Salut si bine v-am gasit.
Incerc sa fac un script drop down de cautare si afisare a datelor si m-am blocat la punctul in care scriptul trebuie sa afiseze datele din baza de date, daca doreste cineva sa ma ajute as fi recunoscator.
ce am pana acum :
baza de date :
category_1
--cat_id
--category
subcategory
--subcat_id
--cat_id
--subcategory
subcategory2
--subcat_id
--subcat2
rezultate
--subcat_id
--articol
--linieprodus
--tensiune
--acumulator
--curentelectric
pagini
db.inc (pentru conectare la baza de date )
index.php ( care nu sunt lasat sa-l pun din cauza spam-ului )
pastebin . com/12hCbW91
ce imi afiseaza acum...
cand aleg ultima obtiune din drop down imi afiseaza corect din baza de date "subcat2" in functie de ce am ales .
Ce doresc sa realizez si m-am blocat
Cand aleg ultima obtiune din drop down sa imi afiseze intr-un tabel pe aceasi pagina urmatoarele .
--articol ( link catre un articol ) | --linieprodus | --tensiune | --acumulator |
intrebare
Cum fac legatura intre baza de date "rezultate" si "subcategory2" si index.php sa afiseze in functie de ce aleg din drop down ?
Daca exista o modalitate mai simpla sau alt script mai simplu sunt deschis la sugestii ...
Sper ca am explicat cat se poate de bine si multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Lucian
Motor drop down de cautare in baza de date
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
Cod: Selectaţi tot
$query = 'select * from rezultate t1 left join subcategory2 t2 on t1.subcat_id=t2.subcat_id where t2.subcat2 = '.$valoarea_din_dropdown.';';
am schimbat "valoaredindropdown" inainte sa postez , si nu a mers , acum incerc ultima parte care mi-ai zis , nu-mi dadea nici o eroare , pur si simplu nu-mi afisa articol , linieprodus , tensiune , acumulator .
later edit..
acum am urmatoarele erori in codul sursa...
<b>Warning</b>: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, null given in <b>/home/...../public_html/cautare/4/index.php</b> on line <b>92</b><br />
<b>Warning</b>: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, null given in <b>/home/...../public_html/cautare/4/index.php</b> on line <b>114</b><br />
later edit..
acum am urmatoarele erori in codul sursa...
<b>Warning</b>: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, null given in <b>/home/...../public_html/cautare/4/index.php</b> on line <b>92</b><br />
<b>Warning</b>: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, null given in <b>/home/...../public_html/cautare/4/index.php</b> on line <b>114</b><br />
-
quadmachine
- Senior Member
$query = mysql_query("SELECT subcategory2.*, rezultate.* FROM subcategory2
LEFT JOIN rezultate ON subcategory2.subcat_id = rezultate.subcat_id WHERE rezultate.subcat2 = '".$valoare."'") or die(mysql_error());Cod: Selectaţi tot
Nu confundati femeia de serviciu cu profesoara de Limba si Literatura Romana.Mersi pentru cod quadmachine , l-am pus peste tot , am pus si "valoare" , degeaba, imi da "No database selected" orice as face , cu siguranta nu-l folosesc eu cum trebuie , am modificat index-ul si am facut o pagina de rezultate , intraznesc sa te rog , daca se poate , sa-mi da-i exemplu unde sa-l pun corect, mai jos am pus index.php , rezultate.php si baza de date sa iti arunci o privire .
Mersi pentru raspunsuri , apereciez .
Daca cunoasteti un script deja facut cu ce vreau eu , sa-mi spune-ti am cautat si batranul google nu mi-a dat decat exemple care populeaza dropdown-ul fara sa arate datele in tabel cum vreau eu.
index.php pastebin . com/mWWV4cgy
rezultate.php pastebin . com/kjUEVgca
baza de date mySQL pastebin . com/0HzDb5bd
Mersi pentru raspunsuri , apereciez .
Daca cunoasteti un script deja facut cu ce vreau eu , sa-mi spune-ti am cautat si batranul google nu mi-a dat decat exemple care populeaza dropdown-ul fara sa arate datele in tabel cum vreau eu.
index.php pastebin . com/mWWV4cgy
rezultate.php pastebin . com/kjUEVgca
baza de date mySQL pastebin . com/0HzDb5bd
-
quadmachine
- Senior Member
No database selectedIn traducere inseamna "Nu a fost selectat o baza de date",am vazut ca ai pus conectarea la baza de date dar nu si selectul.
mysql_select_db('numelela baza de date') or die(mysql_error());
Nu confundati femeia de serviciu cu profesoara de Limba si Literatura Romana.sau ca sa fie in concordanta cu restul codului :
$query = mysql_query("SELECT * FROM {$databaseName}.subcategory2 t1
LEFT JOIN {$databaseName}.rezultate t2 ON t1.subcat_id = t2.subcat_id WHERE t2.subcat2 = '".$valoare."'") or die(mysql_error());Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori