Salut
Am si eu o problema, incerc sa generez din jquery niste campuri html care contin si un link de forma
<a href='#' onclick="remove_cell(123)">clic aici pentru stergere celula</a>
problema e ca nu am reusit sa fac sa mearga functia de la onclick fara sa ia si a href-ul (adica ma intereseaza cand dau click sa execute functia remove_cell() dar sa nu ma redirecteze la a href="#" (un fel de preventdefault))
codul demo l-am pus la http://jsfiddle.net/ggn6L/7/
ceva idei de abordare a problemei?
problema rulare jquery sau problema de logica?
Moderator: Moderatori
- Birkoff
- Senior Member
problema rulare jquery sau problema de logica?
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
- virus
- Average Member
Re: problema rulare jquery sau problema de logica?
echo ($busy === TRUE) ? "F**k Off" : "Hello. Can I help You?" ;
- Birkoff
- Senior Member
in afara ca ai pus genereaza() intr-o functie nu inteleg ce ai facut in plus?
pe mine ma intereseaza sa functioneze linia asta
return "<br><a href='#' onClick='remove_cell("+new_cell+"); return false;'>click aici pentru a sterge celula "+new_cell+"</a>" +
problema e ca in teste nu imi ia return false ci imi ia direct a href-ul...
vezi in exemplul meu cum functioneaza si testeaza acolo, eu nu am reusit
pe mine ma intereseaza sa functioneze linia asta
return "<br><a href='#' onClick='remove_cell("+new_cell+"); return false;'>click aici pentru a sterge celula "+new_cell+"</a>" +
problema e ca in teste nu imi ia return false ci imi ia direct a href-ul...
vezi in exemplul meu cum functioneaza si testeaza acolo, eu nu am reusit
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)
- virus
- Average Member
Am facut functia genereaza() ca sa o pun la onclick la linkul acela.
Am facut test pe jsfiddle, dar acolo nu imi pune # la url, de aceea am pus codul la mine pe localhost ca sa testez.
La click, pe 'click aici pentru generare' iti adauga inca un input, iar la click pe 'click aici pentru a sterge celula' iti afiseaza un alert deocamdata.
Asta si ar trebui sa faca...
Ca sa nu mai schimbe url-ul in browser (sa puna acel #) pui 'return false;' la onclick.
La actiunea de onlclick din jquery trebuie sa modifici event.preventDefault; in event.preventDefault();
Cand dai click pe primul link iti pune '#' in browser daca pui event.preventDefault() ?
EDIT: Pe jsfiddle da o eroare de JS. Zice ca nu exista functia remove_cell();
Am facut test pe jsfiddle, dar acolo nu imi pune # la url, de aceea am pus codul la mine pe localhost ca sa testez.
La click, pe 'click aici pentru generare' iti adauga inca un input, iar la click pe 'click aici pentru a sterge celula' iti afiseaza un alert deocamdata.
Asta si ar trebui sa faca...
Ca sa nu mai schimbe url-ul in browser (sa puna acel #) pui 'return false;' la onclick.
La actiunea de onlclick din jquery trebuie sa modifici event.preventDefault; in event.preventDefault();
Cand dai click pe primul link iti pune '#' in browser daca pui event.preventDefault() ?
EDIT: Pe jsfiddle da o eroare de JS. Zice ca nu exista functia remove_cell();
echo ($busy === TRUE) ? "F**k Off" : "Hello. Can I help You?" ;
Înapoi la “Librarii Javascript”