server la domiciliu :D

Orice discutie care nu se isi are locul in alt forum. Zona off-topic.

Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori

ispas
Senior Member

server la domiciliu :D

Mesajde ispas » Dum Ian 29, 2012 5:00 pm

salut,ceea ce intentionez sa spun,poate pe unii ii va amuza ! vreau sa imi iau un laptop de la emag,acesta :
http://www.emag.ro/laptopuri/notebook-a ... -272001930

,si daca tot o sa-mi iau acel "hibrid" m-am gandit sa imi iau net si de la rds,momentan am de la romtelecom,
pachetul rds se afla aici :
http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net ... nk/pachete

.Toate bune si frumoase,apoi m-am gandit,:as putea folosi acest laptop pentru a gazdui fisierele mele online?adica daca stiti,ce anume ar mai trebui,sau mai exact,daca se poate...?:D :D :D

si scuzati-ma daca am spus tampenii !

V8Li
Junior Member

Mesajde V8Li » Dum Ian 29, 2012 8:02 pm

Iti trebuie un IP static si un server care sa-ti raspunda la portul :80 (apache de ex.). Daca vrei sa-ti iei domeniu e mai greu... nu mi se pare amuzant :) dar nu inteleg de ce ai face hosting cu un laptop... Sau daca sa zicem ca vrei sa-l tii acasa si sa intri pe el de la scoala/servici poti sa instalezi un TeamViewer.

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Dum Ian 29, 2012 8:14 pm

De ce pana mea ti-ai lua un laptop pe care sa-l faci server?
Laptop-ul s-a inventat pentru portabilitate... server-ul are un cu totul alt scop.

So, de ce nu-ti iei un server (poate chiar cu mult mai ieftin) care e cu mult mai fiabil si mai adecvat?

1. Poti sa-i pui cata memorie vrei
2. Este aerisit, nu se incinge, are coolere pentru asta. Teoretic, laptop-ul ar trebui sa o duca bine dar, daca faci ceva de genul "web chat" si ai niste cron-uri de prelucrare video, s-ar putea sa se prajeasca in cateva luni de uptime.

Sunt doua dezavantaje totusi, la un server:
1. Consuma mai mult curent
2. De obicei face zgomot (din cauza coolerelor)
Dar, chiar si-asa, nu ar avea rost sa dai 10 000 de lei pentru un laptop cand poti sa-ti iei un server la maximum 50 000 de lei (unul bun chiar).

Recomandare: i-ati hosting privat si, scapi de foarte multe griji - server, conexiune buna (de obicei up-time-ul nu e chiar rezonabil, nici la RDS) si, cel mai important... securitate. La o firma de hosting exista intotdeauna cineva care sa rezolve probleme in caz ca va crapa ceva.

ispas
Senior Member

Mesajde ispas » Dum Ian 29, 2012 9:51 pm

pai la zgomot si la curent ma gandeam si eu,si tocmai de aceea ! iar el ar fi folosit decat pentru download-ul fisierelor din el,nimic altceva,totusi ma voi gandi si la varianta ta.Defapt sa ne gandim cat consuma,pentru ca zgomotul nu prea conteaza,apartamentul fiind gol,ma duc doar in weekend acolo.
Si hosting privat cu vreo 4,500 de gb de unde sa iau?ca as vrea sa urc multe fisiere,adica pentru un site de download,nu chiar asa multe.
Ai vreo idee unde gasesc asemenea hosting?excluzand hostgator sau godaddy,pt ca imi cer drepturi de autor,sau nush ce zic ei....

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Lun Ian 30, 2012 12:33 am

Daca te enerveaza zgomotul, il poti baga intr-o debara, ceva... :) sa nu-l auzi. Curent va consuma ceva, dar nu stiu sa-ti estimez sigur... banuiesc ca nu va depasi 100 de lei pe luna.

Acum, daca vrei sa faci ceva ilegal, nu prea gasesti hosting, ca te dau afara destul de rapid... din cauza ca daca nu o fac, dau ei de dracu' (sunt obligati prin lege si, nu-si permit sa ignore asta).

Daca iti faci hosting acasa, vine politia si-ti bate-n usa.
Din nou, e destul de putin probabil dar... daca vine?! Merita sa faci cativa ani de puscarie pentru asta?

ispas
Senior Member

Mesajde ispas » Lun Ian 30, 2012 10:43 am

da,iti dai seama ca nu se merita,dar ai vazut ce averi aveau cei de la megaupload?:D

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Lun Ian 30, 2012 5:59 pm

ispas scrie:da,iti dai seama ca nu se merita,dar ai vazut ce averi aveau cei de la megaupload?:D
Well... sunt doua probleme:
1. Nu se stie cat succes vei avea, ca acum sunt multe site-uri de gen
2. Ai vazut si ca au intrat la racoare, nu? :)

Teoretic, daca esti suficient de destept, nu te prinde nimeni, e ca si cum ai jefui o banca intr-un mod inteligent si ai ingropa banii. Intrebarea este daca merita riscul - adica, daca merita sa traiesti pentru nepoti si copii, ca tu nu te vei bucura de banii aia (de obicei te cam prind si te leaga, mai ales daca ajungi sa ai un succes prea evident).

ispas
Senior Member

Mesajde ispas » Lun Ian 30, 2012 7:31 pm

aaa,stai linistit ca nu intentionez sa fac ce au facut ei,vroiam ceva mai micut,nu asa cunoscut,dar banuiesc ca regulile sunt aceleasi...

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Dum Feb 05, 2012 9:05 am

Au cap pe viteza de upload, si aia e ce te intereseaza pe tine.
Nu cred ca o sa fie mai mare de 2 hai maxim 3 MBps.

Daca vrei doar sa-ti faci un NAS cu acces "global" poti cu ~ 3500 lei sa rezolvi treaba (8 TB spatiu sau poate chiar 11).

Daca vrei sa faci server pentru site-uri web, uita-te la viteza de upload de la conexiunea web. In cele mai multe cazuri nu prea se poate.
Daca vrei sa-ti faci un spatiu de stocare personal, accesibil online, se poate rezolva cu un NAS. Recomand Acer EasyStore (cu Windows Home Server).

Înapoi la “Discuţii generale”