sarch.ro - site-ul unui ong de arhitectura

Ai realizat site-ul ? Acum află şi părerea membrilor comunităţii despre el. Încercaţi doar critica constructivă.

Moderatori: cristi, Moderatori

BETng4U
New Member

sarch.ro - site-ul unui ong de arhitectura

Mesajde BETng4U » Mie Oct 25, 2006 9:34 pm

http://www.sarch.ro reprezinta site'ul oficial al ong-ului sarch organisation ... dar mai important reprezinta ultima mea "creatie"
este in versiunea beta... in teste.. dar vad ca se tine bine :))

site-ul este facut de la 0 atat ca design dar si ca script-uri (html/css/js si php)
cu ce as putea sa ma mandresc la acest site:
- script php propiu bazat pe o tehnologie dezvoltata de mine: "rBET" (BET de la nick-ul meu .. iar r o litera aleatoare care da bine). aceasta presupune:

* sistem de baze de date propiu (excluzand astfel unui code injection pe aceasta cale)
* sistem de sesiuni este deasemenea rBET bazandu-se pe db-ul mai sus mentionat
* metoda de encriptare reversibila rBET si/sau ireversibila rBET+MD5 (rbet returneaza un sir mai lung de 32 de bit deci decriptarea parolei MD5 prin brute force nu mai este posibila)
* sistem de autentificare (de ban/kick/si de blocare pe anumite sectiuni) bazat pe cele doua componete de mai sus plus script RBET
* sistem de administarea (admin cp) prin care se pot face schimbari pana la cele mai subtile din cadrul site'ului ... orice text/buton de pe site este editabil prin acest cp
* engine forum rBET... reprezinta un chat board fara nici un tip de db SQL sau altele.... forumul este realizat in asa fel incat nu afiseaza o sumedenie de informati care nu intereseaza in mod particular pe fiecare utilizator (cum ar fi last post etc) acestea apare doar daca dai cu mouse-ul peste titlu

- o galerie foto js realizata de mine.. prin intermediul careia pot afisa orice imagine;
- loading screen... fara flash doar js
- peste o saptamana... voi publica varainta site'luiu care va verifica daca browser-ul suporta js ... daca nu user-ul fiind redirectionat catre varianta alternativa a site-ului (la aceasta lucrez... facand practic tot site-ul de la 0 fara js)
- codul HTML este valid w3c tranzitional (inclusiv forumul)
- animati flash (butoane + header) realizate cu action script .. tot inhouse
- optimizat SEO prin: aparitia in multiple directoare web, un site-map bine structurat, administrare permanenta.

astept pareri si critici despre site

ps: site'ul este optimizat pentru mozilla si IE7, pe IE6 nu fct 100% fade-ul gradual al galeriei foto, iar pe opera nu este randat nici o imagnie cu alpha
am gasit solutia (cred) la aceste probleme dar script-urile sunt inca in ver beta

carco
Senior Member

Mesajde carco » Mie Oct 25, 2006 10:45 pm

- merge doar cu JS (nu, nu se fac 2 versiuni, una cu JS , una fara)
- iframe-uri generate via JS
- numele fisierelor afisate in iframe transmise via $_GET si neverificate ()
- " * sistem de baze de date propiu (excluzand astfel unui code injection pe aceasta cale) " Adica niste fisiere? (Warning: filesize() [function.filesize]: Stat failed for server_files/profiles/a\'s/imgs2.php (errno=2 - No such file or directory) in /home/sarch/public_html/server_files/php/rbet_files/base.php on line 75)
- SEO ciuciu (fara JS nu merge)
- NU este valid (nu ca ar conta dar asa te laudai)
- s.a.m.d.
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera

BETng4U
New Member

Mesajde BETng4U » Mie Oct 25, 2006 11:38 pm

carco - <<mi scuzi>> ... am obs acum ca am gresit un buton la totalcmd si in loc sa fac upload (update)... am scris peste fisierele bune cu o ver anterioara a site-ului .... intre timp [22:55] am pus dintr'un backup la loc :)... so
sa'ti raspund:
- merge si fara js.. idea mea o fost sa pun la inceput un redirect prin js la index'ul (respectiv toate link-urile mai departe) js ... in cazul sarch.ro a trebuit (si am si facut) 2 ver, deoarece am galerii foto care fara js nu afiseaza nimic; acum link-urile duc direct spre imagini.

- iframe inr'adevar il generez via js pt ca nu e valid "allowtransparancy" :((

- nu are nici cea mai mica relevanta ... si ce daca poate omul sa deschida in inframe-ul acela o alta pagina... nu poate face nimic.. e addressbar-ul omului... poate sa scrie ce vrea in ea. eu am ales acest lucru deoarece atunci cand un user de exemplu cauta "potofoliu x" si il gaseste pe google.. link-ul este "sarch.ro/portofoli.php?p=10000" .. ei acum cand intra in acest fisier .. el va cauta (prin js) daca "parent"-ul este index-ul de la sarch.ro... daca nu este .. va redirectiona la sarch.ro/index.php?url= .... "

- db'ul nu este pe fisiere... intr-adevar ma folosesc de ele ... dar nu e asta tot :)
(eroarea e greseala mea ca nu am luat in calul posibilitatea ca user-ul sa schimbe url-ul manual.. in alte parti m'am gandit la asta dar aici mi'a scapat... oricum.. s-a rezolvat :D )

- SEO - am inscris site-ul la directoare web care nu au cerut link reciproc ... deci nu le'am pus banner-ul/link-ul .. si altele ...
- nu era valid din 2 motive: ver precedenta era pe server ... si am adaugat de curand un script de la un direcotr web si ma uiatat sa'l validez...pur si simplu l-am inserat. oricum acum s-a rezolvat :)

btw carco .. eu am folosit cuvantul "laud" ... era menit cu sens ironic, ce am facut eu aici.. au mai facut si multi alti; fiecare in modul lor.
merci ca mi-ai indicat cateva bug-uri.. daca mai gasesti .. pls do share :twisted:

punctweb
Senior Member

Mesajde punctweb » Joi Oct 26, 2006 11:36 am

carco
Senior Member

Mesajde carco » Joi Oct 26, 2006 11:44 am

Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera

BETng4U
New Member

Mesajde BETng4U » Joi Oct 26, 2006 2:15 pm

Abhadick3
PHPRomania Supporter

Mesajde Abhadick3 » Mie Ian 10, 2007 3:15 am

Înapoi la “Evaluare site”