Ajutati-ma va rog!!!

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

gawrrell
PHPRomania Supporter

Ajutati-ma va rog!!!

Mesajde gawrrell » Vin Dec 11, 2009 7:53 pm

Fac un site si asi vrea sa vad cati vizitatori sunt online pe site dar fara baza de date ...... am incercat ceva de genu ip + timp dar mam cam impotmolit .... imi arata sa zicem ca am 6 vizitatori online ... chestia e ca daca se deconecteaza unul normal trebuie sa-mi arate 5 si nu stiu cum sa fac asta ...... si mai e o problema ...daca iese unu si intra inapoi nu vreau sa-mi arate 7 vreau sa arate 6 ca e acelasi vizitator. Nu-mi cereti scriptul ca lam sters de nervi ..... daca ma poate ajuta cineva ia-si fi foarte foarte recunoscator

Aling
Average Member

Mesajde Aling » Vin Dec 11, 2009 8:24 pm

gawrrell
PHPRomania Supporter

Esti tare , ai un ou de la mine

Mesajde gawrrell » Vin Dec 11, 2009 8:35 pm

:!: Topicul asta se adreseaza oamenilor seriosi.

Bai acesta ......... vrei sa zici ca nu ai inteles ce am vrut sa zic ??? sau vrei sa te dai mare ?? nu am chef de limba romana ......daca ma ajuti bine daca nu asta e .... eu am vrut sa ma ajuti cu php nu cu limba romana . Mai bine ai tacea si ai zice ca nu stii php decat sa-mi zici mie vrajeli dealea.

Daca mai aveti idei deastea mai bine nu le postati ca nu ma ajuta cu nimic.

boo
Senior Member

Mesajde boo » Vin Dec 11, 2009 11:00 pm

Da, mai am eu o idee: PA!

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Vin Dec 11, 2009 11:30 pm

fara baza de date te complici mult...

faci un fisier txt in care salvezi ip, semnatura browser, nume pagina si data_ora si apoi la fiecare accesare a unei pagini verifici daca exista deja salvat acelasi id si aceeasi semnatura de browser in intervalul de x munute atunci e aceeasi persoana si doar actualizezi numele paginii...

este mai simplu sa folosesti o baza de date (sqlite sau mysql) sau macar un fisier xml in care sa salvezi aceste informatii.

PS citeste regulamentul acestui formu si incearca sa il respecti, asa nu mai are nimeni de ce sa se ia de tine
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

gawrrell
PHPRomania Supporter

Mc mult

Mesajde gawrrell » Sâm Dec 12, 2009 12:04 am

Eu is incepator in tainele php-ului, site-ul il fac in flash si fac legatura intre flash si php (ultima linie trebuie sa fie de genul print "UserOnline=$online", ca sa pot sa fac legatura din flash catre acea variabila) . Am cautat pe net si am gasit ceva exact cum ai zis tu da nu-mi functioneaza si eu am o singura pagina care se numeste index.html care contine fisierul de tip swf care este site-ul in sine , totusi am vazut ca nu e mult script daca imi poti face tu unul care sa-mi functioneze, iti multumesc din suflet.
M-am uitat la o gramada de turoriale , dar e altfel daca iti explica cineva.

P.S Nu conteaza cum scrii , cum explici, cum vorbesti o limba .... tot ceia ce conteaza e sa inteleaga persoana care aude/citeste ce vrei tu sai explici.

Birkoff
Senior Member

Re: Mc mult

Mesajde Birkoff » Sâm Dec 12, 2009 4:39 am

gawrrell scrie:P.S Nu conteaza cum scrii , cum explici, cum vorbesti o limba .... tot ceia ce conteaza e sa inteleaga persoana care aude/citeste ce vrei tu sai explici.

aici conteaza sa respecti regulamentul forumului... si 2 din reguli sunt sa vorbim corect limba română si a doua regula nu conteaza ca esti incepator, aici vi sa inveti sau sa platesti un programator sa iti faca treaba...

revenind la problema ta, nu conteaza ca site-ul e facut in flash, la action script trimiti niste parametrii care sunt generati de un script php, iar acel script php va comunica cu baza de date nu action script...

iti explic aici logica cum se face ce vrei tu (o varianta simpla) si in rest daca nu te descurci mai intrebi aici specificand ce ai facut si ce erori iti da...

1. faci un script care sa preia datele vizitatorului si sa le salveze in baza de date.
tabelul in baza de date ar trebui sa fie asemanator cu structura de mai jos

id - ip - browser - pagina - data_ora -

scriptul asta ar trebui sa se acceseze la fiecare pagina a site-ului (nu stiu cum vei face in action script asta, dar ai putea sa il pui separat in pagina html)

2. faci al script care sa citeasca datele din baza de date si sa afiseze nr de vizitatori existenti in ultimele x minute si in paralel sa stearga din baza de date inregistrarile vechi.

nu sunt specializat pe action script asa ca nu stiu cum vei integra ce ti-am spus mai sus cu flash...
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

exael
Senior Member

Mesajde exael » Sâm Dec 12, 2009 4:51 pm

Mai poti sa faci treaba asta cu google analytics e super tare si n-ai nevoie de DB
°!±→H╙☻.+A +A▼╜╬é4⌂i

gawrrell
PHPRomania Supporter

Multumesc Birkoff !

Mesajde gawrrell » Sâm Dec 12, 2009 4:57 pm

Am facut cum ai zis tu , merge perfect. Ai avut dreptate ca o sa fie mai greu cu legatura flash-php , dar am reusit. E greu PHP asta , mai bine lucrez eu in flash. Multumesc inca odata .

Birkoff
Senior Member

Re: Multumesc Birkoff !

Mesajde Birkoff » Sâm Dec 12, 2009 10:34 pm

gawrrell scrie:Am facut cum ai zis tu , merge perfect. Ai avut dreptate ca o sa fie mai greu cu legatura flash-php , dar am reusit. E greu PHP asta , mai bine lucrez eu in flash. Multumesc inca odata .

comparativ, action script 3 mi se pare un chin fata de php sau javascript (care au sintaxa asemanatoare)

oricum bine ca ai rezolvat. frumos ar fi sa ne spui si cum ai rezolvat poate altcineva peste cateva luni o sa aiba nevoie de aceleasi informatii...

gawrrell
PHPRomania Supporter

Sa va spun cum ?

Mesajde gawrrell » Sâm Dec 12, 2009 11:24 pm

Pot sa postez codul php aici ???

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Sâm Dec 12, 2009 11:45 pm

daca are linkuri (de genul www sau ftp sau http sau script ) nu o sa te lase forum-ul... si va trebui sa editezi sa pui ( w w w sau f t p sau h t t p sau s c r i p t ) ca sa mearga postat... (e regula impotriva spam-ului ca sa nu poti posta linkuri de reclama daca esti in perioada de 7 zile)

in rest poti pune orice cod

gawrrell
PHPRomania Supporter

Nu pot sa-l postez

Mesajde gawrrell » Dum Dec 13, 2009 1:49 am

Nu ma lasa sa-l postez ,zice cv "Eroare generala" , da script-ul nu contine link-uri sau alt cv de genu , e un script simplu. Asta e, am incercat.

Înapoi la “PHP Incepători”