problema JS + AJAX
Moderator: Moderatori
problema JS + AJAX
salut.. daca am gresit aria, imi cer scuze
incerc sa apelez dintr-o functie in Javascript o functie de traducere facuta cu AJAX
problema e ca la apelare nu trece de onSuccess, deci nu imi returneaza traducerea..
insa dupa ce se executa toate functiile, revine in functia de traducere si abia atunci intra in blocul onSuccess
nu reusesc sa inteleg de ce intra de 2 ori in functia de traducere, si doar a 2a oara da si un rezultat corect
mentionez ca sunt incepator in domeniu
va multumesc anticipat
incerc sa apelez dintr-o functie in Javascript o functie de traducere facuta cu AJAX
problema e ca la apelare nu trece de onSuccess, deci nu imi returneaza traducerea..
insa dupa ce se executa toate functiile, revine in functia de traducere si abia atunci intra in blocul onSuccess
nu reusesc sa inteleg de ce intra de 2 ori in functia de traducere, si doar a 2a oara da si un rezultat corect
mentionez ca sunt incepator in domeniu
va multumesc anticipat
asta e codul functiei:
function _translate(_untranslated) {
var u r l = "";
new Ajax.Request(u r l, {
method: 'g e t',
onSuccess: function(transport) {
_trans = transport.responseText.evalJSON();
_translated = _trans[0].translated;
if ("" == _translated) {
_translated = _untranslated;
}
}
});
return _translated;
}
nu intra niciodata in functia transport, deci nu trece de onSuccess
are cineva vreo idee de ce?
function _translate(_untranslated) {
var u r l = "";
new Ajax.Request(u r l, {
method: 'g e t',
onSuccess: function(transport) {
_trans = transport.responseText.evalJSON();
_translated = _trans[0].translated;
if ("" == _translated) {
_translated = _untranslated;
}
}
});
return _translated;
}
nu intra niciodata in functia transport, deci nu trece de onSuccess
are cineva vreo idee de ce?
Esti sigur ca URL-ul nu returneaza 404?
Nu am folosit niciodata prototype asa ca poate ma insel, insa potrivit onSuccess e apelata doar daca serverul returneaza un Status de tipul 2xy.
Instaleaza-ti in Firefox si vezi ce raspuns primesti de la server in urma requestului. Alternativ ai putea adauga inca un callback in optiunile de initializare: onFailure(), in care sa ai un alert, ceva.
Nu am folosit niciodata prototype asa ca poate ma insel, insa potrivit onSuccess e apelata doar daca serverul returneaza un Status de tipul 2xy.
Instaleaza-ti in Firefox si vezi ce raspuns primesti de la server in urma requestului. Alternativ ai putea adauga inca un callback in optiunile de initializare: onFailure(), in care sa ai un alert, ceva.
m-am uitat acolo si arata cam asa:
Response Headers
Date Thu, 26 Jun 2008 08:43:04 GMT
Server Apache/2.2.6 (Fedora)
X-Powered-By PHP/5.1.6
Expires Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma no-cache
Content-Length 31
Connection close
Content-Type text/html; charset=UTF-8
Request Headers
Host ......
User-Agent Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14
Accept text/javascript, text/html, application/xml, text/xml, */*
Accept-Language en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding gzip,deflate
Accept-Charset ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive 300
Connection keep-alive
X-Requested-With XMLH t t p Request
X-Prototype-Version 1.6.0.2
te rog sa arunci o privire, poate iti dai seama de problema.. multumesc mult pt ajutor
Response Headers
Date Thu, 26 Jun 2008 08:43:04 GMT
Server Apache/2.2.6 (Fedora)
X-Powered-By PHP/5.1.6
Expires Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma no-cache
Content-Length 31
Connection close
Content-Type text/html; charset=UTF-8
Request Headers
Host ......
User-Agent Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14
Accept text/javascript, text/html, application/xml, text/xml, */*
Accept-Language en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding gzip,deflate
Accept-Charset ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive 300
Connection keep-alive
X-Requested-With XMLH t t p Request
X-Prototype-Version 1.6.0.2
te rog sa arunci o privire, poate iti dai seama de problema.. multumesc mult pt ajutor
- mihaitha
- Senior Member
Bravo, Amenthes-Ochi-de-Vultur
cristiluc, vezi ce se intampla cand nu acorzi putin atentie modului in care postezi. Eu unul, si sunt sigur ca si ceilalti care s-au mai dat cu parerea pe aici (cu exceptia lui Amenthes desigur) nu m-am chinuit sa citesc exact ce face functia, pentru ca in modul in care ai postat-o imi era foarte greu. Nu zic ca mi-as fi dat seama din prima de problema, dar ar fi fost si asta o posibilitate.
Deci data viitoare cand postezi cod, fa-o cum a facut-o Amenthes: intr-un bloc [code][/code], si indentat frumos.
Sporuri in continuare.
cristiluc, vezi ce se intampla cand nu acorzi putin atentie modului in care postezi. Eu unul, si sunt sigur ca si ceilalti care s-au mai dat cu parerea pe aici (cu exceptia lui Amenthes desigur) nu m-am chinuit sa citesc exact ce face functia, pentru ca in modul in care ai postat-o imi era foarte greu. Nu zic ca mi-as fi dat seama din prima de problema, dar ar fi fost si asta o posibilitate.
Deci data viitoare cand postezi cod, fa-o cum a facut-o Amenthes: intr-un bloc [code][/code], si indentat frumos.
Sporuri in continuare.
Înapoi la “Librarii Javascript”