare problema este modulul multiplayer, unde engine-ul va trebui sa trimita cereri prin AJAX serverului web si sa primeasca rezultat, asta undeva la 30fps, ceea ce inseamna nu mai putin de o cerere o data la 30-35ms.
Rezolvari sunt de exemplu ca engine-ul sa nu mai trimita atat de multe cereri, m-am gandit sa salvez in baza de date cand un player face un onclick pe harta la o coordonata sa se salveze in baza de date la ce coordonata va fi pozitia finala, iar CIR sa simuleze miscarea, (cu structuri de ciclare evitand obstacolele [pathfiind method] (A* algorithm)) lui fara a mai fi necesar sa verific asta atat de des, dar numarul de cereri se vor imparti la 3 si un numar de 10 cereri pe secunda tot ramane foarte mare.

As dori sa stiu cam cate cereri pe secunda poate procesa un server maxim, la 100 persoane online 1000 cereri, la 1000 online = 10000 cereri.

O solutie? Node.js nu cred.
Alternative?

azzuro
Senior Member

Mesajde azzuro » Joi Mai 12, 2011 12:47 pm

Serverul web bine optimizat poate procesa, dar browserul nu prea. Va trebui sa fii foarte atent cu managementul resurselor, garbage collector-ul de js nefiind foarte bine pus la punct. Pe partea de baza de date, ia-ti gandul de la Mysql, sau ceva free. Oracle all the way! Obligatoriu iti va trebui un mecanism de cache, stocat in RAM, si alte mici trick-uri. Personal, la niste proiecte, a tb sa maresc timpul dintre call-uri de la 200 milisecunde pana la 2,5 secunde, pentru ca efectiv browserul nu putea sa gestioneze raspunsurile suficient de rapid.

LXS
Senior Member

Mesajde LXS » Vin Mai 13, 2011 10:28 am

Harta:

Pathfiind A*:

Înapoi la “Discuţii generale”