Header display ie

Discutii despre idei - probleme legate de design, layout, scheme de culori, navigare.Adobe Photoshop,Jasc PaintShop Pro, Corel, Fireworks si alte aplicatii.

Moderator: Moderatori

reminton
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Lun Iun 11, 2012 4:38 pm

Header display ie

Mesajde reminton » Lun Iun 11, 2012 4:44 pm

Tocmai ce am terminat un site si am curiozitatea de ce in orice alt browser este vizualizat corect headerul (din css) iar in Internet Explorer nu se afiseaza. Extensia este jpg , css-ul e validatat corect , nu pot intelege de ce. Daca cineva are cunostinte , va rog impartasiti si cu mine . :D



Avatar utilizator
mndrk
Senior Member
Mesaje: 271
Membru din: Mar Iun 22, 2010 12:02 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde mndrk » Lun Iun 11, 2012 4:56 pm

Pe scurt: Internet Exploiter este varza si nu prea merita numele de browser.
Mai detaliat, poate daca trimiti un link catre pagina si spui pe ce versiune nu merge, poate reuseste sa-ti arata cineva un fix.. am renuntat sa optimizez site-urile pentru IE de ceva vreme, dar acum depinde pentru cine faci site-urile, uneori mai trebuiesc optimizate.

reminton
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Lun Iun 11, 2012 4:38 pm

Mesajde reminton » Lun Iun 11, 2012 5:05 pm

In primul rand iti multumesc pentru promptitudine sunt chiar in criza de timp .

birou-juridic ro deschis in IE .

Am incercat mai multe schimbari dar nimic nu ajuta . Ma gandesc atasarea in html a fundalului de header , dar nu mai imi continua meniul. Greu e cand nu stii.

Avatar utilizator
mndrk
Senior Member
Mesaje: 271
Membru din: Mar Iun 22, 2010 12:02 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde mndrk » Lun Iun 11, 2012 5:10 pm

Hmm.. nu stiu ce versiune de IE folosesti, la mine functioneaza bine. Cu ce versiune incerci si nu iti merge?

Ce am observat, o problema pe toate browserele, meniul, ramane selectat mereu tab-ul Home indiferent de pagina deschisa.

reminton
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Lun Iun 11, 2012 4:38 pm

Mesajde reminton » Lun Iun 11, 2012 5:15 pm

IE7 pe 2 comp .

Asa e facut sa ramana selectat HOME.Arata urat?

Avatar utilizator
mndrk
Senior Member
Mesaje: 271
Membru din: Mar Iun 22, 2010 12:02 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde mndrk » Lun Iun 11, 2012 5:19 pm

Nu cred ca arata urat.. doar ca dupa cum e facut ma asteptam sa se schimbe cand schimbam pagina. Hmm.. nu am IE7 la serviciu deoarece nu trebuie sa optimizez site-urile pentru IE aici.. asa ca nu prea te pot ajuta, cel putin nu acum, cand ajung pe acasa o sa pot verifica. Dar care e problema mai exact? Urca meniul la inceputul paginii? sau pur si simplu lasa spatiu liber unde ar fi trebuit sa fie imaginea?

reminton
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Lun Iun 11, 2012 4:38 pm

Mesajde reminton » Lun Iun 11, 2012 5:20 pm

Lasa spatiu liber , inexplicabil , nu sunt erori in css....

Avatar utilizator
mndrk
Senior Member
Mesaje: 271
Membru din: Mar Iun 22, 2010 12:02 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde mndrk » Lun Iun 11, 2012 5:23 pm

Ai incercat cu Inspect Element sa vezi ce se intampla? F12

reminton
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Lun Iun 11, 2012 4:38 pm

Mesajde reminton » Lun Iun 11, 2012 5:38 pm

In Mozilla/Chrome totul e ok div#header , clar , in IE nici nu vede divu.

Mai ai vreo idee?

reminton
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Lun Iun 11, 2012 4:38 pm

Mesajde reminton » Lun Iun 11, 2012 6:53 pm

+1 mai are cineva vreo idee ?

Avatar utilizator
virus
Average Member
Mesaje: 153
Membru din: Dum Feb 27, 2011 3:16 pm
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesajde virus » Lun Iun 11, 2012 7:19 pm

Poza este RGB sau CMYK ? (am citit pe undeva ca pentru IE trebuie sa fie RGB)

Poti incerca :
1. Sterge poza de pe server si urc-o din nou.

2. Poti sa pui alta poza cu acelasi nume , ca sa vezi daca ti-o afiseaza in header. Daca da treci la punctul 3.

3. Deschide poza cu un program de editare (Photoshop , Paint) si salveaz-o din nou.

reminton
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Lun Iun 11, 2012 4:38 pm

Mesajde reminton » Lun Iun 11, 2012 11:37 pm

Nici o sansa , nu merge.

Avatar utilizator
virus
Average Member
Mesaje: 153
Membru din: Dum Feb 27, 2011 3:16 pm
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesajde virus » Mar Iun 12, 2012 12:04 am

Ti-am spus ca e problema cu imaginea.
1. Am downloadat imaginile de la tine de pe server + codul sursa pentru pagini si aveam aceeasi problema -> in IE nu imi vedea imaginea din header.

2. Am incercat sa deschid imaginea in Photoshop , si imi dadea eroare (cica imaginea era incompleta).

3. Am deschis imaginea in Paint => CTRL+A => CTRL+C => CTRL+V in Photoshop => Mode RGB => Am salvat imaginea cu numele header , extensie .jpg => Acum merge si in IE!
Presupun ca mergea si daca o salvam pur si simplu dupa ce am deschis-o in paint dar am zis ca mai bine fac de la inceput sa fie bine.

Bafta!

[EDIT]
Spune-mi exact ce ai incercat din ce ti-am zis mai sus si nu merge.
Sau tu crezi ca daca spui : "Nici o sansa , nu merge" noi stam sa ghicim ce ai incercat sa faci si nu ai reusit , ca mai apoi sa iti dam alte solutii pe care nu stim daca le vei lua macar in considerare ?

reminton
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Lun Iun 11, 2012 4:38 pm

Mesajde reminton » Mar Iun 12, 2012 9:29 am

Am incercat sa urc din nou poza , am salvat-o iar si nimic. Cand ajung la birou o sa incerc sa o salvez din paint , poate poate.

Am rezolvat intr-un final. De fiecare data din Photoshop eu salvam poza RGB, nu intelegeam de ce nu merge . Am copiat-o din paint si am deschis-o in photoshop ca layer si a mers .

Acum ca merge , imi poti explica ce probleme are IE de nu afiseaza?

Avatar utilizator
virus
Average Member
Mesaje: 153
Membru din: Dum Feb 27, 2011 3:16 pm
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesajde virus » Vin Iun 15, 2012 5:09 pm

Ti-am trimis un mesaj. Verifica-ti inboxul :)
echo ($busy === TRUE) ? "F**k Off" : "Hello. Can I help You?" ;


Înapoi la “Design”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator