Help pls,site cu intrebari si raspunsuri!

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

adyhouse
PHPRomania Supporter

Help pls,site cu intrebari si raspunsuri!

Mesajde adyhouse » Sâm Mai 01, 2010 11:56 pm

Salut baieti,am nevoie de putin ajutor,trebuie sa fac pt scoala un site,putin mai complicat pt mine. Am site-ul in html facut cu intrebari, si trebuie sa mai fac unu in php care sa dea raspunsurile corecte sau sa arate unde a gresit vizitatoru,ma puteti ajuta va rog?cum reusesc sa il fac?Multumesc

deneo
New Member

Mesajde deneo » Dum Mai 02, 2010 12:42 am

preiei datele din html(sper ca stii cum:) si apoi le verifici(cu niste if-uri) si pt.
la fiecare rapuns dai echo 'Corect' sau echo 'Gresit' - cam asta ar fi ideea de baza - mai poti adauga completari cum ar fi echo intrebare+raspunsul tau+raspuns corect sau ceva de genul - te descurci tu :)

P.S: cred ca e prea banala faza cu echo si cred ca nu stii cu sa iei datele din html - deci in form pui method="POST" si action="numelepagini.php" iar in php folosesti $_POST['numele inputului corespunzator intrebarii']

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Dum Mai 02, 2010 12:58 am

ce ai facut si unde te-ai blocat? (pe partea de php) (dar nu pune un carnat de cod, spune doar unde te-ai blocat)
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

adyhouse
PHPRomania Supporter

Mesajde adyhouse » Lun Mai 03, 2010 9:29 pm

Am reusit sa fac cum zice deneo, dar nu stiu exact cum sa fac sa imi spuna daca raspunsul este corect sau gresit.va rog...

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Lun Mai 03, 2010 9:55 pm

pai spune logica cum l-ai gandit si cam ce se intampla in cod si vedem unde ai gresit
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

adyhouse
PHPRomania Supporter

Mesajde adyhouse » Lun Mai 03, 2010 10:28 pm

nu pot sa imi dau seama,daca ma poti ajuta te rog ...

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Lun Mai 03, 2010 10:48 pm

pai eu as face in gen cum sunt site-urile de chestionare auto...

eventual daca nu sunt multe intrebari un formular cu toate intrebarile si checkboxuri sau butoane radio pentru fiecare raspuns si la sfarist preiau datele din formular si verific la fiecare intrebare daca checkboxul sau butonul radio e bifat corect e raspuns bun daca nu nu...

si apoi afisez cate raspunsuri bune are.

adyhouse
PHPRomania Supporter

Mesajde adyhouse » Mar Mai 04, 2010 12:04 am

ai idee cum vine?nu stiu php,doar html ... daca ma poti ajuta ...

doryy42
Senior Member

Mesajde doryy42 » Mar Mai 04, 2010 6:49 am

Cauta un chestionar vezi cum functioneaza ala si o sa ajungi sa poti face si un test grila (daca am inteles corect)

Birkoff are aici http://www.tutoriale.far-php.ro/index.php?p=crearea-unui-chestionar-pe-site unul , uitate in codul sursa, studiaza-l , daca noi iti dam acum cum sa faci ce ai tu nevoie, tu ce mai inveti in afara sa primesti?

In final dupa ce il studiezi si iti dai seama cum functioneaza , introduci mai multe intrebari pe categori fiecare categorie insemnand un chestionar.. cand te blochezi vii aici cu particica ta de cod si noi o sa te putem ajuta!

iSeLast
Junior Member

Mesajde iSeLast » Mie Mai 05, 2010 10:43 pm

invata conditionalele din php si chestii de baza precum echo ;
Dupa ce verifici raspunsurile, afisezi rezultatele daca sunt corecte sau gresite.

De asemenea, ai putea baga javascript.

keen
Senior Member

Mesajde keen » Sâm Mai 15, 2010 4:21 pm

eu iti voi da un exemplu simplu daca zici ca nu stii php deloc iar tu trebuie doar sa modifici niste date :)...daca ai sti php tiar fi mai usor...cu o baza de date ar fi chiar simplu ;)...

ai pagina ta html cu prima intrbare...

intrebarea 1.html

Care e capitala romaniei?
<form action="intr1.php" method="post">
Raspunsul tau
<br/>
<input type="text" name="raspuns" value="">
<br/>
<input type="submit" value="Raspunde">
</form>

Acum preiei datele si le analizezi
intr1.php

<?php

$raspuns = $_POST['raspuns'];
$corect = "Bucuresti";
if($raspuns==$corect)
{
print "Felicitari!Raspunsul corect este Bucuresti";
}
else
{
print "Ai respuns gresit<br/>Raspunsul corect este Bucuresti";
}
print "<br/><br/>";
print "<a href='intrebarea2.html'>Mai departe la intrebarea 2</a>";
?>

Dar bineinteles,dupa cum am spus si mai sus,daca lucrezi cu baze de date si sesiuni e mut mai simplu,mai placut si mai profesional :) dar pana vei ajunge sa inveti,poti folosi ce tiam dat eu...pentru intrebarea 2 copiezi intrebare 1.html si intr2.php si schimbi datele.
Totusi,spunemi si mie te rog daca tu la scoala ai html ca optional...ca si eu cand eram la scoala am facut html si nu mi sau cerut functii ca cele care le ceri tu...si nici nu ar trebui sa se ceara asa ceva daca tu nu ai studiat decat html...

adyhouse
PHPRomania Supporter

Mesajde adyhouse » Dum Mai 23, 2010 1:08 am

Multumesc mult de ajutor,am reusit sa il fac cum imi doream eu,este pentru scoala,sint micutz,nu prea imi place mie php,mai mult html.

Multumesc mult keen.

Înapoi la “PHP Incepători”