[REZOLVAT] Contract cu persoana fizica

Orice discutie care nu se isi are locul in alt forum. Zona off-topic.

Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori

Pirahna
Senior Member

[REZOLVAT] Contract cu persoana fizica

Mesajde Pirahna » Mar Oct 30, 2007 11:07 am

Hello, sunt cam 95% sigur ca pot sa fac asta, dar inca imi lipsesc 5% asa ca va intreb pe voi.

E legal sa fac un contract de prestare servicii cu o persoana fizica (webdeveloper, prestator) cat timp acesta nu e persoana fizica autorizata ?

Adica eu sunt beneficiarul, el e prestatorul.
Ultima oară modificat Mar Oct 30, 2007 2:17 pm de către Pirahna, modificat 1 dată în total.

Vic
Senior Member

Mesajde Vic » Mar Oct 30, 2007 11:44 am

Ai fost cu 5% pe langa :)). Daca persoana respectiva nu e autorizata, orice contract intre tine si el e nul. El nu este autorizat sa realizeze activitatea / serviciul pe baza caruia incheiati contractul. Nefiind autorizat nu este inregistrat nici fiscal si nici la registrul comertului, deci orice activitate din care rezulta venituri nu este impozitata si este deci ilegala. Cauta cai alternative.

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Mar Oct 30, 2007 12:15 pm

Atunci il angajez ca ... colaborator.

carco
Senior Member

Mesajde carco » Mar Oct 30, 2007 12:19 pm

Nu mai exista de cativa ani notiunea de colaborator. Tot nu ti-ai angajat jurist?
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Mar Oct 30, 2007 1:16 pm

carco scrie:Nu mai exista de cativa ani notiunea de colaborator. Tot nu ti-ai angajat jurist?

La dracu. Nu mi-am angajat jurist ca inca ma chinui cu datoriile.

Si totusi, as vrea sa lucrez cu diferite persoane fara sa fie nevoie sa faca ei ceva. De exemplu indivizii care impart fluturase si sunt platiti ... cum sunt platiti ?

carco
Senior Member

Mesajde carco » Mar Oct 30, 2007 1:21 pm

contract de munca cu x ore/zi (eventual pe durata determinata)
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Mar Oct 30, 2007 2:00 pm

Ok, atunci fac si eu un contract de munca.

Munca nu inseamna prestarea unor servicii ? :lol:

Pirahna
Senior Member

Mesajde Pirahna » Mar Oct 30, 2007 2:17 pm

Ok ok ... s-a rezolvat.
Pot sa fac contract de prestare servicii, dar eu sunt responsabil daca declara el sau nu veniturile din contract.

ExcalIbvr
Senior Member

Mesajde ExcalIbvr » Mar Oct 30, 2007 2:31 pm

Piry,
Eu zic sa ceri inca o opinie.
Tu, ca persoana juridica, poti ori sa angajezi pe cineva (cate de munca & all), ori sa faci un contract de prestari servicii, dar atunci si persoana cealalta trebuie sa aiba reprezentare juridica (deci firma sau PFA).

carco
Senior Member

Mesajde carco » Mar Oct 30, 2007 2:44 pm

Mai exista varianta contract cf. cod civil (deci nu cf. codul muncii) daca activitatea nu depaseste 2 ore / zi (parca).

http://www.conta.ro/forum/index.php?showtopic=23544

lixor
Average Member

Re: [REZOLVAT] Contract cu persoana fizica

Mesajde lixor » Mar Oct 30, 2007 5:25 pm

Pirahna scrie:E legal sa fac un contract de prestare servicii cu o persoana fizica (webdeveloper, prestator) cat timp acesta nu e persoana fizica autorizata

persoanele fizice care au site-uri si ofera pubicitatea prin cei de la neogen au cu acestia un astfel de contract de prestari servicii. tu trebuie sa depui contractul respectiv la finante apoi ei (neogen) opresc 10% din banii pe care-i cistigi si platesc partea ta de impozit pt. tine... cred ca sigur se poate si ce vrei tu...

floorin
Senior Member

Mesajde floorin » Mar Oct 30, 2007 7:31 pm

nu stiu sa dau amanunte, dar candva am luat niste bani cu titlul de sponzorizare. Vezi in zona asta cum stau lucrurile.

Înapoi la “Discuţii generale”