belea cu backlink-uri

Discutii si ultimele stiri despre Google, PageRank, Indexare, AdWords, AdSense, GoogleBot, Blogger, Picasa, Google Sitemap, Gmail, Google+, Analytics, Product Search, Webmaster Tools

Moderator: Moderatori

k1ndo
PHPRomania Supporter

belea cu backlink-uri

Mesajde k1ndo » Joi Oct 04, 2007 12:22 pm

Problema mea poate parea simpla, insa incerc sa ii gasesc un raspuns de aproximativ 2 luni, fara nici un succes.
Pe scurt ar fi cam asa:

- impreuna cu un prieten, ne-am apucat sa refacem un site, care inainte avea ca tema doar counter-strike si am incercat sa il transformam intr-un mic portal.
- inainte de aceasta modificare, site-ul vechi avea aproximativ 100 de backlink-uri, insa dupa modificare, au mai ramas doar 4.
- yahoo arata acum, aproximativ 600 de backlink-uri catre site-ul nostru, insa google o tine pe a lui, cu 4 backlink-uri.

Intrebariile mele ar fi urmatoarele:

1. Exista ceva pe lumea asta (server side), unde as fi putut sa gresesc eu si google sa fi sters din backlink-uri ?

Cineva mi-a spus sa astept un update, pentru a vedea daca se schimba ceva, insa problema mea exista de prin iunie. Ma indoiesc ca nu sa facut nici un update la backlink-uri de atunci.

2. Update la backlink-uri, se face inainte de cel de PR ? sau nu e nici o legatura intre ele ?

Multumesc anticipat

ADYRS
Senior Member

Mesajde ADYRS » Joi Oct 04, 2007 4:22 pm

ai google alanytics?
Ajunge cel mai sus cel care ajuta pe altul sa urce....

k1ndo
PHPRomania Supporter

Mesajde k1ndo » Joi Oct 04, 2007 5:53 pm

am si analitycs

lixor
Average Member

Mesajde lixor » Joi Oct 04, 2007 6:13 pm

de unde sti ca aveai 100 de link-uri catre site-ul tau? daca ai verificat in yahoo inseamna ca ai crescut de la 100 la 600. daca ai verificat in google, acesta mai arat si link-urile din propriul site spre el, iar in caz ca ai modificat numele fisierelor... poate ca nu le mai gaseste... intre timp a mai fost cel putin un update... oricum, google niciodata nu arat toate linkurile catre site-ul tau. daca vrei ceva cit mai aproape de real verifici in yahoo (ai si tool-ul yahoo site explorer - http://siteexplorer.search.yahoo.com/).
update la pr se face mai rar de vreo 3 ori pe an poate, la backlinks ceva mai des, poate o data la doua-trei luni...
ai aici o statistica cu updateurile si perioada cind au avut loc - http://www.seocompany.ca/pagerank/page- ... -list.html

k1ndo
PHPRomania Supporter

Mesajde k1ndo » Vin Oct 05, 2007 1:55 am

lixor scrie:de unde sti ca aveai 100 de link-uri catre site-ul tau?

search google:

Cod: Selectaţi tot

link:www[dot]domeniu[dot]com

si afiseaza BL`urile.

lixor scrie: [...] iar in caz ca ai modificat numele fisierelor... poate ca nu le mai gaseste... [...]

Backlink = link catre site-ul, ce provine din afara domeniului propriu. metodele de creeare, pot varia [...]
Cam ce fisiere as putea eu sa modific de pe alte site`uri ? :roll:
Cat despre yahoo, spune clar:

Cod: Selectaţi tot

Pages (130) | Inlinks (648)

Dar sa nu uitam ca google are metode de filtrare mult mai drastice decat yahoo, cand vine vorba de BL`uri.
Intre timp am aflat ca update la BL-uri trebuia sa fie de acum 2 luni, insa nu sa facut pana acum. Ultimul update, dateaza de prin aprilie, anul acesta. Ramane sa astept update-ul, care probabil va fi precedat si de update PR.
Multumesc oricum.

c_n_m
New Member

Mesajde c_n_m » Vin Oct 05, 2007 2:11 pm

Numarul de IBL raportat de Google este de regula mai mic decat cel raportat de Yahoo. Scadere reala de IBL ai doar daca Google iti raporta 100 IBL si dupa modificari tot Google iti raporteaza doar 4.

lixor
Average Member

Mesajde lixor » Vin Oct 05, 2007 6:58 pm

k1ndo nu ai inteles nimic si o sa-ti dau un ex ca sa vezi concret. da o cautare in google.ro link:www.tonuri.ecupidon.ro este site-ul meu. in functie de dc-ul pe care il vei folosi tu acum iti va arata un nr. de link-uri. mie imi arata 37. din astea 37 mai mult de jumatate sunt dinspre www.tonuri.ecupidon.ro catre el insusi. daca eu modific miine numele paginilor (fisierelor) respective - cele care apar acum ca rezultate - ce zici google mai imi afiseaza aceste pagini in cadrul comenzii "link:www.tonuri.ecupidon.ro"... ? eu zic ca-mi va afisa doar restul (care sunt mult mai putine, poate jumatate in cazul meu), si care da, sunt cele de-adevaratelea din exterior...
daca chiar vrei sa vezi care sunt referirile despre site-ul tau pe care le cunoaste google poate ar trebui sa cauti cu www.tonuri.ecupidon.ro -site:www.tonuri.ecupidon.ro, nu toate vor fi link-uri insa tot iti poti face o idee mai buna...

Înapoi la “Google”