solutie de internet mobil

Orice discutie care nu se isi are locul in alt forum. Zona off-topic.

Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori

gabysolomon
Senior Member

solutie de internet mobil

Mesajde gabysolomon » Mie Apr 30, 2008 3:23 pm

decurand m-am decis sa imi fac un abonament de internet mobil.
Vroiam sa va intreb de parere aveti de serviciile actulale de la Orange, Vodafone si Zapp. Care dintre ele e mai convenabila ca pret, viteza?

ms frumos

NooK
Average Member

Mesajde NooK » Mie Apr 30, 2008 4:30 pm

Eu am un abonament 3G la orange. E 80 RON , trafic 1 giga parca si este ideal pt browsing ( fara youtube ca se duce imiediat traficul inclus ).Detalii gasesti la ei pe site , in resedintele de judet ai 7.2 Mbit/s , siturile se incarca aproape la fel ca la o conexiune cablu.Pe drumurile judetene ai EDGE , adica un fel de dial-up al anilor '98. Daca doresti sa il folosesti numai pe browsing si email dintr-o resedinta de judet vei fi multumit , daca vrei si alte chestii ... s-ar putea sa depasesti traficul inclus si te arde la buzunar.

Am si un abonament zapp , o sa fac zilele astea rost de cablu de date si activez optiunea pt internet dar acolo din cate stiu nu se contorizeaza traficul ci timpul cat stai conectat ( eu am 1 ab de 1000 de min si unu de 600 de min , cred ca imi ajung 1000 de min pe luna ).Daca reusesc sa fac rost de cablu de date revin sa iti spun ce parere am.

floorin
Senior Member

Mesajde floorin » Mie Apr 30, 2008 5:08 pm

Numai tu poti sa spui care este abonamentul convenabil in functie de necesitatile tale. Iti pot spune ca am avut abonament la Zapp (ma contoriza la timp). In general viteza era acceptabila dar din pacate pierdeam conexiunea inacceptabil de des (si ma deranja caci lucram cu niste aplicatii facute in Java si trebuia sa reiau toti pasii de conectare in aplicatie,deci atentie. Si am folosit de-a lungul timpului 2 modemuri diferite 010 si 020, acceasi problema). De curand am trecut pe Orange si sunt multumit (in sensul ca nu pierd conexiunea). Analiza preturile e problema ta :)
PS: nici la Orange nici la Zapp nu sunt probleme in a face sa functioneze modemurile sub Linux, in caz ca te intereseaza asta.

gabysolomon
Senior Member

Mesajde gabysolomon » Mie Apr 30, 2008 6:22 pm

defapt la ce am eu nevoie. Sunt defapt mai multe motive pe care le voi enumera:
- cand sunt plecat undeva browsing si email check poate si un IM
- cand mai merg la un client ca sa prezint ceva si nu exista internet in locatia respectiva
- cand apare o urgenta undeva la un site si sunt plecat, si am nevoie sa verific ceva repede sau sa repar ceva.

Acum eu momentan din ce am vazut ca exista, sunt intre a alege orange .. sau vodafone. Orange am inteles ca sunt destul de buni, dar au doar abonamente cu trafic inclus, la vodafone au un fel de abonament nelimitat ... pana la un trafic ai o viteza mai mare .. daca depasesti te limiteaza la o viteza mai mica. Eu as merge pe vodafone ... dar nu sunt sigur daca nu mas enerva mai mult cu viteza aia limitat ....

Multumesc pentru raspunsuri.

joshmaxx
PHPRomania Supporter

Mesajde joshmaxx » Sâm Mai 03, 2008 11:01 pm

la vodafone sa nu incerci niciodata internet mobil... asta in cazu` in care nu vei sa ramai cu orele fara net. Restu firmelor nu stiu

gabysolomon
Senior Member

Mesajde gabysolomon » Sâm Mai 03, 2008 11:17 pm

e chiar asa rau la vodafone ?
tu ce fel de abonament ai avut

joshmaxx
PHPRomania Supporter

Mesajde joshmaxx » Sâm Mai 03, 2008 11:37 pm

abonament de 17 euro ... dar nu cred ca are vreo importanta tipu abonamentului... la multa lume am auzit... ca au ramas si cu zilelele fara net de la Vodafone... eu am patit`o doar cateva ore

ExcalIbvr
Senior Member

Mesajde ExcalIbvr » Dum Mai 04, 2008 10:42 am

Eu am la Vodafone de 7 luni si nu a fost niciodata indisponibil serviciul.

SmartModem pe USB, 9 eur / luna cu trafic nelimitat, atata ca dupa 1 GB de trafic limiteaza banda. Desigur, exista si abonamente mai scumpe.

Vodafone rulez :).

gabysolomon
Senior Member

Mesajde gabysolomon » Dum Mai 04, 2008 1:29 pm

multumesc pentru raspunsuri. Sincer mi s-a parut ciudat ca vodafone sa aibe un downtime asa de mare. Inseamna ca problema a fost poate una de semnal.

Poti sa imi spui ExcalIbvr cam cum se misca dupa ce limiteaza banda ?

ExcalIbvr
Senior Member

Mesajde ExcalIbvr » Dum Mai 04, 2008 3:41 pm

Pana la sfarsitul lui aprilie, am avut un abonament cu 16 eur / luna pentru 4
gb, pentru 6 luni. Asa erau in toamna abonamentele. Asa ca mi l-am schimbat la cel de 9 eur doar de 2 saptamani incoace si nu am trecut de 1 gb. Nici nu estimez sa trec, pentru ca sunt foarte rare situatiile cand nu am acces "standard" la Internet :).

Vodafone spune, insa, ca limiteaza banda la 128 kbps download / 64 kbps upload. Ceea ce e destul de nasol, daca-l folosesti mult.

Înapoi la “Discuţii generale”