salut!
lucrez la un site in php cu macromedia dreavever MX si nu stiu 2 chestii !
unu:la formularul de inscriere sa pun ca la confirmare parola sa fie la fel ca prima parola si daca e gresita sa dea error ! ,stiu cai simplu am incercat am luat de ici colo ,dar unde adaug? ptr ca tot timpu imi da erroare cand ma bag in sursa si adaug ceva..
si doi: cum fac ca la CNP sami dea eroare in caz ca nui bun trebe sa coincida cu datele de nastere daca nu? sa nu fie carect !!!
is ceva setari din macromedia? sau ...?
cine ma ajuta dau un suc !
daniel
dannyciupac@yahoo.com
mutat: problema
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
Daca tot a venit vorba de CNP vreau sa va spun ca sunt niste modificari in ceea ce priveste CNPurile.
Prima cifra:
1 sau 5: mascul
2 sau 6: femela
9:cetatean strain
Cifrele 2,3 : off course-anul
Cifrele 4,5 :luna
Cifrele 6,7: ziua (evident
)
Cifrele 8,9 reprezinta judetul
Cifrele 10,11,12 este numarul de ordine
Cifra 13 este cifra de control
In continuare va voi scrie algoritmul pentru calculul si validarea cifrei de control (nu il voi scrie in php ca sa inteleaga si cine nu stie php)
CNP='1760926520011' #este un cnp care va fi validat
coeficient='279146358279' #este o constanta, ramane nemodificat indiferent de cnp
suma=0
pentru i de la 1 la 12
suma=suma+cnp(i)*coeficient(i) #daca faceti proba pe cnp-ul meu o sa va dea suma=221
acum scoateti restul impartirii lui suma la 11 (in php comanda $suma%11, in alte limbaje incercati comanda mod())
in cazul meu restul este 1, daca restul este 10 faceti-l 1
si marea verificare: daca rest==cnp(13) e totul OK
*si inca niste mentiuni: la * s-a trecut de la 1 la 5 si de la 2 la 6 in anul 1999 ca sa nu se faca confuzie la an. adica daca un cnp incepe 104 inseamna ca e mascul nascut in anul 1904; daca e 504 inseamna ca e mascul nascut in 2004. asta puteti sa o folositi ca o verificare suplimentara sau la calculul varstei
Prima cifra:
1 sau 5: mascul
2 sau 6: femela
9:cetatean strain
Cifrele 2,3 : off course-anul
Cifrele 4,5 :luna
Cifrele 6,7: ziua (evident
Cifrele 8,9 reprezinta judetul
Cifrele 10,11,12 este numarul de ordine
Cifra 13 este cifra de control
In continuare va voi scrie algoritmul pentru calculul si validarea cifrei de control (nu il voi scrie in php ca sa inteleaga si cine nu stie php)
CNP='1760926520011' #este un cnp care va fi validat
coeficient='279146358279' #este o constanta, ramane nemodificat indiferent de cnp
suma=0
pentru i de la 1 la 12
suma=suma+cnp(i)*coeficient(i) #daca faceti proba pe cnp-ul meu o sa va dea suma=221
acum scoateti restul impartirii lui suma la 11 (in php comanda $suma%11, in alte limbaje incercati comanda mod())
in cazul meu restul este 1, daca restul este 10 faceti-l 1
si marea verificare: daca rest==cnp(13) e totul OK
*si inca niste mentiuni: la * s-a trecut de la 1 la 5 si de la 2 la 6 in anul 1999 ca sa nu se faca confuzie la an. adica daca un cnp incepe 104 inseamna ca e mascul nascut in anul 1904; daca e 504 inseamna ca e mascul nascut in 2004. asta puteti sa o folositi ca o verificare suplimentara sau la calculul varstei
EDITORI:
Quanta (cum a mai spus cineva mai sus pentru linux)
med-editor de la http://www.med-editor.com/download/medw300e.exe
Quanta (cum a mai spus cineva mai sus pentru linux)
med-editor de la http://www.med-editor.com/download/medw300e.exe