Am doua tabele:
'users'
-> id auto-increment primary key,
->username,
->email
'info'
->id auto-increment primary key,
->user_id foreign key references users(id),
->address,
->city
Printrun form vreau sa trimit 2 date in tabela 'users', adica username si email, si 2 date in tabela 'info', adica adresa si orasu.
Odata ce formu a fost completat si trimis, info.user_id trebuie sa aiba aceiasi valoare ca si users.id. Am folosit last_insert_id() dar am observat ca rezulta egal cu id-ul tabelei info si nu users. Cum fac ca daca un nou user trimite formularu si acesta are id 5, in tabela info in campul user_id tot 5 sa intre chiar daca aici id-ul este divers? Se poate sau trebuie sa scot id-ul AI din info?
Vroiam sa stiu daca convine sa declar o variabila dupa primul query unde sa pastrez valoarea last_insert_id(), dar cineva spunea ca daca cumva este vreo problema cu server-u, atunci acea valoare nu mai este de incredere.
Sper ca s-a inteles problema. Multumesc
[Intrebare] last_insert_id()
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
Salut
Daca vrei ca in tabelul 'info' sa foloseste id-ul din "users", la "info" trebuie fara auto_increment, si adaugi direct valoarea data de mysql_insert_id() , dupa Insert in "users".
- mysql_insert_id() returneaza valoarea returnata de ultima comanda Insert, efectuata inainte de interogarea in care-l folosesti.
Daca vrei ca in tabelul 'info' sa foloseste id-ul din "users", la "info" trebuie fara auto_increment, si adaugi direct valoarea data de mysql_insert_id() , dupa Insert in "users".
- mysql_insert_id() returneaza valoarea returnata de ultima comanda Insert, efectuata inainte de interogarea in care-l folosesti.
Cursuri gratuite: | | | |