Problema mea poate parea simpla, insa incerc sa ii gasesc un raspuns de aproximativ 2 luni, fara nici un succes.
Pe scurt ar fi cam asa:
- impreuna cu un prieten, ne-am apucat sa refacem un site, care inainte avea ca tema doar counter-strike si am incercat sa il transformam intr-un mic portal.
- inainte de aceasta modificare, site-ul vechi avea aproximativ 100 de backlink-uri, insa dupa modificare, au mai ramas doar 4.
- yahoo arata acum, aproximativ 600 de backlink-uri catre site-ul nostru, insa google o tine pe a lui, cu 4 backlink-uri.
Intrebariile mele ar fi urmatoarele:
1. Exista ceva pe lumea asta (server side), unde as fi putut sa gresesc eu si google sa fi sters din backlink-uri ?
Cineva mi-a spus sa astept un update, pentru a vedea daca se schimba ceva, insa problema mea exista de prin iunie. Ma indoiesc ca nu sa facut nici un update la backlink-uri de atunci.
2. Update la backlink-uri, se face inainte de cel de PR ? sau nu e nici o legatura intre ele ?
Multumesc anticipat
belea cu backlink-uri
Moderator: Moderatori
de unde sti ca aveai 100 de link-uri catre site-ul tau? daca ai verificat in yahoo inseamna ca ai crescut de la 100 la 600. daca ai verificat in google, acesta mai arat si link-urile din propriul site spre el, iar in caz ca ai modificat numele fisierelor... poate ca nu le mai gaseste... intre timp a mai fost cel putin un update... oricum, google niciodata nu arat toate linkurile catre site-ul tau. daca vrei ceva cit mai aproape de real verifici in yahoo (ai si tool-ul yahoo site explorer - http://siteexplorer.search.yahoo.com/).
update la pr se face mai rar de vreo 3 ori pe an poate, la backlinks ceva mai des, poate o data la doua-trei luni...
ai aici o statistica cu updateurile si perioada cind au avut loc - http://www.seocompany.ca/pagerank/page- ... -list.html
update la pr se face mai rar de vreo 3 ori pe an poate, la backlinks ceva mai des, poate o data la doua-trei luni...
ai aici o statistica cu updateurile si perioada cind au avut loc - http://www.seocompany.ca/pagerank/page- ... -list.html
lixor scrie:de unde sti ca aveai 100 de link-uri catre site-ul tau?
search google:
Cod: Selectaţi tot
link:www[dot]domeniu[dot]comsi afiseaza BL`urile.
lixor scrie: [...] iar in caz ca ai modificat numele fisierelor... poate ca nu le mai gaseste... [...]
Backlink = link catre site-ul, ce provine din afara domeniului propriu. metodele de creeare, pot varia [...]
Cam ce fisiere as putea eu sa modific de pe alte site`uri ?
Cat despre yahoo, spune clar:
Cod: Selectaţi tot
Pages (130) | Inlinks (648)Dar sa nu uitam ca google are metode de filtrare mult mai drastice decat yahoo, cand vine vorba de BL`uri.
Intre timp am aflat ca update la BL-uri trebuia sa fie de acum 2 luni, insa nu sa facut pana acum. Ultimul update, dateaza de prin aprilie, anul acesta. Ramane sa astept update-ul, care probabil va fi precedat si de update PR.
Multumesc oricum.
k1ndo nu ai inteles nimic si o sa-ti dau un ex ca sa vezi concret. da o cautare in google.ro link:www.tonuri.ecupidon.ro este site-ul meu. in functie de dc-ul pe care il vei folosi tu acum iti va arata un nr. de link-uri. mie imi arata 37. din astea 37 mai mult de jumatate sunt dinspre www.tonuri.ecupidon.ro catre el insusi. daca eu modific miine numele paginilor (fisierelor) respective - cele care apar acum ca rezultate - ce zici google mai imi afiseaza aceste pagini in cadrul comenzii "link:www.tonuri.ecupidon.ro"... ? eu zic ca-mi va afisa doar restul (care sunt mult mai putine, poate jumatate in cazul meu), si care da, sunt cele de-adevaratelea din exterior...
daca chiar vrei sa vezi care sunt referirile despre site-ul tau pe care le cunoaste google poate ar trebui sa cauti cu www.tonuri.ecupidon.ro -site:www.tonuri.ecupidon.ro, nu toate vor fi link-uri insa tot iti poti face o idee mai buna...
daca chiar vrei sa vezi care sunt referirile despre site-ul tau pe care le cunoaste google poate ar trebui sa cauti cu www.tonuri.ecupidon.ro -site:www.tonuri.ecupidon.ro, nu toate vor fi link-uri insa tot iti poti face o idee mai buna...