Eroare ajax

Discutii legate de AJAX, jQuery, MooTools, Prototype, Dojo, Yahoo! UI Library,script.aculo.us, ExtJS,AngularJS, Backbone.js, Ember.js, KnockoutJS

Moderator: Moderatori

beng
Junior Member
Mesaje: 34
Membru din: Mar Noi 12, 2013 7:15 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Eroare ajax

Mesajde beng » Lun Feb 10, 2014 8:26 am

Salut baieti! Am dat azi peste o eroare de ajax pe care am incercat s-o deslusesc si cu consola din chrome insa din pacate n-am reusit.
Am urmatorul cod html in index:

Cod: Selectaţi tot

<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title></title>
        <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="scripts/main.js"></script>
    </head>
    <body>
        <table>
            <tr>
                <td>Nume:</td>
                <td><input type="text" id="nume"></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Mesaj:</td>
                <td colspan="2"><textarea id="mesaj" width="500" height="200"></textarea></td>
            </tr>
            <tr>
               
                <td colspan="2"><input type="button" value="Trimite" onclick="adauga()"></td>
            </tr>
        </table>
        <div id="afisare" width="500" height="1000"></div>
    </body>
</html>


documentul main.js contine:

Cod: Selectaţi tot

function adauga(){
    var nume = $('#nume').val();
    var mesaj = $('$mesaj').val();
    $.ajax({
        type: 'post',
        url: 'adaugare.php',
        data: {nume:nume, mesaj:mesaj},
        success: function(){
            $('#mesaj').val("");
        }
    });
}


iar adaugare.php:

Cod: Selectaţi tot

mysql_connect("localhost", "root", "");
mysql_select_db("14");

$nume = $_POST['nume'];
$mesaj = $_POST['mesaj'];

mysql_query("INSERT INTO mesaje VALUES (NULL, '$nume', '$mesaj')");


Cu toate astea, cand incerc sa adaug un mesaj primesc in consola eroarea "Uncaught Error: Syntax error, unrecognized expression: $mesaj".
Aveti idee care ar putea fi eroarea? Fisierele sunt la locul lor, respectiv index.php si adaugare.php sunt in index iar main.js in folderul scrips.



badtiger
Senior Member
Mesaje: 598
Membru din: Vin Noi 03, 2006 7:54 pm
Contact:

Re: Eroare ajax

Mesajde badtiger » Lun Feb 10, 2014 12:04 pm

Pai consola ti-a dat mura in gura: Ai vreo-o clasa/id denumita "$mesaj".
Inlocuieste $mesaj cu #mesaj acolo unde preiei valoarea din mesaj.

beng
Junior Member
Mesaje: 34
Membru din: Mar Noi 12, 2013 7:15 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Eroare ajax

Mesajde beng » Lun Feb 10, 2014 6:03 pm

badtiger scrie:Pai consola ti-a dat mura in gura: Ai vreo-o clasa/id denumita "$mesaj".
Inlocuieste $mesaj cu #mesaj acolo unde preiei valoarea din mesaj.

Merci mult! De prea mult somn n-am vazut diferenta de aici:

Cod: Selectaţi tot

var nume = $('#nume').val();
    var mesaj = $('$mesaj').val();

si nu pricepeam unde-i buba.


Înapoi la “Librarii Javascript”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator