cum sa inserez date luate din sql server in mysql

Întrebări legate de conectarea la alte baze de date relaţionale [PostgreSQL, mSQL, Oracle, Sybase, MS SQL Server] sau despre limbajul SQL în general.

Moderator: Moderatori

biggie_mac
New Member
Mesaje: 1
Membru din: Vin Sep 18, 2009 9:59 am

cum sa inserez date luate din sql server in mysql

Mesajde biggie_mac » Vin Sep 18, 2009 10:09 am

Am un script care ar trebui sa sincronizeze 2 baze de date(ms sql 2005 cu mysql). Scriptul face niste selecturi si inserturi in batch(adica ia cate 1000 din sql server, le baga in mysql). Problema mea e ca sunt anumite caractere(cum ar fi simbolul de euro) care imi vin din sql server, si cand incerc sa le inserez in mysql, fie nu baga nimic, fie baga caractere ciudate. Conexiunea se face prin PDO(dblib), are set charset, are set names, campul este utf-8. Sunt destul de convins ca problema vine de la faptul ca in baza de date sql, acel camp care contine simbolul euro are collation SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS. Am incercat inainte de a insera textul la mine in mysql sa incerc sa ii fac un utf_encode, un mb_convert_encoding, nimic nu merge. Daca fac un file_put_contents la aceea variabila, in fisier vad simbolul de euro, ceea ce inseamna ca teoretic simbolul ajunge bine. Dar din pacate cand se incearca inserarea in mysql, nu stie encodingul si nu il baga. Are cineva vreo idee cum pot sa rezolv problema?

In sql se poate cumva face o conversie de encoding intr-un select(adica sa ii dau ceva de genul "select encode(field) from table"? Poate pot cumva sa schimb encoding-ul din sql server inainte sa ajunga la mine.

Multumesc anticipat pentru raspunsuriebogdan
Senior Member
Mesaje: 218
Membru din: Joi Iul 27, 2006 2:45 pm
Localitate: Constanta

Mesajde ebogdan » Vin Sep 18, 2009 1:43 pm

Schimbi toate câmpurile din BD în UTF8, asta este soluția corectă, nu conversii & stuff. Mâine poate o să ai mai multe caractere specifice doar UTF8 decât numai €.
Oricum, mă uimește că mai există în ziua de azi vreo bază de date concepută cu altceva decât utf8.


Înapoi la “Alte baze de date”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator