am si eu o mica nelamurire. daca eu am un fiser dbconnect.php unde momentan, pt. localhost, am:
$conn = @mysql_connect("localhost","root","parola");
if (!$conn){
die("Nu ma pot conecta momentan la baza de date.");
}
if (!@mysql_select_db("bazameadedate", $conn)){
die("Nu pot localiza baza de date.");
}
mai trebui sa folosesc GRANT pt. a da privilegii utilizatorilor(cind o sa-l pun pe net site-ul)?
este un site unde utilizatorii se pot inscrie, apoi cind sunt membrii pot sa-si modifice datele personale, parola etc. trebuie sa le dau ceva privilegii gen INSERT, DELETE, SELECT etc. asupra tabelelor respective sau nu. Trebuie sa-mi dau eu mie(ca si administrator) ceva privilegii sau nu?
as dori sa-mi explice cineva in citeva cuvinte la ce se foloseste ca din documentatie nu am inteles cind se utilizeaza.
mersi
despre grant si accesul mysql
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
mersi
mersi mult de tot.
daca ai sti cit ma chinuiam pt. ca nu intelegeam ce trebuie facut. si ca o mica completare eu ar trebui totusi sa mai fac ceva referitor la securitatea mysql(setari, parole etc) dupa ce o sa-mi instalez tabelele sa zicem cu phpmyadmin pe serverul pe care o sa-l folosesc.
daca ai sti cit ma chinuiam pt. ca nu intelegeam ce trebuie facut. si ca o mica completare eu ar trebui totusi sa mai fac ceva referitor la securitatea mysql(setari, parole etc) dupa ce o sa-mi instalez tabelele sa zicem cu phpmyadmin pe serverul pe care o sa-l folosesc.