Salutare,
Trebuie sa realizez o aplicatie care sa poata sa se conecteze la internet si sa afiseze informatiile dintr-un site.
Aplicatia realizata va trebui sa ruleze si pe windows si pe linux.
Softul de care am nevoie pentru a realiza aplicatia, trebuei sa fie graituit si sa imi permita sa distribui aplicata clientiilor firmei la care lucrez.
Deasemena rezultatu final trebuie sa fie o aplicatie exe sau orice alt tip care sa poata sa fie instalata direct si foarte usor in calculator fara a fi nevoie de a instala alte soft-uri ajutatoare care sa lucreze impreuna cu aceasta pentru a putea fi accesata (gen java).
Aplicatia se va distribui membrilor si va fi total gratuita deci eu nu o sa am nici un beneficiu financiar pe in urma distribuirii.
As fi inteles ca Vsual Basic 2008 Express Edition ar fi ceva ce as cauta eu dar nu stiu cum se schimba situatia in momentul in care o sa vreau sa distribui aplicatia ( desi ea va fi gratuita) .
Asa ca am nevoie de ajutorul celor care au mai avut nevoie de asa ceva sau au ideei despre ce as putea folosi.
Va multumesc.
Free Soft
Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori
-
iulius_com
- Junior Member
- Birkoff
- Senior Member
din cate stiu eu ce vrei tu se poate face in orice limbaj la alegere, trebuie doar sa stii acel limbaj...
deci ce limbaje de programare stii?
(am mutat discutia la diverse pentru ca aici pare sa aiba locul)
deci ce limbaje de programare stii?
(am mutat discutia la diverse pentru ca aici pare sa aiba locul)
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
-
Pirahna
- Senior Member
Cu visual basic poti sa faci chestii de windows, pentru portabilitate maxima foloseste o varianta a limbajului c (#,++,etc).
Sau si mai bine, dezvolta aplicatia din linux folosind gcc, dupa care porteaz-o pentru windows.
La portare poti sa alegi daca sa-i instalezi sistemul de ferestre specific linuxului si pe windows sau sa ii refaci complet acest sistem ca sa fie 100% compatibil.
Astea sunt de fapt partile grele. Partea usoara e ce ai tu nevoie, preluarea unor informatii de pe o pagina web.
Sau si mai bine, dezvolta aplicatia din linux folosind gcc, dupa care porteaz-o pentru windows.
La portare poti sa alegi daca sa-i instalezi sistemul de ferestre specific linuxului si pe windows sau sa ii refaci complet acest sistem ca sa fie 100% compatibil.
Astea sunt de fapt partile grele. Partea usoara e ce ai tu nevoie, preluarea unor informatii de pe o pagina web.
pt c/c++ poti folosi Code::Blocks, cu acest IDE poti compila programe si pt linux si pt windows, si este free, pt mai multe detalii despre acest IDE ce si cum poti face cu el studiazai documentatia
pt windows OS daca vrei un api help il poti lua de la http://www.carabez.com/downloads.html win32api.zip daca esti pe la inceput cu aceasta parte, sau tot de acolo poti lua win32api_big.zip cu mult mai detaliat, sau documentatie online la http://msdn.microsoft.com/en-us/library/default.aspx
spor
pt windows OS daca vrei un api help il poti lua de la http://www.carabez.com/downloads.html win32api.zip daca esti pe la inceput cu aceasta parte, sau tot de acolo poti lua win32api_big.zip cu mult mai detaliat, sau documentatie online la http://msdn.microsoft.com/en-us/library/default.aspx
spor
Oamenii normali nu stiu ca totul e posibil. David Rousset
Nu am vreo insusire speciala, ci sunt numai un pasionat curios. Albert Einstein
Nu am vreo insusire speciala, ci sunt numai un pasionat curios. Albert Einstein
-
iulius_com
- Junior Member
Eu cunosc visual basic la un nivel incepator-mediu, dar as fi interesat sa realizez aplicatia in visual c deoarece am gasit foarte multe tutoriale care ma invata sa fac ceace imi dorec eu iar ca si cod se asemana putin cu php-ul.
Recomadati-mi o varianta de visual c pe care as putea sa o folosesc fara sa incalc termenii de licenta si fara sa fie nevoie sa o cumpar.
Va multumesc.
Recomadati-mi o varianta de visual c pe care as putea sa o folosesc fara sa incalc termenii de licenta si fara sa fie nevoie sa o cumpar.
Va multumesc.