Login Form Design

Discutii despre idei - probleme legate de design, layout, scheme de culori, navigare.Adobe Photoshop,Jasc PaintShop Pro, Corel, Fireworks si alte aplicatii.

Moderator: Moderatori

abytza22
Average Member
Mesaje: 105
Membru din: Dum Iun 06, 2010 4:25 pm

Login Form Design

Mesajde abytza22 » Vin Iul 02, 2010 3:02 pm

Salut! De curand m-am gandit sa schimb design-ul login form-ului ,deoarece acesta pare prea simplu si invechit, demodat sau cum vreti sa-i spuneti, am schimbat culoarea text field-ului si cea a fontului, am mai incercat sa ingros scrisul etc. dar nimic care sa ma multumeasca, arata aproape la fel de saracacios.

Problema e ca login form-ul meu nu e vazut ca un intreg, asa cum e un box din CSS spre exemplu.
Adica daca pun <FIELDSET> , nu il pot modifica asa cum modific un box creat din CSS, unde ii pot taia colturile , pot adauga imagine de fundal etc.

Aceasta este o parte din cod, este preluata din fisierul display.functions.inc.php :

Cod: Selectaţi tot

function show_loginform($disabled = false)
{
   echo '<form name="login-form" id="login-form" method="post" action="./index1.php">
  <legend>Please login</legend>
  <dl>
   <dt><label title="Username">Username: </label></dt>
   <dd><input tabindex1="1" accesskey="u" name="username" type="text" maxlength="30" id="username" /></dd>
  </dl>
  <dl>
   <dt><label title="Password">Password: </label></dt>
   <dd><input tabindex1="2" accesskey="p" name="password" type="password" maxlength="15" id="password" /></dd>
  </dl>
  <ul>
   <li><a href="./register.php" title="Register">Register</a></li>
   <li><a href="./lostpassword.php" title="Lost Password">Lost password?</a></li>
  </ul>
  <p><input tabindex1="3" accesskey="l" type="submit" name="cmdlogin" value="Login" ';
   if ($disabled == true)
   {
      echo 'disabled="disabled"';
   }
   echo ' /></p></fieldset></form>';
}



Daca pun <fieldset> nu imi place cum arata, asa ca eliminam varianta asta.
Ce solutii am?
Daca creez un box din CSS si ii setez pozitie incat sa cuprinda form-ul, apoi adug o imagine pe fundalul box-ului si ii tai colturile, e ok?
Adica asa lucrati si voi sau alta e metoda?

Astept un raspuns, pana atunci nu ma mai chinui sa modific fieldset-ul, oricum nu cred ca am vreo sansa sa ii pot face ceva !
Va multumesc anticipat!



abytza22
Average Member
Mesaje: 105
Membru din: Dum Iun 06, 2010 4:25 pm

Mesajde abytza22 » Vin Iul 02, 2010 3:49 pm

Metoda e urmatoarea :
1. Creezi o imagine care iti imaginezi ca v-a imbraca login form-ul.
2. O introduci in orice parte a paginii vrei sa fie login-form-ul.
3. Se modifica codul HTML incat sa ai text-field-ul chiar in imagine, ii setezi pozitia absoluta si incerci sa ii modifici pozitia pana ajungi unde vrei cu el (mai exact in poza creata)

Avem codul :

Cod: Selectaţi tot

<dl>
   <dt><label title="Username">Username: </label></dt>
   <dd><input tabindex1="1" accesskey="u" name="username" type="text" maxlength="30" id="username"



<!-- Mai jos se seteaza pozitia unde dorim sa ajunga field-ul in care se introduce username-ul, mai exact trebuie sa il ducem in imaginea care tocmai a fost introdusa in pagina, la fel se procedeaza si cu password etc -->

 style="position:absolute;z-index:1;left:175px;top:230px;width:106px;height:24px;font-size:14pt;font-family:Arial;font-weight:bold;font-style:italic;color:#FFFF80;background-color:#804000;border-style:solid;border-color:#000000;border-width:0;"/>

 
</dd>
  </dl>
  <dl>


Probabil ca 99% dintre voi stiu deja cum se face, dar daca tot am rezolvat-o singur, am zis sa pun si rezolvarea, ca poate se mai gaseste cineva care are nevoie.

abytza22
Average Member
Mesaje: 105
Membru din: Dum Iun 06, 2010 4:25 pm

Mesajde abytza22 » Vin Iul 02, 2010 8:40 pm

Si daca tot am deschis acest topic, va rog sa-mi spuneti si mie ce e Joomla si va rog fara definitia de pe google pentru ca nu inteleg nimic din ea.
Mai exact, scurt si la obiect, cu ce ma poate ajuta Joomla?

MarPlo
Senior Member
Mesaje: 884
Membru din: Mie Sep 24, 2008 9:32 am
Localitate: Braila
Contact:

Mesajde MarPlo » Sâm Iul 03, 2010 8:38 am

Joomla este un CMS, adica un sistem automat de creare a site-urilor, in care tu adaugi doar continutul, meniurile, dintr-o pagina de administrare; si poti alege designul din mai multe template-uri.
La fel cum pt. crearea de forumuri este PHPbb si altele.

abytza22
Average Member
Mesaje: 105
Membru din: Dum Iun 06, 2010 4:25 pm

Mesajde abytza22 » Sâm Iul 03, 2010 1:28 pm

Pai si nu inteleg cu ce poate ajuta Joomla un om are stie cat de cat Html, Css, Php si MySql, adica voi folositi asa ceva?
Joomla e un fel de Dreaweaver, adica un websitebuilder?
Vad ca se cere pentru job-uri in domeniu si nu inteleg de ce, daca zici ca e un program care iti creeaza automat site-uri.
In Romania ori sunt unii angajatori ciudati, ori sunt eu batut in cap si nu pot intelege cu ce se mananca domeniul asta.


Înapoi la “Design”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori