Problema mea e ca am ADHD ( Attention-deficit hyperactivity disorder ) si ma afecteaza cateodata cand trebuie sa ma gandesc la ceva mai complicat, de exemplu un algoritm care aduna toate numerele dintr-un string sau int ( 1+2+3+4 ) sau in general chestii de matematica sau logica mai complexa. Trebuie sa ma concentrez cred putin mai mult decat altii, daca de ex. ma concentrez prea tare imi pierd atentia si nu mai stiu nimic tre sa o iau de la capat. Cand se mai intampla deastea iau o foaie si un pix si ma pun sa imi fac o imagine vizuala a ceea ce vreau sa obtin, se mai intampla de exemplu si cand incerc sa stabilesc niste relatii complicate cu niste tabele sql .. pff, imi rupe capu` daca incerc sa gandesc totul fara sa fac o schita sau ceva.
Am observat ca la chestii din-astea pot sa gandesc doar in sectiuni mai mici. Alte exemple ar fi cand creez anumite functii cum sa le fac sa fie cat mai dinamice si refolosibile sa nu fie o functie doar pentru un singur caz.
Am o gramada de exemple pe care as putea sa le dau asa, singurul lucru ce ma ajuta sa trec peste problemele astea e experienta si practica, inca o 'problema' a mea, problema in ghilimele, e ca nu sunt multumit sa programez redundant, sa ma repet sau sa fiu ineficient in orice caz si de aceea cand se intampla o chestie din-asta pe care nu pot sa o rezolv pentru ca nu pot sa gandesc cum trebuie ori imi pierd concentrarea foarte repede, ma face sa cred ca nu o sa fiu in stare sa lucrez ca programator profesionist. Nu ma grabesc sa invat, chiar daca ar tine un an intreg sa ajung sa pot sa lucrez eficient si cum trebuie as fi multumit.
Intrebarea pe care o am e ce parere aveti ca programatori despre situatia mea sau daca mai stiti cazuri din-astea. Mentionez ca imi si place mult de tot programarea, altceva nu as vrea sa fac, altceva nu cred ca as putea sa fac cu aceeasi placere, asta e si motivul pentru care tot incerc.
Probabil ca ati auzit de ADHD, daca nu aici e un link, as fi interesat sa aud niste pareri.
Cod: Selectaţi tot
en wikipedia org/wiki/Attention-deficit_hyperactivity_disorder